Всичко за пералните машини

Преглед на полуавтоматичните перални машини

полуавтоматична пералняХората, живеещи през летния сезон в къщичката, вероятно имат полуавтоматична пералня в домакинството. При липса на централно водоснабдяване такава машина се превръща в спасение, тъй като водата може да се излива в нея, без да е свързана с водоснабдяването. По съветско време във всеки апартамент е имало такива коли, но ще разберем какви модели на това оборудване са днес, като прегледаме.

Отличителни черти на полуавтоматичните машини

Основната характеристика на полуавтоматичната пералня е, че в допълнение към пране и прах в машината, човек трябва да налива вода в резервоара, ако машината се нагрява с вода. Ако машината е без отопление, тогава водата трябва първо да се нагрее. В допълнение, полуавтоматичната пералня има:

 • по-малко тегло и размер;
 • механичен контрол;
 • само вертикално зареждане на спално бельо, което ви позволява да добавяте бельо по време на пране;
 • Най-ниска цена
 • два резервоара - единият за измиване, вторият за предене (но не при всички модели);
 • намалена консумация на енергия.

За ваша информация! В полуавтоматична пералня можете да изсипете всякакъв прах. Те не са бързи в експлоатация.

Изброените функции могат да се нарекат предимствата на полуавтоматична пералня. Удобно е да се транспортира, работата на машината не зависи от водоснабдяването и канализацията, като цяло, използвайте я. Но не, автоматичните машини почти напълно ги замениха, защото полуавтоматичните машини също имат много недостатъци, които покриват всички плюсове.

 1. Без активното участие на човек, процесът на измиване в тази машина не е осъществим, тъй като трябва да излеете вода, да я източите в края на миенето, а също така да преместите неща за извиване от един резервоар в друг. Това означава, че за възрастните хора и хората с увреждания това не е много удобно.
 2. Най-важното е качеството на измиването. С факта, че машината изтрива машината по-добре и внимателно, не можете да спорите.
 3. Функционалността на полуавтоматична машина е не повече от 5 режима на пране, докато в автоматичните машини може да има повече от 15.
 4. В допълнение към малък брой програми, полуавтоматичните машини имат минимално количество пране.
 5. В машини без отопление ще трябва отделно да загрявате водата, едва след това да я излеете в резервоара, което допълнително усложнява процеса, принуждавайки използването на ръчен труд.
 6. Няма защита от течове на вода в шайбите; изхвърлянето се контролира от човек.

Разновидности на полуавтоматични устройства

Всички полуавтоматични перални машини могат да бъдат разделени на две групи:

 • шайби с два резервоара, има повечето от тези полуавтоматични машини;
 • перални машини с един резервоар, има малко такива машини, тъй като те бяха заменени с едноцистерни автомати.

Освен това машините с един резервоар по дизайн могат да бъдат както активатор, така и барабан.
видове полуавтоматични перални машини

Полуавтоматична машина с два резервоара има калъф с форма на правоъгълник, в който е монтиран миещ резервоар и малко по-малък предене. В зависимост от модела на машината има 1 или 2 активатора в резервоара за миене, поради което прането се смесва по време на пране. Машините с един активатор са лесни за производство и затова има повече от тях.

Центрофугата, за разлика от ваната за миене, има цилиндрична форма и също е направена от перфориран материал. По време на въртенето нещата се прехвърлят от ваната за миене в центрофугата и се затварят с капак. След завъртане, от съображения за безопасност, изключете захранването към машината.

В полуавтоматичните машини с един резервоар целият процес на измиване е по-опростен. Машините с активатор се състоят от следните части:

 • метален калъф с цилиндрична или правоъгълна форма;
 • резервоар за центрофугиране с активатор;
 • вътрешен резервоар;
 • електромотор;
 • задвижващ механизъм.

По време на измиването резервоарът за центрофуга не е подвижен, върти се само смесителят, задвижван от двигателя през скоростната кутия. По време на въртенето смесителят спира и не работи, резервоарът за центрофуга започва да се върти, водата, издигаща се нагоре, се влива във вътрешния резервоар на пералнята. Тогава помпата изпомпва водата или тя се оттича през маркуча чрез гравитация. Такива машини са трудни за производство и ненадеждни.

За ваша информация! В машини с един резервоар на активатор всеки процес на измиване се настройва ръчно чрез завъртане на механичната дръжка през неутрално положение.

В барабанните машини всички етапи на измиване се извършват в перфориран барабан, зареждането на прането в което става през горната част. По време на измиването въртенето на барабана не надвишава 60 оборота в минута, а по време на цикъла на въртене може да достигне 800. В такива машини трябва сами да излеете и смените вода, превключете шайбата в желания режим. Трябва да кажа, че машини от този тип мият дрехите по-внимателно и затова можете да слагате вълна и коприна в тях.

Преглед на модела

Помислете за някои модели полуавтоматични машини.

 • Slavda WS-40PT. Пералня с два резервоара с вместимост на спално бельо до 4 кг. Прането се завърта от активатора. Максимални обороти по време на цикъла на въртене 1350. Изборът на режими се извършва механично. Добър вариант за вила само за 5000 рубли.
 • Renova WS-70P. Пералня с центрофуга. Натоварването на прането по време на пране не надвишава 7 кг, а по време на цикъла на въртене 5,5 кг. Както и в предишния модел, максималното въртене е 1350 об / мин. Водата се оттича от помпа. В допълнение, този модел е оборудван с таймер за измиване. Машината е сравнително тиха. Цената е 6200 рубли.
 • Снежанка B 9000LG. Активатор изцедена китайска машина за сглобяване. Максималното тегло на зареденото пране по време на пране не трябва да надвишава 9 кг, с извличане на 6,5 кг. Цикълът на едно измиване продължава 6 минути. Компактна машина с тегло само 26 кг. Цената за този модел е 10 600 рубли.
  полуавтоматични перални машини
 • Fairy SMP 60 N. Полуавтоматична пералня с отопление на водата. Максималното натоварване на бельото е 6 кг, а скоростта на въртене - 1320 об / мин. Този модел на машината има възможност за свързване със студена вода. Цената е около 6000 рубли.
 • Saturn-1602 - полуавтоматична пералня с товар до 6 кг пране. Спалното бельо се извива със скорост 1600 об / мин. Производителят подчертава, че може да се използва всеки прах. Тази машина е оборудвана с помпа за изпомпване на вода. Цената на модела е 6100 рубли.
  полуавтоматични перални машини

В заключение отбелязваме, че полуавтоматичната пералня е най-евтината технологична опция, когато просто няма начин да закупите автомат. И също така е удобно да се използва в страната, където няма течаща вода и необходимостта да се мият деликатни неща. Въпреки че за летните жители можете да помислите за покупка автоматична машина с резервоар за вода, Успех с покупката.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини