Всичко за пералните машини

Как да свържете дренажния маркуч на пералнята към канализацията

свързване на шайбата към канализациятаКак да свържете дренажния маркуч на пералнята към канализацията? Изглежда, че е просто, вземете го и го включете, но го нямаше. Неправилната инсталация на маркуча за източване на пералнята може да доведе до редица проблеми в близко бъдеще. Дори и с толкова просто действие не можете да пренебрегнете простите правила за свързване на пералнята, за които ще говорим днес, въпреки факта, че няма толкова малко начини да направите това.

Как да се свържа?

Можете да се свържете с канализацията, както и да организирате изхвърлянето на отпадни води от пералнята по различни начини. Връзката се организира в зависимост от редица фактори:

 • колко близо е канализацията на канализацията до тялото на пералната машина;
 • Има ли някаква точка на свързване на място?
 • на каква височина и под какъв ъгъл спрямо тялото на пералнята се намира тази точка;
 • какво друго оборудване ще трябва да бъде свързано към канализацията заедно с пералня и т.н.

Много важно е да се вземе предвид ъгълът на поставяне на маркуча за източване спрямо местоположението на пералнята. Ако маркучът не е поставен правилно, възниква "сифонен ефект", водата от канализационната тръба ще се върне обратно към червата на шайбата.

организация на изтичане на вода до банятаВъз основа на горните фактори има три основни начина за организиране на изхвърлянето на отпадни води за домашен асистент. Първо, дренажът изобщо не може да се организира, ако пуснете дренажния маркуч в съседната водопровод, например в банята, мивката или дори тоалетната.

На второ място, шайбата може да бъде свързана към страничния изход на сифона. Този клон е идеален за завинтване на дренажен маркуч към него и забравете за проблема веднъж завинаги. И трето, маркучът за източване на пералнята може да бъде закрепен с клипс за маркуч, след като предварително сте напъхали такъв маркуч в клон на канализационната тръба - евтино и весело, и най-важното е, че не е необходимо да купувате специален сифон с дренаж за мивката. Ще поговорим повече за това как да приложим тези три метода за източване на вода малко по-късно, но засега ще се съсредоточим върху важните нюанси, които могат да повлияят на качеството на такъв отводняване.

Какво друго има значение?

Защо говорим за качеството на отводняването и каква е разликата като цяло, каква връзка с канализацията сме избрали, основното е да правим всичко сравнително правилно и тогава няма значение. Толкова много хора смятат, че независимо се ангажират да свържат автоматична шайба към водоснабдителните и канализационните системи и по този начин, несъзнателно, съкращават живота на своя „домашен помощник“. За какво конкретно става въпрос?

Нека обясним с конкретен пример. Свързваме две абсолютно идентични перални машини към канализацията. Първата машина не е далеч, на разстояние 1 м от мястото на свързване, свързваме я с доставения 1,5 м маркуч за източване, в съответствие с всички правила. Втората машина е разположена на разстояние 2,4 метра от мястото на свързване към канализационната тръба или сифон, свързваме я с помощта на закупен по желание дренажен маркуч с дължина 3 м.

И двете шайби работят в експлоатация от 7 години. Първата пералня работи този път без повреди, втората смени помпата за източване 2 пъти: първата помпа се счупи след 4,5 години експлоатация, втората - на седмата година на работа. „Разбор на информация“ разкри много от предполагаемата, но все пак не безинтересна закономерност. Колкото по-дълго е маркучът за източване на „домашния помощник“, толкова по-често помпата ще се счупи, защото когато работи, ще изпитва товари, които надвишават изчислените.

Поставете шайбата възможно най-близо до точката на връзката си с канализацията.

свързване на шайбата към канализацията чрез възвратен клапанСъщо така е от голямо значение как пералната машина е инсталирана на хоризонтална повърхност, тъй като това се отразява и на работния живот на помпата, двигателя, както и на работните връзки на маркучите и тръбите, както и на електрическото окабеляване. Много е важно шайбата да се монтира не само на ниво, но и да стои върху равна, твърда повърхност, която с течение на времето не се огъва и не се разхлабва от постоянни вибрации.

Важни са и различни съвременни допълнения, които позволяват, от една страна, да се улесни процесът на свързване на шайбата към канализацията, а от друга, да се предпази допълнително от някои рискове, особено от "сифонния ефект". Споменавайки това, имаме предвид маркучи за източване с възвратен клапан. Такъв клапан е специално проектиран така, че канализацията от канализацията при никакви обстоятелства да не попада обратно в шайбата, докато източването ще бъде напълно безплатно. Можете да прочетете за това устройство в статията. Проверка на клапан за пералня.

Консумативи и инструменти

Преди да инсталирате пералнята, включително да я свържете към канализационната система, трябва да придобиете всички инструменти и материали, които ще са необходими за тази работа, така че след това да не се налага да правите почивки, за да изтичате до магазина зад скоба или джъмпер. Така че, нека започнем с инструментите.инструменти за свързване на пералня и не само

 • Голям и малък регулируем гаечен ключ.
 • Отвертки (плоски и Phillips).
 • Крепеж за рязане на пластмасови тръби.
 • Клещи.
 • Остър нож.
 • Рулетка.
 • Ниво на сграда.

Комплектът инструменти не е богат. Веднага е ясно, че целият списък може лесно да се намери във всяка килерче. Ако не сте намерили устройство за рязане на пластмасови тръби, можете да използвате обичайната ножовка вместо него. Сега ще се занимаваме с материалите.

 1. Изцедете маркуча с желания диаметър и дължина.
 2. Пластмасова канализационна тръба и тройник за нея.
 3. Джъмпери и скоби.
 4. Възвратен клапан.
 5. Автомобилен или водопроводен уплътнител.
 6. Завиване.
 7. О-пръстени и уплътнения.

Преди да купите малки консумативи, например уплътнители и уплътнения, пребройте колко са необходими.

Без връзка

Сега нека да поговорим директно за това как правилно да свържем нашата пералня към канализацията. И ще започнем с най-простата версия на организацията на изпускането, която, парадоксално, не включва свързване на шайбата с канализационна тръба. Да поговорим за него.

Този метод е добър за мързеливи хора, тъй като за прилагането му не са необходими много материали и инструменти. Да, и времето ще бъде похарчено поне. Трябва обаче да бъдат изпълнени някои условия.

 • В близост до корпуса на пералнята, мивка, вана, душ кабина с достатъчно високи страни, тоалетна чиния или проблем трябва да бъдат разположени на подходяща височина.
 • Трябва да има възможност за закрепване на маркуча за източване. Защо да го поправим? И след това, за да не изскочи случайно от водопроводния елемент, когато водата се втурна под налягане от резервоара на пералната машина през маркуч към изтичането на мивката, ваната и т.н.
 • Хората, които използват водопровод, не трябва да са скромни, тъй като ще трябва да изтърпят някои неудобства, които ще възникнат във връзка с подобна организация на източване на вода от миещия резервоар.

За да организирате изтичането по този начин, е необходимо да спуснете маркуча на машината във ваната, мивката, тоалетната чиния и т.н. не стегнат. Осигурете S-образно огъване на маркуча. Закрепете го към стената на санитарния елемент, така че да не виси свободно, и след това извършете тестовете. Ако източването се извършва нормално, можете да оставите всичко, както е, работата е завършена.

През сифона

Монтажът на връзката по този начин е специален по това, че ние не свързваме маркуча за източване на шайбата към канализационната тръба или нейния клон, а към друг водопроводен елемент - сифон за мивка.В съвременните сифони производителите осигуряват специален контакт за свързване на пералня, който трябва да използваме.

Има сифони с два крана за едновременно свързване на пералня и съдомиялна машина.

правилно свързване на маркуча за измиване

Същността на свързването на шайбата чрез сифон е следната. Инсталираме сифон и проверяваме как се оттича водата през отводнителния отвор на мивката, вижте, че няма течове. Сифонът може лесно да се инсталира със собствените си ръце без никакви инструменти. Ако имате проблеми с това, можете да прочетете статията Сифон за пералня - монтаж и свързване, След това свързваме маркуча за източване към страничния изход на сифона, като не забравяме да запечатате съединението. Маркучът трябва да бъде огънат с буквата „S“, ако това не е направено, първото измиване ще доведе до замръзване на машината в средата.

Директно до канализационната тръба

Можете също да свържете пералнята към изхода на канализационната тръба, разположен наблизо. За целта трябва да се организира подобно предизвикателство. Правим следното.

 1. Получаваме тройник за канализационна тръба.
 2. С помощта на инструмент за рязане на тръби изрязваме пластмасовата канализационна тръба.
 3. Монтираме тройник, запечатваме кръстовището.

Е, изходът на тръбата е организиран. В този случай е много важно кранът да е разположен най-малко на 40 см над пода. Вкарваме края на дренажния маркуч в изхода на тръбата и затваряме връзката. Укрепваме връзките с допълнителна скоба, така че тръбата да не изскочи случайно и да наводни целия под поради натиск. Извиваме маркуча с буквата "S" и го фиксираме, така че да не виси.

В заключение отбелязваме, че свързването на пералнята към канализацията наистина не е трудно, ако следвате най-простите инструкции, които отдавна са формулирани от експерти. Можете да го направите и вие. Прочетете тази статия и се захващайте за работа, късмет!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини