Всичко за пералните машини

Как да инсталирате и свържете пералня Samsung

Как да инсталирате и свържете SM SamsungПри закупуване на нова автоматична пералня, купувачът веднага се пита дали е възможно сам да инсталирате уреда или е по-добре да се обадите на квалифициран специалист? В някои случаи производителят на AGR забранява инсталирането на оборудване на ръка и ако това изискване е нарушено, гаранционната карта на пералнята просто се анулира. Ето защо, преди да пристъпите към свързване на пералнята на Samsung, е необходимо да изясните този важен детайл с продавача и ако забраната не е предвидена, не се колебайте да продължите с инсталацията, без да каните капитана.

Нека проверим техниката

Няма значение дали купувате машина от магазин за домакински уреди или поръчате SMA у дома, преди да платите за покупка или да подпишете документите за получаване, изнесени от куриер, не забравяйте да проверите машината. В присъствието на служител по доставката или ръководител на продажбите отворете фабричната опаковка, внимателно проверете случая, уверете се, че няма драскотини, чипове, вдлъбнатини или други дефекти.

Често оборудването се поврежда по време на доставката, когато недобросъвестни служители го удрят по време на транспортиране или вдигане на апартамент. Ако откриете маркировка за удар, пилинг боя или нещо друго на пишещата машина, в никакъв случай не се регистрирайте, за да получите уреда, а поискайте замяна. Ако AGR е безопасен и здрав, можете спокойно да подпишете акта за приемане на стоката и да освободите куриера. Но не забравяйте, че трябва да имате телефонния номер на магазина, в който е закупено оборудването, така че в случай на повреда да се свържете със служител и да решите всичките си въпроси.

Преди да свържете шайбата, включете захранващия кабел в контакта, вижте дали светлините на цифровия дисплей и контролния панел светват, ако селекторът на програмния превключвател отговаря на вашите действия.

Приготвяне за връзка

извадете транспортните болтовеСлед освобождаването на доставчиците можете да преминете към следващата стъпка - отстраняването на специални транспортни болтове. Можете да ги видите на гърба на пералнята. Целта им е да фиксират резервоара, болтовете не му позволяват да виси по време на транспортиране. Докато крепежните елементи не бъдат отстранени, барабанът на машината няма да се върти. Стартирането на режима на измиване с отстранени транспортни болтове може да доведе до отказ на AGR.

Те могат да бъдат премахнати с помощта на обикновен гаечен ключ или клещи. След като извадите болтовете, включете дупките, образувани от пластмасовите тапи, предвидени за това, тези части са включени в машината.

Внимание! Преди да започнете работа, внимателно прочетете инструкциите, приложени към устройството. Тази информация ще ви помогне да предотвратите всякакви неправилни действия, които могат да повредят машината.

Къде ще го поставим?

подгответе основата за пералнята на SamsungПреди да свържете машината към комунални услуги, трябва да определите място за нея. В повечето случаи мястото за инсталиране на машината е предварително избрано и дори размерите на AGR се избират въз основа на размерите на свободното пространство. Ето защо няма да ви се налага да мислите за това дълго време, обикновено оборудването е инсталирано или в банята, или в кухнята.

Ако закупите вградена шайба, трябва да помислите за фасадата предварително. Вратата на слушалките трябва да бъде оразмерена, направена в същия стил със заобикалящия я интериор и свободно окачена на пантите на машината, предвидени за това.

Важно е да се обърне внимание на подовото покритие, което ще бъде разположено под AGR. В идеалния случай, ако е здрав и издръжлив бетон или плочка. В случай, че има дъска под дъното на шайбата, тя трябва да бъде правилно укрепена.Нежелателно е машината да се поставя върху ламината, в случай на изтичане, покритието може да набъбне и трябва да бъде сменено.

Важно! Когато решавате мястото на инсталиране, уверете се, че дължината на маркучите е достатъчна за точките на свързване към комуналните услуги.

Така че, като подготвите ниво на ниво, осъзнавайки, че машината определено ще се побере в нея, измервайки дължината на маркучите и се уверете, че те лесно достигат до тръбите за вода и канализация, можете да започнете да свързвате шайбата.

Да започнем с електрическата мрежа

Под пералня, съгласно правилата за безопасност и SNIPs, е необходимо да се постави отделен изход на съответното напрежение. Електрическата точка задължително трябва да има заземяване и специална защита срещу влага. Съвременните шайби обикновено имат висок клас на защита от токов удар за потребителя, но те няма да бъдат безопасни.

В повечето модели дължината на захранващия кабел не надвишава 1,5 метра, така че изходът трябва да бъде осигурен възможно най-близо до шайбата. Разбира се, можете да използвате удължителен кабел с водоустойчив щик, но това не е толкова безопасно, колкото директно свързване на устройството към електрическа точка.

Заземяването в контакта е необходимо, за да се предотвратят малки електрически удари, които могат да се почувстват поради изхода на малко напрежение към корпуса на SMA. Те не представляват сериозна опасност за хората, но в същото време са много неприятни. Затова горещо препоръчваме да използвате наземни изходи, така че ще се предпазите, ще се предпазите от неприятни усещания.

Свързани сме с водопроводната система

В повечето случаи маркучът на автоматични перални машини, проектирани за прием на вода, е свързан към система за захранване със студена вода. Някои модели осигуряват връзка с гореща вода, но такава възможност е изключително съмнителна, има малко плюсове от нея. Всяка пералня има нагревател (нагревател), който точно същото служи за загряване на водата до желаната температура. И недостатъците на приемането на топла вода веднага са очевидни:

  • той е по-замърсен от студ. Следователно използването на вода от системата за подаване на топла вода е изпълнено с по-често запушване на филтъра;
  • тя се характеризира с по-висока твърдост, а за поддържане на качеството на измиване на правилното ниво ще трябва да се използват повече почистващи препарати.

свържете се с водаЕто защо, ако производителят не предвиди възможност за незабавно събиране на топла вода във вашата пералня, тогава дори не се занимавайте с нея, това не е много полезно.

Най-лесният начин за свързване на оборудване към водопроводната и канализационната система вече е на наличните изходни точки, това е възможно, когато просто смените старата шайба на нова. В тази ситуация вече има вложка в тръбата с клапан, която ви позволява да изключите подаването на вода, просто трябва да завиете нов маркуч към нея. След свързването на входящия маркуч остава да отворите крана и да проверите надеждността на връзката.

Малко по-сложно, когато няма предишни завои към комунални мрежи. Тогава ще трябва сами да направите необходимата вложка, да адаптирате кранчето и след това да свържете входящия маркуч. Занимавайки се със самостоятелно свързване на SMA към водопроводната система, струва си да запомните, че:

  • трябва да използвате пълен маркуч;
  • налягането на водата в тръбата трябва да бъде от 0,5 до 8 атмосфери;
  • необходимо е да се осигури отделен клапан, който ще включва и изключва подаването на вода към барабана.

Важен съвет: Кранът, който позволява подаването на вода до AGR, трябва да се държи затворен и отворен само преди започване на измиването. Това ще помогне да се избегнат течове на тялото.

Организираме изхвърлянето на отпадни води

свържете дренажния маркуч към сифонаНякои потребители не искат да се „затрудняват“ със свързването на маркуча за източване към канализационната тръба, те просто го спускат в банята или мивката и отпадъчната вода се излива там. Разбира се, това е най-лесният начин, но напълно неестетичен.Това води до бързо замърсяване на повърхността на ваната, мивката, запушване на изпускане на вода, те ще трябва да се почистват и дезинфекцират много по-често.

Разбира се, много по-добре е да свържете маркуча към сифонната арматура. Повечето модерни сифони имат допълнителен изход - обков. Когато не се използва, тя се затваря със специална тапа. Просто трябва да извадите този щепсел, да поставите върха на маркуча за източване и здраво закрепете връзката със скоба за маркуч.

Важно! Когато свързвате, уверете се, че маркучът за източване на водата има завой, това ще избегне неприятна миризма от канализационната тръба в шайбата.

След правилното изпълнение на всички тези стъпки, остава само най-накрая да инсталирате и настроите пералнята и да опитате да стартирате процеса. По-добре е да следвате първото измиване на нова машина през цялото й времетраене. Ако наблюдавате неизправност, теч или друга неизправност, можете незабавно да я предотвратите. Всъщност процесът на свързване на AGR не е толкова сложен и след като внимателно сте проучили основните правила и инструкции, можете да го направите сами без никакви проблеми.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини