Всичко за пералните машини

Свързване на пералня в селска къща без течаща вода

машинна връзка без водоснабдяванеПо-голямата част от вилите у нас нямат водоснабдяване. Освен това в много частни къщи, разположени в градовете, липсва и водоснабдяването. Както знаете, за да свържете пералня, имате нужда от поне стабилно 220 V захранване и водоснабдяване, можете да направите без канализация. И как могат жителите на неудобни къщи и апартаменти, както и летни вили да излязат от ситуацията, как да свържат перални машини? Ще говорим за това в статията.

Методи за свързване с вода

В селото или в страната, при липса на вода, занаятчиите успяват да стартират пералнята, подавайки вода в кофа през прахообразна кювета. Методът е прост и оригинален, но възниква въпросът каква е ползата от закупуването на автоматична пералня? Факт е, че когато водата се излива в пералнята чрез кювета, трябва да рестартирате програмата за пране всеки път:

 • отворете тавата и изсипете праха, сложете прането в барабана;
 • стартирайте програмата за пране;

Можете да изберете всяка програма, това няма да повлияе на процеса на измиване.

 • отворете кюветата, изсипете вода в кофа;
 • пералнята замръзва;
 • стартираме програмата за миене отново, измиването започва, водата се източва в края;
 • пералнята замръзва;
 • изсипете вода за изплакване през тавата за прах;
 • отново стартираме програмата за измиване, започва изплакването, водата се оттича;
 • завъртането започва, след което програмата за измиване приключва успешно.

измиване в страната

Всъщност такова измиване е съмнително удоволствие. Трябва да застанете близо до пералнята с кофа в готовност. За какъв автоматичен пране можем да говорим? Не е ли по-лесно в този случай използвайте пералнята, която работи в полуавтоматичен режим, така че поне не е нужно да харчите пари за пералня.

Друг начин за свързване на пералня към вила без водоснабдителна система е да поставите резервоар с вода по-високо над машината, да протегнете дълъг маркуч от него и вече да свържете входния маркуч за домашен асистент. Практиката показва, че за стартиране на пералнята е необходимо резервоарът да виси поне на 10 метра над пералнята. Ако къщата ви е ниска в страната, този метод може да бъде незабавно изхвърлен.

За да предотвратите замръзване на пералната машина по време на събиране на вода, е необходимо да се осигури натиск върху входящия клапан от поне 1 бар. Това налягане може да бъде постигнато чрез подаване на вода от резервоар, фиксиран високо.

връзка с резервоар за вода

Ако няма водоснабдяване, но трябва да свържете машината, можете да пробиете кладенец и да поставите помпена станция, която ще изпомпва вода от подземното пространство и ще я подава в пералнята. При наличие на налични средства, този метод е напълно приемлив. Но има няколко нюанса:

 1. за сондажите трябва да се внимава предварително през лятото;
 2. колкото по-дълбоко се намира подземната вода, толкова по-мощна трябва да бъде помпената станция;
 3. водата от кладенеца трябва да е с високо качество и да не съдържа голямо количество метални соли и други примеси.

Нашите експерти смятат следния метод за свързване на пералня някъде в селска къща без водоснабдителна система за най-приемлив - свързване към резервоар за вода чрез помпа за зареждане. Този метод включва инсталиране на голяма вана с вода близо до машината. В тази цев е монтиран кран, към който е свързан маркуч с помпа за налягане. Помпата доставя вода от цевта до входящия клапан на пералната машина под налягане, симулирайки налягането на водоснабдяването. Ефективно и рентабилно.

Какво ви трябва?

инструменти за свързванеСлед като решихме да инсталираме пералнята, автоматична машина без течаща вода, ще съберем необходимите инструменти.За да направите това, ровете в гаража или килера и издърпайте: мярка с лента, малък регулируем гаечен ключ, клещи, ниво на сграда, уплътнителна лента, индикаторна отвертка и остър нож. Не трябва да има проблеми с инструментите. Друго нещо са материалите. Ще трябва да пазарувате, за да купите:

 • ¾ инчов кран;
 • гумени уплътнения и скоби;
 • маркучи за вода и филтри за поток;
 • помпа под налягане;
 • електромагнитен клапан.

Дължината на маркуча, неговият диаметър, конфигурацията на крана и клапаните ще зависят от характеристиките на свързване на пералня на определен модел. Инсталирането ще се извърши, като се вземат предвид много малки нюанси, които са трудни за предвиждане.

Направете го сами

Плавно подходихме към описанието на работата по свързването на пералнята към водата, в страната без водоснабдяване. В този случай е възможно да се предложи само общо описание на процеса, тъй като, както вече споменахме, много ще зависи от техническите характеристики на конкретен модел на пералнята. Правим следното.

 1. Инсталираме пералнята на ниво на здрав, надежден под, близо до надежден електрически контакт.
 2. До пералната машина поставяме пластмасова или метална цев с обем от 50 литра или повече.
 3. В горната част на цевта е необходимо да оборудвате шарнирния капак, така че да е удобно да се налива вода.
 4. От дървени блокове сглобихме надеждна стойка под цевта, за да я поставим на височина поне 500 мм от пода.
 5. В стената на цевта в дъното правим ¾ инчов отвор за нишката на чешмата, вмъкваме гумена лента в отвора и пълним кранчето. Тройният кран трябва да влезе плътно.
 6. След това свързваме изпускателната помпа към тройника.
 7. Свързваме маркуч към помпата.
 8. Свързваме маркуча през адаптера към входящия маркуч на пералнята.

Всички връзки трябва да бъдат затегнати с пластмасови или метални скоби.

 1. Махнете горния капак на пералнята, намерете входящия клапан и отстранете гумените ленти от него. Тази мярка ще подобри капацитета на клапана.
  свързване на шайбата без течаща вода
 2. Инсталираме дебитен филтър пред входящия клапан и можете да започнете да тествате.

В заключение отбелязваме, че липсата на водоснабдяване в страната в съвременните условия, разбира се, представлява трудност, но няма значение. Дори и в тази ситуация можете да осигурите удобно измиване на нещата в автоматична пералня, основното е да го свържете правилно. Говорихме за това в нашата статия. Надяваме се, че материалът се оказа достъпен и разбираем, късмет!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини