Всичко за пералните машини

Как да свържете пералня LG?

Как да свържете пералня LGВсеки ще може да се справи с независимата връзка на пералнята на LG. Необходимо е само да се запасите с комплект гаечни ключове, стриктно да следвате инструкциите и да вземете под внимание няколко полезни съвета. Всички подробности, препоръки и стъпка по стъпка алгоритми са дадени в тази публикация.

Къде да поставим оборудването?

Преди да свържете пералнята, трябва да намерите място, където да я поставите. По-добре е да направите това още преди да закупите оборудването, тъй като неговият модел и размери зависят от това къде и как ще стои машината. Така че за банята е подходяща стандартна шайба за цял размер, а за кухненския комплект - вградена и тясна. Но към бъдещата "къща" за единицата трябва да се подхожда отговорно.

По-често колата се „настанява“ в банята. Въпреки скромните си размери, в него винаги има място за миене - до мивката, тоалетната или под мивката. Всичко е чисто индивидуално и зависи от свободните квадратни метра в стаята и желанията на собствениците. „Минусът“ ще бъде повишената влажност, но „плюс“ е неуспешната комуникация.

Второто най-популярно място за перални машини е кухнята. Те поставят шайбите до шкафа или директно в слушалката. По правило има повече свободно пространство в зоната за хранене, по-добра вентилация и по-малко влажност. Но има и недостатъци, например, неприятни миризми от измиване на дрехи и съхранение на домакински химикали в близост до храна.често поставяйте машината в банята

Третият вариант е коридор или помещение за съхранение. Такъв избор се прави, когато няма възможност да се „прикачи“ оборудването в кухнята и банята. Но комуникацията тук е по-проблематична.

Рядко пералня се практикува и в спалнята. Всъщност името на стаята не е важно. Основното е, че стаята отговаря на определени стандарти.

 • Неуспешни комуникации. Канализационна тръба, водоснабдяване, електричество - всичко това не трябва да е на повече от метър от планираното място.
 • Плосък под. Повърхността под машината трябва да е права и стабилна. С други думи, шайбата не може да пада или да се търкаля от едната страна. В идеалния случай се нуждаете от подова настилка от бетон или плочки.

Преди да свържете шайбата, трябва да се уверите, че разположението отговаря на определените стандарти.

Не е необходимо да се свързвате с централизирано водоснабдяване и канализация. Има опции за изливане на отпадни води в мивка или баня, а оградата от резервоар или варел. Основното е да осигурите на машината пълноценно функциониране. След като всичко е готово, можете да започнете да се свързвате.

Подготовка за монтаж

Веднага свържете машината към комуникациите и стартирането на измиването няма да работи. Свързването на пералнята на LG започва с подготвителната фаза. Това е поредица от задължителни събития.

 1. Прочетете инструкциите, приложени към оборудването, Не е необходимо да се пренебрегва ръководството за потребителя: всички нюанси, изисквания и условия на работа са описани в документите.
 2. Разопаковайте внимателно шайбата и отстранете всички защитни елементи, филм, замазки и полистирол от кутията.
 3. Извадете транспортните болтове. Това е лесно да се направи, но можете да направите грешка. По-добре е да не поемаме рискове, а да изучаваме отделна инструкция, която вече описахме на нашия уебсайт.

Забранено е стартирането на машината с транспортни болтове!

 1. Поставете специални пластмасови тапи в дупките от отстранените предварително болтове. Отделно не е нужно да купувате „чопъри“ - те се доставят в комплект с пералня.премахнете болтовете за доставка

Сега машината е готова за допълнителни манипулации. Остава само да преместите устройството до планираното място, така че достъпът до задната стена да е свободен. На следващо място, ние действаме в ред: първо организираме канализацията, след това се свързваме с водоснабдяването, подравняваме корпуса и настройваме захранването.

Организираме изхвърлянето на отпадни води

Най-лесният начин да организирате изхвърлянето на отпадни води от машината е да спуснете края на маркуча във ваната, тоалетната чиния или мивката. Течността първо ще влезе във водопровод, а след това в централната канализационна тръба. Но цялото това действие изглежда неестетично отвън и освен това заплашва да оцвети керамика с бял сняг. Затова е по-добре да тръгнете по другия път и да действате през сифон.

На първо място, отворете инструкциите за пералнята. Ръководството има специален параграф за свързване към канализационната система, където могат да бъдат предписани изисквания за височината на завоя на канала за източване. По правило е необходимо дюзата да се повдигне на 50 см или по-високо. Но всичко зависи от конкретния модел на машината.

Ако на пералната машина има възвратен клапан, височината на огъване на маркуча за източване няма значение.

След като разбрахме подробностите за връзката, монтираме специален сифон под мивката, поставяме маркуч и го фиксираме със скоба. Ако планирате да се свържете директно към канализационната тръба, тогава получаваме подходящото гумено уплътнение. Слагаме го на кръстовището и след това опъваме ръкава. Не забравяйте да фиксирате надеждно всички елементи, тъй като не трябва да има теч.организирайте изтичането

Организираме водоснабдяване

Втората стъпка е да свържете машината към водоснабдяването. В същото време няма разлика дали е централизирана или независимо организирана, тъй като схемата за настройка на водоснабдяването е почти същата.

 • Взимаме входящ маркуч, подходящ за съществуващия модел LG. По-често се предлага в комплекта, но понякога се купува отделно.
 • Извиваме извития край към специална тръба в горната част на задната стена на корпуса.
 • Изрязваме дупка във водопровода и изчертаваме линия през тройника до машината. Можете да направите специален клон с кран.
 • Свързваме машината към водоснабдяването.
 • Затегнете плътно фиксиращите скоби. За разлика от тях, пластмасовите гайки са затегнати до максимално допустимата граница и категорично без използването на инструменти.свържете се с вода

Когато използвате тройници или водни гнезда, не забравяйте за уплътнителите. Не забравяйте, че дори една капка, която се появява на кръстовището, показва ненадеждна фиксация.

Поставяме случая на ниво

Машината, която вече е свързана към тръбите, може да бъде преместена до стената или да се постави в слушалката. Но все още не е възможно да стартирате двигателя - необходимо е да подравните тялото на устройството, в противен случай машината ще скочи, вибрира и гърми при завъртане. Процедурата е почти задължителна, тъй като в съвременните реалности перфектно правите подове са изключително редки.

За да инсталирате шайбата възможно най-правилно, ще ви трябва ниво на сграда. След това трябва да извършите няколко действия:

 • поставете нивото върху горния капак на машината;
 • фокусиране върху показанията на нивото, регулирайте краката на машината;
 • проверете стабилността на кутията, опитвайки се леко да залюлеете машината. Ако, когато щракнете върху ъглите, техникът се мести от мястото си, тогава продължаваме настройката;
 • фиксирайте гайките.

Силно е обезсърчено да работите с неравномерно стояща машина!

Обикновено пералнята на LG не трябва да вибрира много. Експертите препоръчват внимателно да следят вибрациите и звуците, излъчвани по време на цикъла на въртене, и незабавно да реагират на подозрителни „скокове“. Също така се препоръчва използването на специални антивибрационни дюзи на краката, за да се намали вероятността от счупване.

Свързваме машината за захранване

С електричество най-лесният начин: просто включете захранващия кабел в контакта и машината ще работи. Но не бързайте - първо трябва да проверите дали съществуващото окабеляване отговаря на необходимите стандарти. Това са следните изисквания:

 • наличие на заземяване; от съображения за безопасност пералната машина трябва да бъде заземена;
 • включване във веригата на RCD. При липса на заземяване в къщата е важно да включите в окабеляването RCD с прекъсващ ток от 10 mA (при поставяне на оборудването в банята) и 30 mA (в кухнята и други помещения);
 • използването на влагоустойчиви капаци на изхода.

След като всичко е свързано, стартирайте машината на „празно“ измиване. Подобен ход ще спаси барабана от фабричното смазване и в същото време ще покаже дали всичко е направено правилно.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини