Всичко за пералните машини

Как да свържете пералня към смесителя

свързване на машината към смесителяСвързването на пералнята с кранчето е необходимо, когато вече е направен ремонт в банята или в кухнята, а точките на свързване към студена вода за оборудването не се показват.

Причините могат да бъдат много. Например, планирахте да свържете пералнята някъде другаде, но плановете отидоха на прах или просто сте забравили да изтеглите изхода за свързване на шайбата и сте скрили тръбите под плочките. Сега няма никакво значение, основното е, че опцията за свързване на пералнята е оставена сама - миксера и трябва по някакъв начин да го внедрите.

Плюсове и минуси на такова присъединяване

Когато няма алтернативи за свързване на пералнята към водоснабдяването, няма много смисъл да обсъждате колко правилно или грешно е това - все още трябва да го направите. Независимо от това, ние ще очертаем предимствата и недостатъците на този метод за интегриране във водопроводни комуникации с цел свързване на шайба, за да ви дадем малко допълнителна храна за размисъл. Може би ще стигнете до извода, че е по-добре да преработите банята, отколкото да „разровите“ нещо подобно. Да започнем с минусите.

 1. Адаптерът и маркучът, простиращ се от крана, ще развалят външния вид на банята. Дори и да изберете адаптери по-красиви, това изобщо не изглежда респектиращо.
  връзка към миксера
 2. Ако по-рано кранът ви беше прикрепен близо до стената и изглеждаше спретнат, сега, благодарение на адаптера, той стърчи силно напред, което също е опасно. Закачете смесителя произволно, както трябва, и кранът може да се извади с всички произтичащи от това последствия.
 3. Ако имате смесител от типа „съвет“, тоест руски или дори съветски, където основните закрепващи гайки висят на гърбицата, а не на самия смесител, тогава ще бъде трудно или дори невъзможно да свържете пералнята по този начин.
 4. Ако тръбите под смесителя първоначално бяха огънати, тогава по време на нормалния монтаж на смесителя принцип на свързване към смесителятази кривина беше компенсирана с помощта на ексцентрици, тя ще излезе отново, когато инсталирате допълнителни кранове и адаптери за разширение. В резултат на това смесителят на крана и удължителния кабел вече няма да стои изправен и ще трябва да измислите нещо, така че извитата връзка да не пропуска вода и да задържа налягането.

Предимствата на свързването на пералнята към смесителя могат да се считат за относителната й простота. Не е необходимо да се изкачвате някъде под мивката или ваната, да чупите плочки, да „осакатявате“ тръбите, връзката е бърза, сравнително проста и удобна. Също така трябва да имате предвид, че в случай на проблеми с пералнята, можете много бързо да изключите водата, тъй като основният кран ще бъде разположен точно до смесителя.

В същия смисъл е по-лесно да се следи състоянието на входящия маркуч на пералнята, защото той винаги е на място. Най-малката повреда със сигурност ще бъде забелязана от вас, в момента, когато влезете в банята да миете ръцете си.

Аксесоари и инструмент

компоненти и инструментиПреди да започнете да свързвате шайбата към смесителя, трябва да се запасите с основни компоненти и подходящ инструмент. Няма да има проблеми с инструментите, тъй като те почти не са необходими. Всъщност можете да направите само с отвертка и регулируем гаечен ключ. Тук не са необходими тренировки, шлифовъчни машини, чукове и клещи, връзката е бърза, точна и без шум. Не са необходими и свръхестествени компоненти, ето списък на това, което ще трябва да бъде закупено.

 • 3/4 тройник с два главни изхода и един изход към входящия маркуч.
 • 3/4 главен удължителен кабел, съответстващ на дължината на взетия тройник.

Понастоящем можете свободно да закупите водопроводни комплекти, който включва: самия тийп кран, удължителен кабел към него и комплект силиконови уплътнения, само за да свържете шайбата към смесителя.

 • Силиконови уплътнения 3/4.
 • Качествено скъп FUMA.

Когато купувате тройник, уверете се, че изглежда подходящ за вашия миксер. Виждате ли, че няма смисъл да купувате част със златно покритие и да я поставите върху хромиран смесител, като приемате нещо като "цвят и естетично петна". Общата логика, надяваме се, е ясна, няма да навлизаме в подробности.

напредък на работата

След като сме събрали всичко необходимо за монтаж, ще подготвим работното място. Някои от вас ще попитат: какво да готвя тук - готино, готино? Може да е така, но на ваше място ние, преди да държим стоманен регулируем гаечен ключ в банята или в кухнята, ще премахнем всички чупливи предмети, които може да са в неподходящо време под ръка: стъклени рафтове, чупливи сапунени чинии и чаши за четки за зъби. След като всички тези крехки обекти са недостъпни, можете да започнете да работите. Правим следното.

връзка към миксера

 1. Ние блокираме водата.
 2. Внимателно развийте гайките, държащи миксера.
 3. Разопаковайте нашия тройник с удължител и проверете детайлите. Ако изводите на тези части вече са оборудвани с гумени или силиконови уплътнения, не трябва да се вмъква нищо друго, ако няма уплътнения, вземете 3/4 уплътнения, силиконови и ги поставете във всеки изход.
 4. Изваждаме смесителя отстрани и увиваме FUMKU в ставите.

BAG трябва да бъде навит правилно, първо срещу нишката, и второ, умерено, без излишъци!

 1. Закрепваме кранчето за тройник, така че спирачният клапан да е разположен красиво и удобно, и насочваме изхода за маркуча надолу.
 2. Закрепваме удължителния кабел. Когато завинтвате тези елементи, внимавайте да не се презатягате, за да не повредите уплътненията.
 3. Сега внимателно завиваме кранчето си върху крана и удължителя.
 4. Свързваме входящия маркуч на пералнята към тройника.
 5. Отваряме водата, уверете се, че ставите са стегнати.

Проверяваме работата, за това ще е необходимо да отворите крана със студена вода и в същото време да стартирате пералнята. Имайте предвид, че когато пералнята изтече вода в резервоара, налягането в миксера ще спадне донякъде, но това не е толкова голям проблем, още повече, че не е за дълго. Има и други опции за свързване на пералня, особено ако трябва свържете пералня и миялна машина в същото време, прочетете повече за това в едноименната статия на нашия сайт.

Обобщавайки, отбелязваме, че свързването на пералнята директно към смесителя не е много сложен въпрос, но обръщаме вашето внимание на качеството на компонентите. Вземете само най-висококачествените уплътнения, тройници и удължители, така че тогава да няма неприятни инциденти под формата на наводняване на съседи. Успех

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини