Всичко за пералните машини

Как да свържете пералня и съдомиялна машина

свързване на пералня и съдомиялна машинаСъдомиялната машина и пералната машина могат да бъдат свързани едновременно в едно помещение, освен това, особено без повторно общуване. Това се изисква в случаите, когато не е възможно да поставите пералнята в банята, така че тя се прехвърля в кухнята и се поставя до съдомиялната машина. В тази публикация ще говорим за това как се осъществява такава връзка и какви функции съществуват.

Какво ви трябва?

За да се свържат едновременно две устройства, така зависими от комуникациите, е необходимо да се подготвят тези комуникации. Би било много просто, ако отделни кранове за водопровод и канализация вече бяха подредени в кухнята специално за съдомиялната и пералнята, но тъй като ги няма, ще трябва да измислите нещо.

На първо място, ние ще съберем необходимите материали, които ще ни помогнат да се „интегрираме“ в съществуващите комуникации. Ние ги изброяваме:

 • троен кран, изработен от бронз 3/4 секция. Не вземайте пластмасов тройник, ако няма бронз, вземете силимин. Ще направим висококачествен двоен кран на водопровод от такъв кран.
 • Бронзов клапан с два изхода (2 бр.)
 • FUMka.всичко, което трябва да свържете
 • Сифон с два фитинга за свързване на два маркуча за източване.
 • Адаптери за маркучи за източване.
 • По-дълги маркучи за източване или допълнителен комплект маркучи, така че редовни маркучи да могат да бъдат удължени.
 • Поточни филтри със сечение 3/4.
 • Стабилизатор на напрежението, номинален за най-малко 3,5 kW.

Стабилизаторът на напрежението ще ни помогне да избегнем радикална промяна на електрическите комуникации, в същото време ще се превърне в добра защита на скъпите домакински уреди от повреди в електрическата мрежа.

Ще се нуждаем и от инструменти, без те да свързват пералня и съдомиялна машина няма да работят, но списъкът им ще бъде много по-скромен. Това ще отнеме буквално само малък регулируем гаечен ключ, клещи, ниво на сграда, отвертка.

Подготовка за инсталиране на две устройства

Представете си тази ситуация. Съдомиялна машина вече е инсталирана в кухнята, но има нужда да свържете пералня едновременно. Първо трябва поне да намерите място за това, защото пералнята далеч не е малък домакински уред.

В такъв случай ни е трудно да предложим нещо, в крайна сметка това е вашата кухня. Може би, за да инсталирате и свържете пералнята, ще е необходим известен компромис, например, ще трябва да изоставите някои мебели или да направите пренареждане. По един или друг начин се опитайте да поставите шайбата и съдомиялната машина по-близо до мивката, защото именно под нея ще се намира връзката към водоснабдяването и канализацията. Също така трябва да укрепите и изравните пода на мястото на монтаж на пералнята, за това използвайте нивото на сградата.

монтаж на пералня и съдомиялна машина

Не забравяйте, че между пералнята и околните предмети трябва да има разстояние най-малко 1,5 см, тъй като машината вибрира силно и се люлее от една страна в друга по време на цикъла на въртене.

Можете да инсталирате пералня и съдомиялна машина вдясно и вляво от мивката, в този случай ще бъде много по-просто да организирате кран от водоснабдяването и канализацията. Можете да поставите съдомиялната директно в близост до мивката и да поставите пералнята до съдомиялната машина, оставяйки разстояние от 1,5 см между стените на уредите. наложи своето мнение.

Свързваме се с водоснабдяването

Има два начина за организиране на изход за вода за едновременно свързване както на пералня, така и на съдомиялна машина. Първият метод включва свързване към изхода на тръбата за студена вода към мивката, а вторият към специален изход на тръбата от студената водаг. И този, и другият начин се срещат често, затова ще ги разгледаме по-подробно.

Ако ремонтът в кухнята се е извършвал дълго време и никой не е очаквал, че някой ден в тази стая ще бъде инсталирана пералня или съдомиялна машина, тогава няма безплатни клонове на водопроводи. Но няма значение. Ще отклоним тръбата със студена вода, която отива към мивката. Извършваме следните манипулации.

 1. Маркучът оставя металопластичната тръба със студена вода, която от своя страна е свързана към смесителя. Трябва след затваряне на водата да изключим маркуча от тръбата.
 2. Между маркуча и тръбата ще поставим бронзов клапан с четири изхода през адаптера. Два изхода ще отидат за свързване на тръбата и маркуча към смесителя, а два други изхода ще се използват за свързване на пералнята и съдомиялната машина към водоснабдяването.
 3. След това инсталираме два крана на потока на два изхода на крана и добре изолираме връзката.

Инсталираме течащи кранове, за да припокриваме крановете на пералнята и съдомиялната машина поотделно, но ако е необходимо, ще бъде възможно едновременно да блокираме водата в миещата и в съдомиялната машина.

 1. Закрепваме входящия маркуч на пералнята към резбата на един течащ кран и към конеца връзка чрез тройникдруг маркуч за съдомиялна машина. Тук е водопроводът и организиран.

Вторият вариант за свързване към водоснабдителната система е много подобен на първия, само в този случай ще използваме кран за тий. Към изхода на готовия тръба със студена вода закрепваме кранче за тройник през адаптера. Така получаваме вместо едно кранче - две. На следващо място, точно както закрепете крановете на крановете и свържете входните маркучи на пералнята и съдомиялната машина.

Връзка към канализационната и захранващата мрежа

Сега трябва да разрешите проблема, свързан със свързването на два домакински уреда към канализацията. Удължете маркучите за източване не е толкова лошо. Можете да закупите адаптери, допълнителни маркучи с подходяща секция и работата е свършена, но как да свържете тези дълги маркучи към канализацията? Производителите на санитарни изделия, по-специално сифони за мивки, отдавна отговарят на този въпрос. В продажба са сифони с два клона за маркучи за източване, с други думи сифони с две фитинги.

И така, ние просто купуваме нов сифон с два изхода за мивка в кухнята, инсталираме го вместо стария сифон и свързваме два маркуча за източване съответно от пералнята и съдомиялната машина. Съединението на сифона и маркучите трябва да бъде закрепено със скоби.

връзка за източване на съдомиялната машина

Не забравяйте да спазвате изискванията за височината на връзката на дренажния маркуч, така че да няма ефект на сифон и водата от канализацията да не се връща обратно към пералнята и съдомиялната машина.

По-трудно е да се организира връзката към захранването, особено ако кухнята има само един подходящ контакт с влагоустойчив корпус, в който окабеляването е проектирано само за един голям потребител. Свързването на два големи потребители директно към такъв изход е опасно, но можете да се заемете с трика - свържете се чрез регулатор на напрежението за пералня, Можете да прочетете повече за тези устройства в съответната публикация, публикувана на нашия уебсайт.

Проверяваме работата

връзка с машинаСвързахме както пералня, така и съдомиялна машина. Тъй като организацията на връзката се оказа по-трудна, отколкото в нормална ситуация, всичко трябва да бъде внимателно проверено. Зареждаме прането в пералнята (можете да го стартирате на празен ход в специален режим), поставяме мръсните съдове в съдомиялната машина и стартираме тези две устройства едновременно. Докато програмите за пране и пране ще се изпълняват, нашата задача е внимателно да следим комуникациите. Особено внимание към ставите на крановете с маркучи.

Ако изведнъж се открие теч, е спешно да изключите водата и да спрете работата на двете устройства, за да не наводните целия етаж в кухнята и да не наводните съседите. След това трябва да развиете проблемната връзка, да я пренавиете по-внимателно и след това да извиете отново.

За да обобщим, отбелязваме, че за да се организира връзката веднага и пералнята и съдомиялната машина не е необходимо да се обаждате на майсторите и да им плащате много пари. Достатъчно е внимателно да прочетете тази статия и с помощта на приятел или роднина независимо да направите такава връзка. Смятаме, че няма да имате особени затруднения. Успех!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини