Всичко за пералните машини

Какво е перална машина с половин товар

Какво е перална машина с половин товарСъвременните машини предлагат десетки нови функции, които често несъзнателно не се използват, а парите се заплащат за нищо. Въпреки че повечето опции, предоставени от производителите, могат значително да повишат ефективността и да увеличат спестяванията при всяко измиване. И така, половин зареждане на пералнята е възможност да не трупате много пране, а да започнете цикъл с малък товар и да не преплащате. В тази статия ще опишем по-подробно неговите предимства и нюанси на употреба.

Как работи посочената функция?

Основната задача на половин натоварването е да решава проблеми с прекомерното въртене на барабана и прекомерната консумация на вода и електричество, когато машината е частично напълнена. Преди това потребителите трябваше да изчакат, докато се натрупа мръсно пране за изчислен обем от 7-9 кг. Независимо от теглото на поставените неща, шайбата изразходва даден обем вода и ускорява до стандартните скорости. Следователно спешните измивания бяха по-скъпи, а агрегатите се счупиха по-бързо заради дисбаланса и неравномерното натоварване.

Важно! Необходимо е да запомните минимално разрешеното изтегляне, което е посочено в приложените фабрични инструкции.

По-конкретно, включването на функцията за непълно зареждане на барабан от 1,5 кг вместо предписаните 5 кг ще спести 25-30% от консумацията на вода и енергия, Това означава, че номерът в сметката за комунални услуги ще бъде много по-малък. Също така системата автоматично ще премине в щадящ режим, като по този начин ще предотврати бързото износване, без да навреди на целия живот на устройството.

Модели, оборудвани с тази функция

Почти всяка марка предлага модел с половин товар. Лесно е да разберете дали тази опция е налична - това ще бъде обозначено с етикета или иконата „1/2“ на таблото за управление. Но не бива да избирате първата пералня, която идва с възможност за работа с минимални мощности - други технически характеристики са също толкова важни.

За да не се изчисли погрешно, препоръчваме да обърнете внимание на нашата класация на най-достойните машини за полумиене:

 1. Candy CS4 1052D1 / 2. В ценовия диапазон до 15 хиляди рубли можем да различим предния модел от Kandy с максимален капацитет до 5 кг. Основните му характеристики са компактност с дълбочина 40 см и възможност за управление от смартфон. Останалите параметри са на приемливо ниво: консумация на енергия и ефективност от клас А, извличане на 1000 оборота, разнообразни програми и 24-часово закъснение при стартиране. Иновативният барабан SHIATSU с ефект „масаж“, както и наличието на детски ключалки и контролът на дисбаланса с разпенването привлича потребителите.
 2. Hotpoint-Ariston WMTL 601 L. Най-добрата стойност за парите от автоматични машини с вертикален тип зареждане, които поддържат половин пране, предлага Hotpoint-Ariston WMTL 601 L. Капацитетът му е ограничен до 6 кг, а основният „трик“ е да презаредите пране по всяко време на цикъла. Що се отнася до стойностите на потреблението на електроенергия, тук средният показател е 0,17 kW * h / kg, което съответства на клас А. При отлично ниво, ефективността на измиване (A) и извличане (C) със скорост до 1000 оборота. Сред 18-те режима има както популярната бърза, предварителна, икономична програма, така и по-рядко срещаната нощ и дънки.
  Hotpoint-Ariston WMTL 601 L Candy CS4 1052D1 2
 3. LG F-1096TD3. Сега помислете за по-скъпите и реномирани марки. Първата сред тях е монтираната отпред машина LG с подвижен капак за вграждане и с вместимост до 8 кг. Върху тялото на машината има надпис „DirectDrive“, което означава директно задвижване и инверторен мотор. Друг безспорен плюс е пълната защита срещу течове. Други възможности няма да разочароват: въртене в рамките на 1000 оборота в минута, 13 режима, музика, мобилна диагностика Интелигентна диагностика, ефективност на измиване и консумация на енергия на ниво А.
 4. Bosch WLL 24266.Този модел се отличава с сензорно управление, по-нисък клас на консумация на енергия от ниво A +++ и увеличен капацитет на барабана до 7 кг. Списъкът с предимствата се допълва от интензивно завъртане от 1200 оборота, защита от деца, удобен люк с диаметър 32 см, контрол на образуването на пяна и дисбаланс. Потребителите също така отбелязват 17 различни програми, включително уникална директна инжекция, както и нощен, икономичен, детски и бърз режим.
  Bosch WLL 24266 LG F-1096TD3
 5. Samsung WW80K62E07S. Samsung е най-скъпият модел, а високата цена се оправдава с редица предимства. Най-очевидното е комбинацията от 8 кг люк и компактна машина с 45-сантиметрова дълбочина. Другите експлоатационни характеристики не са по-ниски: инверторен двигател, консумация на мощност от ниво A +++, скорост на въртене от 1200 оборота, 14 режима, забавяне на измиването и свободно изменение на температурата и сила на въртене. Невъзможно е да не споменем уникалните технологии на Samsung, включително Eco Bubble, Swirl Drum, Smart Check и много други.
  Samsung WW80K62E07S

Знаейки какво е половин товар и какви ползи предоставя, можете да увеличите ефективността на измиване и да намалите консумацията на енергия. Освен това опцията не оказва силно влияние върху крайната цена на пералнята, което ви позволява да получите удобна и икономична единица, без да плащате прекалено много. Необходимо е само да се обърне внимание на други характеристики на пералнята и производителя.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини