Всичко за пералните машини

Как да измиете дъвка в барабан на колата

почистване на венеца на пералняПералнята е чудесно място за възпроизвеждане и развитие на микроби. И ако не го измиете навреме, ще получите неприятна миризма, петна от плесени и люспи по вътрешните части. Избърсвайки машината отвън, придавайки й приятен външен вид, домакините забравят за гумената лента между барабана и вратата. Но тя също трябва да бъде почистена. По-нататъшното разказване ще продължи за това как и как да почистите маншета.

Избираме почистващ препарат

След измиване остава вода в гумения маншет, който застоя в нея дълго време, може да създаде неприятна гнилостна миризма. В допълнение, мухълът може да се появи под формата на черни петна от влага. За да почистят венеца от мухъл, домакините препоръчват да използвате следните инструменти:

 • продукти на основата на хлор ("Бяло", "Тоалетно пате", "Доместос" и др.);
 • средство за отстраняване на лак за нокти;
 • меден сулфат.

В борбата с измет, който се е настанил върху венеца на пералнята, е по-добре да използвате доказани средства. За да го измиете, ще трябва:

 • лимон
 • бял оцет;
 • Descaler.

Правила за почистване

почистване на венеца на пералняЗа да се предотврати развитието на мухъл в барабана на машината и гнилата миризма, е необходимо вратата да бъде отворена. Освен това, след измиване, не забравяйте да изплакнете тавата с прах от останалия почистващ препарат. Избършете го със суха кърпа, а също така избършете конектора, където е поставена тази тава. Въпреки това, обратно към венеца на барабана и ще ви кажа как да го почистите.

 1. Мокри парцали трябва да премахнат мухъл и друга плака от външната страна на венеца.
 2. Огънете краищата на маншета и избършете отвътре, където мухълът обикновено расте.
 3. Навлажнете гъбата в бяло или друг продукт на основата на хлор.
 4. Избършете вътрешната и външната страна на венеца и повърхността на барабана с гъба. Особено внимание трябва да се обърне на каналите на маншета, което води до повече средства.
 5. Затворете барабана и оставете колата за половин час.
 6. След дезинфекция е необходимо да започнете режима на изплакване, за да изплакнете барабана и дъвка от почистващия препарат.

Ефективно почистете маншета от мухъл с помощта на разтвор на меден сулфатразреден в пропорция 30 g на литър вода. Достатъчно е да нанесете малко количество разтвор върху маншета, да изчакате около ден и след това изплакнете с вода и избършете със суха кърпа. Можете да стартирате машината в режим „Бързи 30“, така че останалото вещество да бъде добре измито.

За да измиете дъвката на маншета и да отстраните излишната влага от нея след всяко измиване, ако следите чистотата на маншета, няма да се налага да я почиствате. Дори да се появи мухъл, тогава ще я почиствате много по-рядко.

почистване на барабанния маншет в пералнятаВ случай когато под маншета се е натрупало твърде много мухъл и остатъци, ще трябва да го премахнете напълно, Лесно е да направите това, целият процес е описан в статията как сменете маншета на пералнята. Това има своя плюс, тъй като е възможно напълно и по-щателно да изплакнете гумата в леген в голямо количество вода, след това да я изсушите и да я върнете обратно. И ако има повреда, тогава като цяло заменете с нова.

Цялостно почистване на пералнята

Освен седмична и постоянна грижа, пералнята изисква цялостно почистване. За да извършите пълно потребителско почистване на "шайбата", трябва:

 • обезмаслете барабана;
 • почистете маншета на барабана;
 • почистете вратата на люка;
 • почистете изпускателния филтър;
 • изплакнете тавата с прах.

Тъй като водата във водоснабдяването съдържа примеси от соли, тя причинява мащаб по вътрешните части на пералнята. Везната се установява върху нагревателния елемент, върху барабана, както и върху маншета. Омекотителите за вода могат да се използват за предотвратяване на прекомерно образуване на мащаб.един от които е Calgon. В този случай обаче, поне два пъти годишно, е необходимо почистването на пералнята от мащаб. За това много домакини използват лимонена киселина или специален инструмент "антинакипиноВа състав».

За да почистите ефективно машината от натрупаната скала, трябва да вземете 100-200 грама лимонена киселина и да я поставите директно в барабана, след което да изберете най-дългата програма с температура на загряване на водата до 60 градуса. Може да се монтира допълнително изплакване, за да се измие по-добре всякакви остатъчни скали. В края на програмата не забравяйте да избършете маншета и се уверете, че под него няма плака.

Вместо лимони използват бял 9-% оцет, но това не е напълно оправдано, тъй като след такова измиване ще остане неприятна миризма.

Също така не е трудно да почистите вратата на люка на пералнята от капки разтвор на сапун и други вещества. Използвайте всяко почистващо средство за стъкло и вратата отново ще свети. Що се отнася до почистването на филтъра, той трябва да се извършва възможно най-често. В крайна сметка филтърът може да се задръсти и да доведе до неизправности на пералнята.дренажен филтър

За да почистите дренажния филтър, първо трябва да го развиете от пералнята. Но преди това изключете колата от мрежата и затворете крана за вода. След това в долната част на корпуса отваряме панела или вратата и намираме капака на филтъра. Развийте го обратно на часовниковата стрелка и извадете филтъра. Не забравяйте да поставите кърпа, тъй като остатъчните отпадъчни води ще потекат от филтъра. Изплакнете филтъра от отпадъци и мръсотия под течаща вода и го сменете.

По този начин, когато ще почистите венеца на пералня, ще ви е необходим и барабан, и поднос за почистващи препарати. Такава грижа ще удължи живота на частите и пералнята като цяло.

   

6 коментара на читателя

 1. Граватар Елена Елена:

  Благодаря ви много за добрия съвет!

 2. Граватар Бог бог:

  Луд ли си да даваш такива съвети? Хлорът и ацетонът разяждат каучука. След това напишете в заглавката на статията: "Как бързо да убиете гумени маншети."

  • Граватар Ирина Irene:

   Но как да измиете гумата в шайбата от ръжда?

  • Gravatar Cat I Котка i:

   Е, той се нуждае от това: колкото по-бързо се срива, толкова повече печели от повреди. Нищо лично - всеки има свой собствен бизнес. Някои се счупват, други се поправят, а трети (съветници) се събират взаимно.

 3. Граватар Миша Миша:

  Благодаря за съветите!

 4. Граватар Таня Таня:

  Благодаря ви много за съветите

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини