Всичко за пералните машини

Почистване на пералнята с White

Почистване на пералнята с WhiteПостоянният контакт с вода и перилни препарати не прави пералнята перфектно чиста. Напротив, в нея постоянно се натрупват коса, въшки, мръсотия и мръсотия. Без правилно и навременно почистване, всички примеси, скрити в червата на уреда, ще доведат до неприятна миризма, влага, мухъл, до запушване, задръстване и повреда на устройството. Затова веднъж на всеки шест месеца домакините трябва да извършват почистване, за което не е необходимо да купуват скъпо специално оборудване. При правилна употреба можете перфектно да почистите пералня Belizena.

Процедура на почистване

Бялото е достъпно, евтино и универсално, така че е вероятно, че е във всеки дом, Използва се за дезинфекция на повърхности, избелване на неща и агрегати за дълбоко почистване, включително перални машини, Основното е правилно да се изчисли дозировката на лекарството.

Средната цена на 1 литър белота е 20 рубли.

Но да се експериментира с всички познати белота без подходящи знания не се препоръчва - този инструмент е много агресивен и принадлежи на професионални почистващи препарати. Но не трябва да се страхувате от „силен“ състав и остра химическа миризма, просто трябва да се научите как да го използвате разумно. За да предотвратим грешки, се придържаме към инструкциите.

 1. Намираме 1 литър качествена белота.Изсипете Бяло в тавата с прах
 2. Проверете дали има останали неща в барабана за миене. Не забравяйте, че дрехите, измити с белота, ще се влошат и ще станат негодни за по-нататъшно носене.
 3. Затворете плътно вратата на люка и включете машината в мрежата.
 4. Отворете тавата и бавно изсипете литър белота в отделенията.
 5. Стартираме машината, като избираме програма с температура на загряване най-малко 90 градуса.
 6. Изчакваме 10-15 минути и докосваме чашата на вратата на люка. Ако е много горещо, тогава поставете цикъла на пауза или напълно анулирайте програмата.
 7. Оставяме машината с белота за 1-2 часа.
 8. След 1-2 часа продължаваме спряната програма или избираме „Изтичане“.
 9. След като водата се източи, включете изплакването.
 10. Отваряме съда за прах и наливаме оцета (до маркировката „max“) в отделението, предназначено за климатика.
 11. Започваме режима за бързо измиване.
 12. Изплакнете машината поне още 2 пъти.

Смята се, че концентратът на White може да навреди на пишещата машина, особено на тези места, където има гумени уплътнения. Но агресивният ефект на чистачката върху шайбата не е доказан - повече спекулации, принуждавайки хората да купуват скъпи марки вместо евтини течности.

Защо мръсотия се натрупва вътре?

Всъщност какъв инструмент да изберете - скъп професионален почистващ препарат или нормална белота, няма значение. Основното нещо е да не пускате гравитацията на пералната машина с гравитация, надявайки се на постоянен контакт с вода и често измиване с помощта на висококачествени прахове. Не забравяйте, че по този начин мръсотията, утаена по стените на барабана, вала на двигателя, нагревателните елементи, дюзите, маркучите и помпата, не се измива, а се допълва само от нови „съседи“. Машината е замърсена по много начини.

 • Старо или вълнено бельо. Представете си колко влакна в процеса на измиване и предене падат нещата и започнете да "ходите" по машината.
 • Чужди предмети. Често домакините хвърлят дрехи в барабана, без да проверяват джобовете си за дреболии или парчета хартия и без да се отърсват от нея косата и козината на животни. Напразно, тъй като всички тези на пръв поглед безобидни предмети старателно запушват вътрешността на устройството.
 • Твърда вода. В повечето случаи водата от чешмата съдържа много примеси, които се утаяват върху вътрешните компоненти и части на машината, създавайки слой от мащаб.
 • Нарушения на правилата за работа. Липса на проветряване на барабана след измиване, нежелание за сушене на машината от влага, съхранение на мръсни неща в резервоара, неточно зареждане и разтоварване - всичко това води до появата на мухъл и растежа на бактериите.
 • Детергенти с лошо качество Не всеки обръща внимание на състава на праха, който трябва да се излее или гела, който трябва да се излее, докато лошокачествените смеси оставят опасно покритие от вътрешната страна на машината. Дозировката също има значение, тъй като превишаването на пропорциите е изпълнено с немита химия, останала в машината.

За съжаление човек не може да избегне всички съществуващи проблеми. Въпреки това, повечето от пътищата за поява и разпространение на мръсотия могат да бъдат избегнати. Например, ако спазвате следните препоръки:

 • измийте при температура, която не надвишава 60 градуса;
 • Не пестете от качествени почистващи препарати;
 • омекотете водата със специални омекотители;
 • инсталирайте специален филтър на машината;
 • почиствайте шайбата поне 1 път на 6-12 месеца.

Необходимо е да се следи не само вътрешното състояние на машината, но и не забравяйте да се грижите за външните повърхности. Така че, производителите препоръчват да изплакнете барабана и таблата след всяко измиване, палпирайки и изсушавайки маншета на люка, а на вертикални машини не забравяйте за бравите на гумените врати.

Важно е пералнята да е отворена толкова дълго, колкото е възможно, за да се осигури безплатна климатизация.

Трябва ли да откажа вътрешно почистване?

Отказ от простата процедура за почистване на машината с белота не си струва - нежеланието да се следи редовно състоянието на машината ще доведе до неприятни последици. Измервана от производителя, средният експлоатационен живот от 7-10 години ще бъде значително намален, ако се нарушат необходимите работни условия на устройството. Поради дебелия слой котлен камък (дори 1 мм), бързо разпространяващата се плесен, сапун и мазни отлагания, шайбата няма да живее дори 2 години. По-конкретно, липсата на подходяща грижа ще доведе до проблеми.без почистване на машината ще расте мухъл

 • Мръсотията ще започне да се натрупва по стените на маркуча и дюзите, което в крайна сметка ще доведе до запушване на дренажната система и блокиране на работното колело на помпата.
 • По нагревателния елемент се образува мащабен слой, който с времето ще се увеличи и ще покрие целия нагревател. Благодарение на такава обвивка нагревателният елемент ще се прегрее и ще се счупи.
 • На „входа” на шайбата - мястото, където са свързани маркучът за входяща вода и филтър, ще се натрупат частици пясък, ръжда и котлен камък, което ще доведе до запушвания и течове.

Изброените неизправности са само първите проблемни „лястовици“. Именно с тях потребителите трябва да се справят най-често. Но най-неприятното е, че разбиването ще се случи внезапно: спиране в средата на цикъла, непълно завъртане или не източване. Коригирането на ситуацията ще бъде трудно и скъпо, много по-лесно е да не забравите да изплакнете машината с белота.

Можете да избегнете проблемните ремонти не само с белота или други подобни средства. Много доставчици на услуги предлагат превантивни почиствания за умерена такса и ако няма желание или способност да направите машината сами, е по-добре да се свържете с професионалисти.

Белотата е способна на много и е напълно просто да почистите напълно пералната машина с нея. Основното е правилно да се изчисли съотношението вода към избелване и да не се пренебрегват споменатите препоръки за грижа за машината.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини