Всичко за пералните машини

Как да сменим лагера в пералнята на LG

подмяна на лагера в пералнятаАко вашият „домашен помощник“ започне да вдига много шум при миене и въртене при високи скорости, има вероятност да има проблем с лагерите. Подмяната на лагера на автоматична пералня на LG е поне не много трудна, но по-скоро обезпокоителна. Умелите мъжки ръце могат много добре да се справят с тази работа, при условие че всички действия ще се извършват в съответствие с инструкциите стъпка по стъпка, предложени в тази статия.

Приготвяне за ремонт на пералнята на LG

Подмяната на барабанните лагери на автоматичната пералня на LG е работа, която изисква задълбочено обучение. Колкото по-добре се подготвите, толкова по-бързо и по-добре ще свършите работата. Започнете просто, сглобете всички необходими инструменти, а именно:

 • чук с бронзов шок;
 • смазваща течност WD-40;
 • клещи;
 • Филипи и отвертки с плоска глава;
 • регулируем гаечен ключ;
 • комплект глави и гаечни ключове;
 • автомобилен уплътнител;
 • метална шпилка с дължина около 40 см.

инструмент за подмяна на лагер

След като подготвите инструмента, трябва да вземете решение за закупуването на компоненти, предимно лагери и маслени уплътнения за барабана на автоматична пералня LG. Не е много трудно да се определи мястото на покупката, може да бъде специализиран търговски обект за продажба на резервни части за домакински уреди или онлайн магазин. Основното е да знаете какво да купите.

За съжаление, на различни модели перални машини на LG те инсталират различни компоненти и ако не знаете кои са в модела ви, лесно можете да се объркате. Преди да купите нови маслени уплътнения и лагери, проверете таблицата с аксесоари за пералнята на LG.лагери за модели на машини на LG

Така че, закупени компоненти, можете да започнете да подготвяте мястото. Много е добре, ако доставите пералнята за ремонт в сервиза или гаража, където има място и специални устройства, които ще улеснят работата. Но ако решите да ремонтирате машината у дома - няма значение, освободете повече място в стаята, така че да можете да поставите машината и резервни части от нея и да започнете работа.

Как да стигнем до резервоара за пералня

Първият етап от работата с пералнята на LG ще бъде посветен на получаването на достъп и изваждането на барабана. Стигането до барабана не е толкова лесно, колкото може да изглежда на пръв поглед и първото препятствие по пътя ни - стените и панелите на пералнята. Първо премахнете горния капак, както и долния и горния панел.

За да свалите горния капак, развийте двата държащи го крепежа, които са разположени в горната част на задната стена на артикула за домакински уреди. След като извадихме самонарезните винтове, ние дърпаме капака върху себе си и леко го повдигаме - той може лесно да се свали. Сега махаме горния панел, за това обикаляме пералнята на LG отпред, изваждаме прахообразна кювета и намираме самонарезен винт в нишата му отстрани. Още няколко винта са разположени отгоре и вдясно от таблото за управление, трябва да ги премахнете всички, след което горният панел ще бъде премахнат.анализ на пералнята

За да изключите напълно горния панел със собствените си ръце, трябва внимателно да откачите всички проводници, свързващи контролния панел и електрическите възли на пералнята. Въпреки че според нас това не е необходимо, нека виси, основното е да работите внимателно, за да не закачите и разкъсате проводниците.

Долният панел е монтиран на специални пластмасови ключалки, така че за да го премахнете, огънете редуващо всички ключалки с плоска отвертка. Сега трябва да премахнете предния панел на пералнята. Отбелязваме веднага, просто го развийте и го извадете, тъй като таблото не работи - гуменият маншет, разположен в люка, се намесва, така че трябва да премахнете този маншет. Процедурата е следната:

 1. Завиваме тънка телена скоба около маншета и я изваждаме.
 2. Използваме пръсти, за да хванем гумения маншет и да го издърпаме от канала (но не го достигайте).
 3. Изключваме сензора, отговорен за блокирането на люка.
 4. Развийте двата винта и извадете сензора.анализ на пералнята

Сега маншетът на предната стена на пералнята не се държи, можете да продължите да развиете закрепванията на предната стена. Те са разположени зад изпускателния клапан, зад кюветата, в горната лява, горната дясна и долната дясна част и зад таблото за управление. След отстраняване на винтовете предният панел ще бъде отстранен.

барабан за перална машинаСега нашата задача е да освободим резервоара от крепежни елементи и проводници, които предотвратяват разединяването му. Какво трябва да се откачи?

 • Крепежни елементи за пълнещия клапан.
 • Изпускателна тръба.
 • Проводници от нагревателния елемент.
 • Окабеляване на двигателя.
 • Окабеляване от помпата за грундиране.
 • Противотежести (отдолу и отгоре).
 • Разклонителна тръба от датчика за ниво на водата.
 • Крепежни елементи за амортисьори.

Важно! Щом отвиете и откачете всичко според списъка, резервоарът ще бъде изваден. Най-добре е да го извадите заедно, единият ще откачи пружините, а другият ще повдигне резервоара и ще го извади от тялото на машината.

Характеристики на разглобяване на резервоара и подмяна на лагери

Започваме да разглобяваме резервоара на пералнята LG. На първо място, изключете крепежните елементи (винтове или ключалки), които държат двете половини на конструкцията заедно. Разделяйки резервоара на две части, излагаме ролката на барабана и неговия закопчал, който трябва да развием.

Обърнете внимание! Ако някой болтове не се разхлабят добре, смажете ги с всякаква грес на ръка (за предпочитане WD-40), изчакайте 10-15 минути и опитайте отново.

анализ на барабан на пералняРазвивайки закопчалката, задържаща ролката на барабана, внимателно изваждаме шайбата и завиваме болта на мястото си. Този малък трик впоследствие ще помогне да избиете барабана без последствия за вала. На следващо място, опираме металния шпилка във винта, който завихме и започваме да го удряме с чук - нашата задача е постепенно да избием вала. В никакъв случай не можете да чукнете с фиби за значителни усилия, това в крайна сметка може да се превърне в скъп ремонт!

След като нокаутирахме вала с ръкава, трябва внимателно да ги инспектираме за повреди. За да разберете по-добре колко е износен валът, е необходимо да закрепите лагер към него и да го усучете. Ако между лагера и вала има известна игра, валът трябва да бъде сменен. Прочетете повече за разглобяването на резервоара на пералната машина в статията Как да разглобявате резервоара на пералната машина?

Пристъпваме към подмяната на уплътненията и лагерите. Взимаме гърба на барабана и изваждаме кутията за пълнене в средата на отвора. За да го направите просто, трябва да вземете плоска отвертка и просто да я извадите от дупката. По-сложно е със старите лагери - те ще трябва да бъдат избивани внимателно. Взимаме закопчалката си, опираме я до едната страна на лагера, после към другата и с равномерни удари на чука я избиваме от дупката.

подмяна на лагери в пералня

След като извадихме лагерите от барабана, почистваме отвора от чипове и масло. Нов лагер трябва да се "засажда" само на много чисто място. Внимателно прокарайте нови лагери в отвора до края. След това смазваме уплътненията и ги поставяме на място - подмяната е завършена. Извършваме всички горепосочени стъпки в обратен ред, за да сглобим автоматичната пералня LG.

Важно! Събирайки две половини на резервоара, експертите препоръчват да намажете шева с автомобилен уплътнител, за по-добро закрепване на части и стегнатост на конструкцията.

Какво не може да се направи при смяна на лагерите?

Всеки етап от подмяната на лагерите на пералнята на LG, включително сглобяването и демонтажа на самата машина, може да бъде придружен от пропуски, което от своя страна може да доведе до проблеми с ремонта. Специалистите идентифицираха редица типични грешки, допуснати от начинаещи, които за първи път се заеха с ремонта на пералня. И така, какво правят:

 1. Откъснете проводниците на сензора за заключване на люка, когато отстранявате предната стена на пералнята.
 2. Те разкъсват маншета на люка на пералнята, опитвайки се да го извадят, като първо забравят да извадят скобата.
 3. Повредете шайбата, ако не успее да я извади от оста.
 4. Откъснете „залепените“ болтове, действайки върху тях твърде много и не се опитвайте предварително да ги смазвате или нагрявате.
 5. Прекъснете проводниците на температурния сензор, нагревателен елемент.
 6. Откъснете тръбата за пълнене с маркуча.
 7. Натискането на лагерите от барабана, може да го повреди. Замяната на лагера завършва с подмяна на барабана.

Не забравяйте да обърнете внимание на горните грешки и никога да не ги повтаряте. И ако не сте сигурни, че можете сами да направите ремонта, свържете се със специалист, той ще направи всичко бързо и ефективно.

За да обобщим, отбелязваме, че смяната на лагери и уплътнения на автоматична пералня LG е напълно възможна без помощта на специалист. Но в същото време имайте предвид, че нямайки опит в подобен бизнес, рискувате да попаднете в още по-скъп ремонт. Както се казва, една грешна стъпка и ...!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини