Всичко за пералните машини

Как да изберем пералня според параметрите?

Изборът на пералняПри закупуване на пералня почти всички хора са изправени пред проблема с избора. Всеки голям магазин предлага десетки модели перални машини от няколко марки едновременно и как да го изберете, когато имате сто сто „домашни помощници“ пред очите си, които не се различават много един от друг? Има само един изход - да направите избор на пералня, оценявайки нейните параметри и как да го направите, ще разкажем в тази статия.

На какво да се съсредоточим?

Когато посещавате магазин за домакински уреди, за да изберете нова пералня, вече трябва да вземете решение за критериите за такъв избор. Ако отидете на случаен принцип, вероятно продавачите ще ви обработват и ще купувате не това, което искате, а това, че сте „засмукани“ от грижовните мениджъри на търговския етаж. Не бих искал да говоря лошо за продавачите на домакински уреди, но зад тях има такъв грешник.

как да купя шайбаМного по-трудно е да заблудите обучен купувач, който знае какво да търси и вече разбира нещо в пералните машини. От какво трябва да се ръководи потенциалният купувач на пералнята, какви технически параметри трябва да привлекат вниманието му? Нека започнем с приоритетните параметри, най-вече от най-важните, които трябва да ви заинтересуват първо.

 • Цена. По-голямата част от потенциалните купувачи на перални машини не са богати и не е изненадващо, че искат да харчат възможно най-малко за покупки. Основното тук е да не се увличате, не забравяйте, че не всяка скъпа кола струва парите и не всяка евтина пералня си струва вашето внимание.
 • Измерения. Изборът на пералня често е обвързан с нейния размер. Купувачите са готови да се справят с много от недостатъците на оборудването, ако само то би се вписало в тесна баня или кухня. По техните причини, нека има поне някои пералня в малка баняотколкото няма да има, и има причина за тези съображения.
  размери на перални машини
 • Надеждност. Надеждността на пералнята е относително понятие. Някой преценява надеждността на марката, някой на мястото на сглобяване на модела и само малък брой хора оценяват обективните критерии, които могат да повлияят на общата надеждност и дълготрайност на „домашния асистент“.
 • Външен вид. Не последното място сред оценените параметри е външният вид на пералнята. Много често съвременните потребители избират технология с необичаен и красив дизайн, без да обръщат внимание на техническите му характеристики.
 • Марк. Изборът на марката на пералнята се дължи до голяма степен на нейната слава и публичност. Често се случва техниката да не представлява нищо, докато нейните образци не излизат от телевизионните екрани и потребителите я избират, защото рекламната информация се установява в мозъка срещу волята и често поради тази причина манипулира поведението на клиентите.

Обърнете внимание! Често марката на пералнята се свързва с мястото на нейното производство, мислейки, че например пералнята Bosch задължително се сглобява в Германия, което означава, че е добре, всъщност не трябва да се ръководите от това, тъй като страната на монтажа може да бъде всичко.

 • промоции и отстъпки за шайбиАкциите. Доста често продавачите манипулират купувачите, като организират различни промоции, продажби, бонус програми. Често, предлагайки добра отстъпка, те се опитват да избутат не напълно успешни или остарели модели перални машини. И купувачът гледа ценовата марка с отстъпка, изпитва вълнение да купи евтина пералня и той забравя да мисли за всякакви характеристики, пред очите му има само етикет с огромна отстъпка.

В допълнение към основните характеристики на пералнята, на които трябва да се обърне внимание, когато правите избор в полза на конкретен модел, има допълнителни параметри, които също могат да бъдат много важни.Невъзможно е да ги игнорираме по никакъв начин, така че нека първо ги изброим и след това да ги „разширим“ в следващите параграфи на статията.

 1. Тип на изтегляне.
 2. Дизайнът на барабана и неговата вместимост.
 3. Шум, излъчван по време на работа.
 4. Броят и съставът на функциите и програмите.
 5. Функции за управление

Къде е люкът на пералнята?

горно или предно зарежданеВсички съвременни перални машини могат да бъдат разделени на два вида: машини за вертикално зареждане с люк, разположен отгоре, и машини за хоризонтално зареждане с люк в предната стена. За някои въпросът за зареждането на бъдещия им автомобил изглежда на пръв поглед не е основен, но ако се замислите, това е много важен параметър.

 • Ако търсите тясна пералня, така че да влезе в тесното помещение на килера или банята, е по-добре да изберете пералня с вертикално натоварване, тъй като тялото й е по-тясно от много хоризонтални линии.
 • Перална машина с хоризонтално зареждане може да бъде преместена под мивка или плот, когато като вертикални линии те могат да бъдат, като цяло, само стоящи.
 • Видът на зареждане често е обвързан с обема на барабана и цената. Пералните машини с най-голямо зареждане често са по-скъпи от хоризонталните линии и освен това са по-малко просторни по ред причини.
 • В машини с вертикално зареждане е много по-удобно да сгъвате прането, защото не е необходимо да се огъвате надолу. От друга страна, ако изберете перална машина с предно зареждане, можете да направите прахове и различни перилни препарати на горния й капак, като на рафт.

машина за хоризонтално зареждане

За ваша информация! Местоположението на люка силно влияе върху външния вид на шайбата. Вертикалните линии често изглеждат селски, докато машините за хоризонтално зареждане могат да бъдат отражение на идеала на техническата естетика.

Гледаме барабана

Ако имате голямо семейство и, съответно, често трябва да миете много и често, имате нужда от пералня, която може да побере 8 или повече килограма пране с голям товар. Машина с голям барабан също е необходима, когато често миете обемни и размерни неща, които по дефиниция не могат да се разтеглят в барабани с товар от 4,5 до 6 кг. Какво препоръчват експертите в това отношение?

обем на барабана

Те съветват, преди да направите избор в полза на конкретен модел, да изчислите състава на нещата, които миете по-често и техния брой. В повечето случаи е достатъчен барабанен капацитет от 8 кг сухо пране - можете да изперете голямо нещо и, ако е необходимо, много дребно бельо.

Огледайте и усетете вътрешността на барабана. Клетките и презареждащите устройства трябва да са гладки и наклонени, ако по време на усещането се натъкнете на стоманена или пластмасова бъркалка, не трябва да избирате такава пералня.

Шумни или тихи?

шумна пералняМного купувачи искат да изберат тих "домашен помощник", така че да могат да заредят пране и след това да започнат да мият през нощта. Но много модели са доста шумни за използване през нощта. А някои перални са толкова шумни, че дори и да ги използвате през деня, плашите малки деца и съседи, защото по време на цикъла на въртене те работят почти като перфоратор.

За да не се сблъскате с такъв отскок, а да изберете нормална пералня по отношение на шума, погледнете внимателно описанието на модела. Почти винаги производителите посочват в описанието на модела нивото на шума по време на измиване и нивото на шума по време на въртене в dB. Ще се заинтересуваме от нивото на шума по време на цикъла на въртене, тъй като по това време то обикновено е по-голямо.

Така че, ако моделът на пералнята, от който се интересувате, по време на предене издава повече от 80-85 dB - по-добре е да изберете друга техника, тъй като нормалният шум по време на предене е в рамките на 70-75 dB. Ще бъде по-добре, ако намерите модел, който произвежда 60-65 dB по време на въртене, но в този случай той най-вероятно ще се върти с ниска скорост, което също не е добре.

Бъдете внимателни! Някои безскрупулни производители на перални машини посочват неверни данни в описанието на модела. По-специално, нивото на шума на машината по време на цикъла на въртене. Ако е възможно, по-добре е да слушате как работи шайбата, преди да бъде закупена.

Функции и програми

Някои се опитват да изберат нова пералня, като имат предвид колко функции и програми има този или онзи модел. И веднага щом намерят модела на машината с максимален брой програми и функции - те я приемат. Колко оправдано е това?

 1. За допълнителни и необичайни програми за измиване и функции в определена пералня, ще трябва да платите повече пари.
 2. Колкото повече функции и програми има машината, толкова по-сложна е нейната електроника и по-голяма е вероятността да се повреди.
 3. Доста няколко рекламирани функции на съвременните перални машини в практически смисъл са напълно безполезни, но те ще трябва да платят подредена сума, Въпросът е защо?

функции и програми

Нашият съвет в случая е следният - проучете внимателно функциите, които са интегрирани в модела на пералнята, който харесвате. Маркирайте за себе си само онези, които наистина са необходими и след това, въз основа на това, опитайте се да изберете „домашен помощник“. В 95% от случаите наистина се изискват следните програми и функции за измиване:

 • бързо измиване (в рамките на 30 минути);
 • синтетика;
 • памук за бързо измиване;
 • връхни дрехи;
 • обувки;
 • нежно измиване;
 • изплакнете;
 • предене;
 • детска ключалка;
 • лесно гладене;
 • половин товар.

Ефективността на такава функция като например Eco Bubble не е доказана, следователно, според нас, няма смисъл да плащате допълнително за нея.

управление

контрол на измиванеКогато избирате пералня, вижте колко интуитивно е да я управлявате. Предпочитание трябва да се дава на модели машини, които имат информационни панели за управление, на които всеки бутон и всеки селектор са подписани на руски език. Е, ако машината има дисплей, който надеждно показва напредъка на изпълнението на програмата за пране, това е много удобно.

В идеалния случай активирането на всички налични функции трябва да се извършва от потребителя интуитивно. Без сложни кодове и комбинации от клавиши, това трябва да присъства само в изключителни случаи. В тази връзка пералните машини на корейските марки се считат за най-достъпните за потребителя, а пералните машини на италианските марки се считат за най-слабо разбраните.

В заключение отбелязваме, че сме изброили параметрите, по които трябва да изберете пералня. Ако притежавате горната информация и имате желание да разберете този проблем, никога няма да бъдете измамени от някой хитър продавач на домакински уреди. Приятно пазаруване!

   

1 коментар на читателя

 1. Граватар Катя Катя:

  Благодаря за информацията !!!

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини