Всичко за пералните машини

Преглед на полифосфатния филтър за пералня

Преглед на полифосфатния филтър за пералняПрекомерната твърдост на водата може да доведе до преждевременна повреда на пералнята. За да се предотврати повредата на скъпи домакински уреди, е необходимо да се вземат мерки, които могат да защитят устройството. Монтирането на полифосфатен филтър за пералня е чудесен начин за омекотяване на водата, влизаща в устройството.

Как работи този филтър?

Първата стъпка е да разберете от какво се състои филтърният елемент, да разберете принципа на неговата работа. Дизайнът на полифосфатния филтър е много прост, това е устройство, състоящо се от:

 • колби с капак;
 • дренажен елемент;
 • пълнител - солни кристали.

Принципът на работа на филтриращото устройство е следният: водата, която влиза в пералнята от водопроводната мрежа, се преминава през кристали от полифосфатна сол и се насища с тях. Поради това взаимодействие, на повърхността се появява специален филм от твърди соли, които първоначално са били във вода, който ги "стяга" и не позволява образуването на котлен камък.

Водата, преминаваща през системата за обработка на полифосфатен филтър, става техническа, забранено е да се пие.

Какво може да се случи с нагревателния елемент на пералнята, ако не омекотите водатаАко твърдата вода, постъпваща в системата, не омекне, много елементи от пералнята ще се загърнат и нагревателният елемент на пералнята много бързо ще се провали. Поради образуването на мащаб на клапаните, интелектът няма да може да контролира прецизно приема на вода. В случай на мащаб върху нагревателния елемент времето за нагряване на водата в резервоара до желаната температура със сигурност ще се увеличи, тоест ще се увеличи потреблението на електрическа енергия. Полифосфатен филтър ще предотврати тези проблеми, както и ще премахне необходимостта от почистване на миещите клапани.

Допълнително предимство на филтърния елемент е възможността за разтваряне на съществуваща скала. Друг плюс - когато миете в мека вода, ще ви трябва много по-малко прах за пране и други перилни препарати. След като разберете целта на филтриращото устройство и последствията, които със сигурност ще възникнат, ако не го инсталирате, ще бъде много просто да отговорите на въпроса: нужен ли е този филтър?

Мога ли да свържа филтър към миксера?

Филтриращите елементи, които пречистват водата, излагайки я на полифосфатна сол, се използват за пречистване на изключително технически течности. Това се дължи на токсичността на полифосфата. Освен това, ако температурата на водата, преминаваща през устройството, надвишава 40 ° C, солните кристали ще се срутят и ще станат напълно неефективни.

Ето защо е невъзможно да свържете филтъра към общ миксер, той може да се използва само за омекотяване и пречистване на технологичната вода.

Колко струва една касета?

Не по-малко интересен въпрос, който вълнува целевата аудитория: колко често да сменяте филтъра? Консумацията на полифосфати е много скромна - около 3 грама. на хиляда литра течност. Производителите съветват напълно да сменят пълнителя в резервоара, когато кристалите на солта са станали наполовина по-малко или при продължителна употреба съдържанието на колбата остана в първоначалния обем.

Статистиката показва, че средният живот на филтъра без пълнене е приблизително 6 месеца.

Филтърният елемент се поставя директно пред пералното оборудване. Когато свързвате шайбата, във водопровода се прави специален кран за свързване на входящия маркуч. Полифосфатен филтър е монтиран между точката на изпускане на вода и маркуча за всмукване на вода. Има и друг начин, устройството може да бъде поставено директно в тръбата за пълнене.

Преди да започнете инсталацията, полифосфатният елемент трябва да се промие с течаща вода.Тази процедура ще премахне малки кристали от сол, които, ако се пуснат в системата, могат да причинят запушване на миещите клапани.

Преглед на най-добрите филтри

Представяме на вашето внимание няколко от най-качествените и най-надеждни полифосфатни устройства. Тази информация ще ви позволи да намалите времето, прекарано в търсене на подходящ филтриращ елемент.

 • Гейзер 1PF. Устройство, предназначено да предпазва шайби, бойлери, съдомиялни от излагане на твърди соли. Филтърът предотвратява образуването на вар, увеличава експлоатационния живот на оборудването, значително намалява разходите за измиване. Контейнерът е изработен от прозрачен материал, което помага да се контролира остатъка от пълнежа в колбата. Цената варира от 250 рубли. и нагоре.
  Гейзер 1 PF
 • Akvafon Stiron предпазва домакинските уреди от мащабиране. Той е инсталиран между водопровода и AGR. Монтажът е много прост, поради стандартните размери. Полифосфатните кристали ще са достатъчни за триста цикъла на измиване.
  Аквафор Стайрон
 • Филтър WFST, BEST-2. Устройство, което се е доказало в предотвратяването и предотвратяването на появата на котлен камък. Има достатъчно пълнител за почистване на 20 000 литра течност.
  Филтър WFST BEST-2
 • ATMOR ATP. Продукт, характеризиращ се с надеждност, висококачествен полифосфатен пълнител и лекота на монтаж. Цената варира от 300 рубли. и нагоре.
  ATMOR ATP

Надяваме се, че предоставената информация е полезна. Не забравяйте, че инсталирайки полифосфатен филтър, вие значително ще удължите живота на CMA, ще намалите консумацията на почистващи препарати, използвани в процеса на измиване, и ще предотвратите увеличения разход на енергия на пералната машина.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини