Всичко за пералните машини

Свързване на пералнята към канализацията

свързване на машината към канализациятаВ процеса на инсталиране и свързване на пералнята възниква проблемът как правилно да се организира изхвърлянето на отпадни води. Най-правилният начин е да свържете дренажния маркуч директно към канализационния клон, но това е и най-отнемащото време. Ще опишем как да организираме подробно дренажа и ще започнем с подготвителната работа.

Готварски инструменти и аксесоари

Всяка сериозна работа изисква внимателна подготовка, свързването на пералнята към канализацията не е изключение. Ако трябва да инсталирате стара кола след преместване, организиране на отводняване на вода, тогава може да се нуждаете от някои инструменти и аксесоари, а когато инсталирате нова машина, някои от компонентите вече са включени в машината.

свързване на машината към канализациятаНо трябва да започнете подготовката, като определите мястото на инсталиране. Може да има три варианта:

 1. В банята, което е много удобно, тъй като всеки клон, включително дренаж, са почти под ръка.
 2. В кухнята до мивката.
 3. В коридора.

Определили мястото, подгответе инструментите, за да не ги търсите, организирайки предизвикателство. Може да се изисква:

 • различни отвертки;
 • ключове;
 • резач за тръби, ако е необходимо, се разбива в канализационна тръба;
 • заваряване на пластмасови тръби;
 • сифон редовен или с възвратен клапан;
 • пластмасов тройник;
 • силиконов уплътнител;
 • уплътняваща дъвка;
 • гофриран дренажен маркуч с необходимата дължина, ако заводският е твърде къс.

Забележка! Свързването на маркучите не се препоръчва, тъй като допълнителните връзки са допълнителни рискове от течове на вода. Дължината на маркуча се счита за оптимална не повече от 3 метра, тъй като колкото по-дълъг е маркучът, толкова по-голямо е натоварването на помпата, изтичането трябва да е по-близо.

Друга стъпка в подготовката на пералнята за връзка е демонтиране на транспортните болтове, Когато машината е напълно подготвена за свързване към комуникации, можете да продължите към основната работа.

Начини за свързване към канализацията

Преди да подредите изхода и да свържете пералнята към сифона, е необходимо да инсталирате самия сифон върху мивката. Ако сифонът няма отделен изход за домакински уреди, тогава ще трябва да се свърже и пластмасов тройник, С тази връзка неприятна миризма от канализацията може да попадне в барабана, където след цикъла на измиване лежи прането.

Затова е необходимо да се организира „въздушна бариера“ в сифона. За това в сифона има специален клон, към който е свързана гофрираната тръба. Той се огъва по такъв начин, че водата застоява в завоя си, създавайки надежден корк, който не изпуска миризмата от канализацията в резервоара на машината. Освен това такава тапа не усложнява изхвърлянето на отпадни води от пералнята в канализацията и се актуализира с всеки изтичане на вода в канализацията.свързване на машината към канализацията чрез сифон

Вместо обикновен сифон можете да използвате сифон с възвратен клапан, който предотвратява навлизането не само на миризмата, но и на отпадните води в машината, като в този случай е възможно организирането на изпускането да става много по-ефективно. Ако сифонът се задръсти, може да възникне ситуация, когато отпадъчните води го напълнят и потеглят с гравитация обратно към машината. За да не се случи това, в сифона е вграден клапан.свързване на машината към канализацията чрез сифон с възвратен клапан

След като инсталирате сифона, трябва да свържете маркуча към клона от сифона. За да го направите просто, просто фиксирайте скобата.

В някои случаи маркучът за източване на пералната машина не е свързан чрез сифон, а в клон на канализационната тръба. В този случай е необходим уплътнителен адаптер пръстен. Такъв адаптер ще позволи маркучът да бъде поставен в широкия отвор на тръбата. Този метод е по-трудоемък от предишния. Разумно е обаче да го използвате, когато пералнята е поставена на разстояние повече от 2 м от сифона на мивката.свързване на машината директно с канализацията

Снимката показва връзката директно, без да се използва преходна сифонна тръба (вляво) и с нейното използване (вдясно).Такъв адаптер ви позволява да създавате въздушна задръст, която предотвратява навлизането на миризми в канализацията в машината.

Когато организирате изхвърлянето на отпадни води от машина през сифон или директно, трябва да се вземе предвид разстоянието от пода до точката на източване. Точката, в която ще бъде краят на маркуча, трябва да бъде най-малко на 50 см над пода. Максималната височина от пода, до която може да достигне дренажният маркуч, е не повече от 100 см. Тези числа зависят от капацитета на дренажната помпа.свързване на машината към канализацията

Свързването на маркуча за източване на пералнята чрез сифон или директно към канализацията се считат за най-надеждните начини за организиране на дренаж. Рискът от изтичане на вода е сведен до минимум, ако маркучът бъде случайно докоснат. Освен това от естетическа гледна точка това е и най-добрият вариант, тъй като маркучът обикновено е скрит зад самата машина или кухненския комплект.

Други методи за източване на отпадни води

Най-простият вариант за организиране на изхвърлянето на вода от пералня е хвърлянето на дренажен маркуч през мивка, баня или тоалетна. За да направите това, имате нужда от пластмасова дюза във формата на кука, която ще държи маркуча върху мивката или ваната.източване от машината до банята

Подобен начин за организиране на отводняване е най-ненадеждният. И има редица минуси:

 • налягането на водата може да откъсне маркуча отстрани на ваната и цялата вода ще дойде на пода. Освен това домашните любимци и малките деца също могат да счупят маркуча.
 • след всяко измиване ще трябва да почистите старателно банята, мивката или тоалетната.
 • Този метод за отводняване не е естетичен, особено за мивката, тъй като изливането на отпадни води в мивката след измиване на чорапи и бельо, а след това миенето на съдове в тази мивка поне не е хигиенично.източване от машината в мивката

Важно! Ако все пак решите да използвате този метод за източване на вода от машината, тогава не забравяйте, че дължината на маркуча за източване не трябва да надвишава 4 метра, тъй като по-голямо количество отпадъчна вода може да остане в самия маркуч и да застоя в него, създавайки неприятна миризма.

По този начин е възможно да свържете пералнята към канализацията независимо, ако има желание, инструменти и време. И не пестете от компоненти, защото надеждната и компетентна връзка е ключът към безпроблемната и непрекъсната работа на пералнята.

   

4 коментара на читателя

 1. Граватар Алън Алън:

  Благодаря ти, умен човече.

 2. Gravatar Diamond диамант:

  Машината замръзва. Ariston. Кръгът изтегля вода и отново превърта по нов начин. Не знаем какъв е въпросът. Кажи ми, моля те.

  • Граватар Алекс Алекс:

   Водата чрез гравитация може да излезе в канализацията. Причината може да е изпускането на възвратния клапан в шайбата, ако има такава. Или много ниско място за източване.

 3. Граватар Егор Егор:

  Благодаря, това беше положението.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини