Всичко за пералните машини

Пералня в кухнята под плота

пералня в кухнятаНай-логично е да инсталирате перални в банята, където има кошница с мръсно бельо, шкаф с перилни препарати и други необходими аксесоари. Но какво ще стане, ако в банята няма абсолютно никакво пространство и пералнята не е включена и трябва да го поставите някъде? Можете да изградите „домашен помощник“ под плота в кухнята, но за това ще трябва да прекроите или промените мебелите и като цяло да помислите върху дизайна на кухнята отново. Как да направите това по-добре и с какви трудности ще бъде свързано, нека да обсъдим.

Правим измервания

Обмисляйки как да интегрирате пералня под плота в кухнята, е необходимо внимателно да планирате пространството в тази кухня, тъй като пералнята ще изисква място и предвид размера на кухните на къщите на Хрушчов, има много място. За начало, нека да поставим точки „и“. Ако планирате да оборудвате място, направете плот в кухнята със стари мебели, бъдете сигурни, че няма да се получи красиво. Много по-добре е да започнете ремонти в кухнята, да смените мебелите и в същото време да подготвите място за пералнята.

направете измервания

В тази статия ще разгледаме ситуацията, когато се планира да се заменят мебели в кухнята и собствениците искаха да построят съществуваща пералня в бъдещия плот в кухнята. Откъде да започна подготовката за тази работа? И трябва да започнете с плана.

 • Вземете лист хартия, молив и ластик. Начертайте правоъгълник и маркирайте размерите на стаята във вашата кухня. Ако има ниши, издатини и други функции, маркирайте ги.
 • Помислете и покажете на плана местоположението на най-големите елементи на оборудване: хладилник, фризер, съдомиялна машина, електрическа печка. Подредете ги според размера, изчислете колко използваемо пространство вече е заето.
 • На етапа на разпределяне на седалките за оборудване помислете къде бихте поставили пералнята, така че да е удобно да я използвате.
 • Разпределяйки голямо оборудване, опитайте се да оборудвате останалото пространство с необходимите мебели и покажете идеи на плана. Необходимо е да се изчисли размерът и местоположението на всеки шкаф и шкаф, мивка и т.н.

Важно! Когато изчислявате размерите на шкафовете и другите мебели, не забравяйте да вземете предвид дебелината на материала.

 • Внимателно изчислете размерите на бъдещите ъглови шкафове, защото дори грешка от 1 см може да стане фатална и да доведе до допълнителни разходи.машина под плота

Нишата за пералнята също трябва да бъде изчислена много внимателно. Измервайте точните размери на вашата пералня. Не разчитайте на размерите, посочени в паспорта, една неотчетена перваза на тялото и машината може да не стои в бъдеща ниша. Какво още трябва да се има предвид при изчисляването на нишата на пералнята в кухнята под плота?

 1. Дълбочината на нишата под плота трябва да се изчисли с приличен запас: най-малко 10 см от гърба на машината до стената ще трябва да бъдат оставени за маркучи и филтри, предният панел трябва да бъде изцяло вдлъбнат в нишата най-малко 2-3 cm.
 2. Височината на пералнята се регулира от краката, но височината на самите крака трябва да се вземе предвид при изчисляване на височината на нишата за пералнята в кухнята. Може да се случи, че трябва да отвиете напълно краката, така че колата да стои в ниша във височина - не трябва да е така.
 3. Ширината на нишата трябва да бъде най-малко с 2 см по-голяма от ширината на корпуса на пералнята, за да може да остави сантиметрови празнини отстрани. Факт е, че по време на цикъла на въртене при високи скорости пералнята вибрира и се люлее. Ако искате целият плот и целият кухненски комплект да се люлее заедно с него, не можете да направите празнина.
 4. Конфигурацията на самата ниша не трябва да блокира безпрепятствен достъп до предния панел на пералнята. Трябва да се отваря добре: люк, прахообразна кювета, люк за филтър за боклук, люк за аварийно изтичане на вода.Никакви декоративни ленти не трябва да пречат на използването на шайбата.

За ваша информация! Плотът може да бъде не само прав, но и ъглов. Това не ви боли да изградите пералня под нея, основното е да изчислите всичко правилно.

Подготовка на място и инструмент

За да изградите в бъдеще пералня под плота в кухнята, не е достатъчно да направите изчисления и да съставите план. Трябва също да знаете техническите характеристики на пералнята и характеристиките на свързването й към комуникациите.

свързване на машината към канализациятаКогато подготвяте място за пералня, трябва да се погрижите за нейния достъп до вода, канализация и електричество. Необходимо е да се донесе отделен изход, като правилно се изчисли натоварването, което машината ще създаде върху електрическата мрежа. Прочетете как да направите това в статията. Как да свържем пералня към електричество, Необходимо е също така да се организира входът от тръбата със студена вода, както и заключението в канализационната тръба или сифон за източване на отпадните води.

За да свържете пералната машина към водата в бъдеще, трябва да инсталирате тройник на тръба със студена вода и да се уверите, че дължината на входящия маркуч ще бъде достатъчна, за да достигнете до този кран. Е, за да организирате изтичането, трябва да поставите специален сифон под мивката, който има изход отстрани, за да свържете маркуча за източване. Ако вашият сифон вече има кран, тогава не трябва да се прави нищо. Уверете се, че маркучът за източване на пералнята е достатъчно дълъг.

Сега подгответе инструмента. Отворете килера и го извадете от кутията с инструменти:инструменти за инсталиране на перални машини

 • малък регулируем гаечен ключ;
 • 12 мм гаечен ключ;
 • ниво на сграда;
 • FUMku;
 • автомобилен уплътнител;
 • колело за рулетка;
 • клещи.

В зависимост от характеристиките на пералнята може да се наложи някакъв друг инструмент, но във всеки случай нищо свръхестествено, всичко, от което се нуждаете, е в стандартна кутия с инструменти.

Работен напредък

Съгласихме се, че описваме инсталацията под плота на стара пералня, която вече беше свързана например в банята, но беше решено да я прехвърлим в кухнята и да я изградим под плота. И така, как пералната машина се побира под плота.

 1. Преди да донесете нови мебели в кухнята, подгответе всички комуникации за връзката й, особено електрическите. Изравнете и фиксирайте пода на мястото, където ще стои пералнята.
 2. След като инсталирате нов кухненски комплект, дори преди майсторите да напуснат, проверете дали всички елементи от този комплект са еднакви по размер и в съответствие с плана и скицата.
 3. Уверете се, че размерите на нишата под плота са достатъчни за монтиране на пералнята.
 4. Освободете инсталаторите на мебели и продължете с инсталирането на пералнята в ниша под кухненския плот.
 5. Извадете пералнята от старото място и я плъзнете в кухнята.
 6. Уверете се, че маркучът за изтичане и подаване на вода е свързан към него и дали захранващият кабел работи.
 7. Плъзнете внимателно пералнята в ниша под плота.

Бъдете внимателни! Пералната машина не трябва да захваща захранващия кабел или маркуча с тялото или краката си.

 1. Свържете маркуча за източване към изхода на сифона.настройте колата според нивото
 2. Свържете маркуча за подаване на вода към тройника, изолирайте връзката и го закрепете със скоба за маркуч.
 3. Уверете се, че предният панел на машината е скрит в ниша за поне 2-3 см, а отстрани има празнини от 1 см.
 4. Пералнята трябва да е на ниво. За да постигнете това, поставете нивото на сградата върху горния капак на машината и след това започнете да усуквате краката последователно, докато машината се изравни.
 5. Свързваме пералнята към контакта и стартираме пробната програма за пране - инсталирането й под плота в кухнята е завършено.

Кои автомобили са подходящи?

Има още един въпрос, който се нуждае от обсъждане. Често се случва хората да започнат ремонти в кухнята и просто планират да купят пералня, но те вече вярват, че единствената възможност за инсталирането й е да я инсталирате в кухнята под плота. В този случай те имат много повече свобода по отношение на планирането на производството на кухненски мебели и във връзка с покупката на оборудване.

Ако е възможно да закупите нова кола, по-добре е да изберете този, който е по-подходящ машината е вградена под плотавграждането. Като цяло пералните машини са:

 • самостоятелна;
 • вградена;
 • компактна.

Самостоятелно измита пералня за вграждане под плота е най-малко подходяща, затова ги почистваме веднага. Компактните перални, разбира се, са добри и се нуждаят от по-малко пространство, но зареждат само 3-4 кг. Най-добре е да вземете пералня с възможност за вграждане, тя е по-подходяща за нашите цели. Е, разбира се, когато купувате конкретен модел на пералня, измервайте действителните й размери, не гледайте техническата документация, размерите на машината могат да бъдат посочени неточно в нея.

В заключение отбелязваме, че не е трудно да интегрирате пералня под плота, ако сте изчислили и подготвили всичко предварително. Трябва предварително да се погрижим за подготовката на комуникациите, извършването на измервания, изготвянето на план, подготовката на инструменти, ако всичко това се прави ефективно - няма какво да се притеснявате, инсталирането на пералнята под плота ще бъде успешно. Успех

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини