Всичко за пералните машини

Как да почистите филтъра на пералня LG

почистване на филтъра в пишеща машина на LGПералните машини на LG са доста широко разпространени в страните от ОНД и това не е изненадващо. Тези шайби рядко се разрушават, измиват се добре и са сравнително евтини. Въпреки това, дори и за такова добро оборудване трябва да се грижи редовно, в противен случай то може да се провали, но по някаква причина потребителите често забравят за това. Една от основните процедури за грижите за пералнята на LG е почистването на нейния филтър за прах. Ще поговорим за това как се извършва такова почистване в тази статия.

Къде се намира този артикул?

Според повърхностното социално проучване, проведено от специалистите на нашата кампания, приблизително всеки двадесети потребител на пералнята дори не знае къде неговият „домашен помощник“ има филтър за боклук. Ясно е, че такъв потребител никога не е мислил да почисти филтъра. За тези, които не са актуални, ще ви кажем, че филтърът за отпадъци на пералнята LG е разположен в долната дясна част на кутията (почти в ъгъла), скрит от специален шарнирен капак.

филтър в пералнята

Капакът се отваря много лесно, просто го вдигнете с палеца си и го издърпайте леко към вас - той ще се сгъне обратно веднага! Точно под капака ще видите два елемента: голям кръгъл филтър (видимата му част) и тънък черен маркуч за аварийно изтичане на вода от резервоара. Маркучът е здраво затворен с пластмасова тапа, която ще трябва да бъде извадена, ако искате спешно да извадите вода от резервоара в случай на счупване на пералнята. Водата от такъв маркуч тече бавно, което означава, че аварийният дренаж ще продължи дълго, но по-добре от никога.

Филтърът за боклук на пералнята на LG се издърпва чрез усукване, поради което той има доста удобна дръжка, хващайки филтъра, може лесно да се отстрани.

Подготвителни процедури

Незабавно развийте филтъра за отпадъци на пералнята LG, за да го почистите. Причината е много проста - развийте частта и водата ще се излее през дупката на пода. Освен това в този случай водата тече доста весело, бързо изпразвайки резервоара на пералнята. Водата в резервоара след измиване остава в сравнително малки количества, но е мръсна. И ако, например, има черга близо до вашата пералня и не сте я отстранили, преди да започнете да почиствате филтъра, тогава ще ви бъде осигурено и измиването на килима.

Така че, каквото и да се каже, дори и за толкова проста процедура като почистване на филтъра на пералня с марка LG, трябва да сте малко подготвени. Подготовката ще се състои от следните стъпки.

 • За всеки случай изключете пералнята от захранването.
 • Дръжте изтривалки, килим и всякакви други предмети далеч от машината, които могат да бъдат повредени от вода.

Ако под пералната ви машина има чувствителна към влага подова настилка, направете стъпки, за да предотвратите повреждането на водата. Най-добре е да поставите целофан и да поставите парцали отгоре.

 • изпускане на водаЗапасете се с парцали и подходящ нисък капацитет, като пластмасово корито или тиган. Когато специалистите развият филтъра за отпадъци, водата не потече на пода, а в предварително подготвен контейнер.
 • Наклонете пералнята малко назад, така че предните й крака да бъдат откъснати от пода и поставете контейнер под тялото, точно под мястото, където се намира филтърът.
 • Поставете парцали около контейнера и можете да започнете процеса на почистване на филтъра за отпадъци на пералнята на LG.

Процес на почистване

филтър в пералнятаЗа да започнете да почиствате филтъра на пералня с марка LG, първо трябва да го премахнете или по-скоро да го развиете. Направете го лесно. Взимаме дръжката на филтъра и правим половин оборот обратно на часовниковата стрелка. След това дърпаме частта върху себе си и сега тя вече е във вашите ръце. В същото време ще видите как мръсната вода от резервоара тече директно в резервоара, който сте инсталирали преди, но факт е, че същият пластмасов капак няма да остави да се оттича нормално. Ето защо са нужни парцали.Ако част от водата се разлее покрай контейнера, влагата веднага се абсорбира в парцалите.

Сега трябва да почистите филтъра. Първо премахваме големи парчета мръсотия, купчина и коса от нашите резервни части. След това пренасяме частта до банята и я изплакваме под поток гореща вода. Ако установите, че определено количество варови отлагания се е утаило върху филтъра, това ще ви помогне. почистване на лимонена киселина. За да почистите филтъра от котлен камък, е необходимо лимоните да се разтворят в малък леген около 50 g и да се постави резервната част там за 6-8 часа. Всякакви замърсявания и мащаби ще оставят без проблеми.

На следващия етап трябва да погледнем в дупката, в която се е намирал предварително отстраненият филтър. В този случай може да се нуждаем от фенерче. Изваждаме цялата мръсотия и всички остатъци, натрупани там за дълъг период на експлоатация от дупката. И след това с кърпа изтриваме всички вътрешни повърхности, които можем да достигнем с ръце. Това е всичко, можем да предположим, че успяхме да почистим филтъра за боклук на LG.

Завиваме филтъра на място, изваждаме контейнер с вода изпод тялото на машината, отстраняваме парцалите, уверяваме се, че водата не тече от никъде, затваряме капака и приключваме работата.

Какво ще се случи при пренебрегване на почистването?

Някои неопитни потребители на автоматични перални ни задават въпрос със следното съдържание: „какво ще се случи, ако изобщо не почистите филтъра за отпадъци“? Всъщност често има ситуации, в които потребителите не почистват филтъра за шайби от години и нищо не се случва. Но в крайна сметка филтърът ще се запуши, така че, първо, ще бъде трудно да го развиете и второ, отпадните води ще престанат нормално да влизат в канализацията. Първо, машината периодично ще произвежда грешки, а след това напълно отказва да работи.

Трябва да се разбере, че отпадъчната вода тече от резервоара в тръбата за изтичане, през филтъра за боклук и помпата и влиза в дренажния маркуч, а оттам в канализацията. Ако филтърът за прах е запушен с мръсотия, тогава тази кална запушалка ще застане на пътя на отпадните води. В същото време няма да разберете веднага дали водата тече нормално или не тече нормално, защото помпата ще се опита старателно да изпомпва вода според програмата за миене.

За да обобщим, отбелязваме дали да почистите или не филтъра за отпадъци на пералнята на марката LG зависи от вас. Но имайте предвид, че последицата от вашия мързел ще бъде счупен „домашен помощник“ и разходите за ремонта му. Ако не сте мързеливи, но просто не знаете как да почистите пералния филтър, прочетете инструкциите, съдържащи се в тази статия. Успех!

   

5 коментара на читателите

 1. Граватар Олег Олег:

  Много полезна информация.

 2. Gravatar Cutie сладур:

  Къде да купя този филтър, ластикът преминава вода. Хабаровск, ай!

 3. Граватар Ирина Irene:

  Благодаря ви!

 4. Граватар Катрин Катрин:

  Благодаря за информацията.

 5. Граватар Алекс Алексей:

  Благодаря ви

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини