Всичко за пералните машини

Перални машини за лятна резиденция (не автоматично)

пералня за лятна резиденцияЧесто хората живеят летния сезон в любимата си вила, от време на време напускат дома. Затова за оборудването на селска къща е необходима пералня, която може да измие натрупаните мръсни неща и бельо. Не е много удобно да ги носите вкъщи и машинно пране, няма и време за пране на ръце. Полуавтоматичните перални машини идват на помощ, които имат редица функции. Ще разберем какво да търсим при избора си и какви видове коли се продават днес.

Какво е важно при избора?

В повечето случаи вилата не трябва да има водоснабдяване, което означава, че е трудно да се свърже автоматична пералня. И второ, не всеки може да си позволи да купи машина за вила дори от икономични модели, така че в тази статия ще говорим само за автомобили полуавтоматичен тип активатор.

Когато избирате полуавтомат, обърнете внимание на следните точки:

  • размера на оборудването, за удобство на транспортирането изберете по-малко оборудване, по-лесно е да се транспортирате и носите;
  • обем на барабана и воден поток;
  • наличието на въртене, машина за въртене ще улесни процеса на измиване;
  • наличието на отопление - тази функция е удобна с това, че не е нужно да загрявате водата и след това да я излеете. Имайте предвид обаче, че отопляваните автомобили консумират повече енергия.

Важно е пералнята за лятна вила да е евтина, да се мие добре, да консумира малко вода и да не се страхува от енергийни удари.

Връзка и работа

Полуавтоматичната пералня може да бъде много цялостна. Но ако не планирате да го изнасяте от къщичката през есента и да я донесете през пролетта, тогава размерът няма да има значение. И ако колата се изнася в края на сезона, трябва да вземете компактен модел, тъй като пазарът предлага достатъчен брой от тях.

Компактна полуавтоматична пералня има много предимства. Първо, лесно е да се движите, второ, такава полуавтоматична пералня консумира много по-малко вода, трето, тя може да работи офлайн, има дори модели с центрофуга и отопление. Можете да изброявате дълго, но не за това. Нека поговорим за свързването на полуавтоматична машина.

Очарованието е, че много много (особено компактни) перални машини са в състояние да работят не като в страната, почти на полето. Има дори модели, специално проектирани за туристи, които могат да работят на батерия. Почти всички полуавтоматични перални машини са в състояние да работят при липса на водоснабдителна и канализационна система, необходима е само домакинска електрическа мрежа. Като цяло в някои случаи дори не е лоша, загрятата вода я изсипва в резервоар с кофа, измива я и след това излива отпадъчната вода в корито или директно върху земята.

Свързването на такава машина отнема няколко минути. По принцип тук не е необходима връзка, закачих маркуча, забих щепсела в гнездото, заредих прането, изсипах вода, изсипах прах и си мия „колко можеш да побереш“. Можете да използвате всяка пудра, дори и най-евтината, тя няма да доведе до проблеми. Във всеки случай работата с пералня за лятна вила ще бъде по-евтина от използването на автоматични шайби, плюс те струват по-малко. Хората обаче са свикнали с автоматичните машини, тъй като миенето им е по-лесно и лесно.

Отделните полуавтоматични перални машини имат възможност да се свързват към водоснабдителните и канализационните системи, но в същото време те все още са в състояние да работят автономно, това е голямото им предимство пред автоматичните шайби.

Преглед на производителите  

Полуавтоматичните перални машини са познати още от съветските времена. Някои от моделите вече не могат да бъдат намерени на пазара, но въпреки това гамата е доста широка. Даваме примери за производители, вижте каква моделна гама от машини предлагат.

Saturn е световно известна марка домакински уреди, създадена в Чехия. Пералните машини под тази марка се сглобяват в Китай и Тайван. Има както машини с малки размери и натоварване на резервоара 2-2,5 кг, така и перални машини с два резервоара (с центрофуга) с вместимост до 6 кг.

Перални машини Сатурн

Assol е беларуска марка, перални машини, под които също се сглобяват в Китай. Има както мини коли, така и коли с възможност за въртене. Някои модели имат деликатен режим на пране. От малките шайби са популярни моделите Assol XPB 30-148 S и Assol XPB 45-168 S. Първата от тях има товар от 3 кг, а втората 4,5 кг пране. Машината консумира много малко вода и електричество. От моделите с два резервоара отбелязваме автомобила Assol XPB 58-288 S за 5 кг и Assol XPB 70-688 AS.

перални машини Assol

SOATE е производител от град Стари Оскол, който доставя на пазара добре познатите машини Malyutka. Тези миниатюрни шайби държат до 1 кг пране и изразходват минимум вода. Те са лесни за носене и експлоатация и са евтини.

перални машини

Slavda - перални машини, произведени от Русия, представени от модели с един резервоар и с два резервоара. Те се отличават с намалена консумация на енергия (клас A +). Но в същото време производителят декларира само клас E пране, което за съвременния потребител може да изглежда неприемливо. В зависимост от модела, машината може да побере от 3 до 6 кг пране.

перални машини Славда

Evgo е производител на перални машини от Хабаровск. Полуавтоматичните перални машини са представени в две серии: “Trio” и “Waterfall”. Дизайнът на автомобилите Trio включва три мощни активатора, които ви позволяват да перете дрехите си качествено. В машини "Водопад" използва специална циркулация на водата по време на измиване. Различните модели държат от 4 до 6 кг спално бельо.

перални машини evgo

Снежанка е добре позната полуавтоматична машина. Много малки модели са проектирани за 2 кг товар, моделите с центрофуга могат да измият до 7 кг пране наведнъж. Освен това, те са много икономични и достъпни. Машината за Снежанка PB 60-2000S тежи само 13 кг и е с малки размери, докато изтрива 6 кг неща.

перални машини Снежанка

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини