Всичко за пералните машини

Как да отворите и почистите филтъра в перална машина Indesit

Почистване на филтъра IndesitДизайнът на пералнята автоматично предполага наличието на филтри. Една от тях е метална мрежа, инсталирана на входа на входящия маркуч към машината. Тази мрежа предпазва оборудването от попадане на парчета ръжда, големи примеси, които присъстват във водата. Въпреки това, когато питат специалисти за почистване на филтъра на пералнята, повечето хора не имат предвид този артикул, а филтъра за източване на помпата. Как да премахнете такъв филтър в машина Indesit и да го почистите ще бъде обсъдено по-нататък.

Намерете продукта

местоположението на филтъра за източванеИзпускателният филтър се нарича по различен начин, например филтърът на помпата, тъй като е директно свързан с помпата на пералнята. Нарича се дренаж или боклук, тъй като побира големи отпадъци и малки предмети, попаднали в резервоара. Като цяло, каквото и да го наречете, той изпълнява една функция - филтриране на отпадните води от големи отломки, така че да не попадне в дюзите и помпата и да не повреди части.

Къде е инсталиран дренажен филтър? Разбира се, в долната част на колата. А в шайбите за горно зареждане и за предно зареждане източващият филтър се намира зад тесния долен панел. Този панел е закрепен с ключалки. Тя може да бъде отстранена, като се раздели с всеки плосък инструмент, като отвертка или ножица. След отстраняването на пластмасовия панел, капакът на източващия филтър се вижда веднага, той е отдясно, обикновено черен и има дръжка.

Изваждаме и почистваме филтъра

Лесно е да премахнете филтъра от помпата, трябва да завъртите капака обратно на часовниковата стрелка. Но преди да направите това, пригответе се. В крайна сметка, когато започнете да развивате източващия филтър, водата ще потече от машината. Тя ще е малко около половин литър. Това обаче може да добави към работата ви. Ако машината е вградена в мебелите, тогава дори малко количество вода ще изтече под тази мебел, ще трябва да натиснете, избършете и изсушите всичко.

подготовка за почистване на филтъраЗа да избегнете това, пригответе голям мек парцал, който добре абсорбира водата. Поставете кърпа около дъното на машината в зоната, която трябва да премахнете, и едва след това развийте източващия филтър. След като направите няколко завоя, трябва да го издърпате върху себе си.

Остава да почистите частта. За да направите това, можете да направите следното:

 • изплакнете филтъра под течаща вода;
 • ако е много мръсна, използвайте стара четка за зъби и почистете мръсни зони;
 • можете да накиснете филтъра за няколко часа в разтвор на вода с лимонена киселина, такова почистване ще се отърве от варовик и неприятна миризма.

Не забравяйте да почистите седалката под филтъра, светете фенерче в нея, може би ще видите боклук. Опитайте се да го измъкнете оттам.

Какви трудности могат да възникнат?

дренажен филтърНе всичко е толкова просто, колкото може да изглежда на пръв поглед. Почистването на филтъра на пералната машина може да доведе до няколко проблема. Може да се окаже, че той просто не се измъква, без значение каква сила прилагате. Да, и няма да можете да усуквате много, можете да откъснете пластмасата. Това наистина може да се случи, ако филтърът не е бил изваден от помпата по всяко време по време на работа, което означава, че почистването никога не е било извършвано, през което време той просто се е „залепнал“.

За да премахнете частта, трябва да извадите помпата от пералнята Indesit. В коли от тази марка стигането до помпата е лесно. Поставете машината отстрани и погледнете отдолу, ако няма капак, тогава веднага ще видите помпата, ако има капак, трябва да я развиете. Изключете дюзите и чиповете с проводници от помпата и развийте болтовете, държащи частта отпред. След това развийте електрическата част от помпата и напръскайте филтъра с течност WD-40. След това опитайте да отворите филтъра и след това да го почистите.

Когато почистването приключи, сглобете изпускателната помпа и я свържете към дюзите, закрепете на предния панел. Проверете дали сте затегнали плътно капака на филтъра; ако не, водата ще изтече на пода.

! Филтърът на пералната машина трябва да се почиства при необходимост, но поне веднъж на шест месеца.

По този начин, не чакайте, докато се появи запушване във филтъра и още по-лошо в помпата. нося редовно почистване не само тази част в пералнята Indesit, но и цялата работеща система. Погрижете се за нея и няма да ви се налага да мислите за подмяна на оборудване.

   

6 коментара на читателя

 1. Граватар Оля Оля:

  Благодаря много !! Сега научих как да почиствам !!!

 2. Граватар Ната Нат:

  След почистване филтърът започна да тече. Какво да правя

  • Граватар Олга Олга:

   Така че не сте инсталирали правилно капака на филтъра. Той трябва да се държи при усукване строго перпендикулярно, без изкривявания.

 3. Граватар Зоуи Zoe:

  Какво трябва да направя, ако филтърът е почистен, но машината не превключва към следващата операция и светлината се включва, което изисква многократно почистване?

 4. Граватар Татяна Татяна:

  Много разумни, много разбираеми инструкции! Благодаря ти много!

 5. Граватар Василий Василий:

  Благодаря ви!

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини