Всичко за пералните машини

Как да почистите вградения филтър в пералнята на LG?

Как да почистите вградения филтър в пералня LGКачеството на чешмяната вода, влизаща в апартаментите на потребителите, оставя много да се желае. Перфектно чистата вода, преминаваща през чисто нови тръби, е повече мечта за тръба, отколкото реалност. Примеси на тежки метали, частици пясък и вар, ръжда - всички тези нежелани елементи се съдържат във вода и влияят неблагоприятно не само на резултата от измиването, но и на живота на пералнята.

Целта на вентила за пълнене е да предпазва оборудването от нежелани замърсители, влизащи в системата. За да изпълни задачата, той трябва да събере в себе си всички ненужни частици, които потребителите трябва периодично да изтриват. Ще разберем как да почистите филтъра за подаване на вода в шайбата.

Описание на процеса на почистване

Първата стъпка е да разберете каква е тази част. Външно входният филтър изглежда като малка мрежа, направена във формата на цилиндър. Именно този дизайн улавя примесите и отломките, съдържащи се във водата. Филтърът за насипни товари може да побере най-малките частици метали и мръсотия, но с течение на времето, мрежата се запушва и не пропуска вода добре в пералнята. Ето защо, забелязвайки затруднения с набора от вода в резервоара, се препоръчва да почистите частта. Алгоритъмът за почистване на входящия филтър е прост.

 • Изключете пералнята (изключете захранващия кабел).
 • Изключете вентила за подаване на вода към машината.
 • Преместете машината далеч от стената, за лесен достъп до задната стена на корпуса.
 • Покрийте пода с парцал около машината, той ще абсорбира вода, която може да изтече от входящия маркуч.първо развийте маркуча за подаване на вода
 • Разхлабете гайката с гуменото уплътнение, придържащо входящия маркуч. Превъртането е от дясно на ляво. Маркучът е прикрепен към пералнята в горната част, от дясната страна.

Важно е да не загубите гуменото уплътнение, необходимо е за последващото сглобяване на машината.

 • Махнете екрана на филтъра от клапана. Това може да стане, като хванете стърчащата част на елемента с клещи.
 • Почистете филтъра под течаща вода. Ако боклукът е лошо измит от мрежата, можете да премахнете частиците мръсотия с помощта на четка за зъби.
 • Вижте, че във вентила не е инсталирана допълнителна повърхност на филтъра. При моделите на LG понякога има втора решетка, разположена след основния филтър. Ако има такава, почистете и вие.
 • Поставете премахнатия екран на филтъра обратно на неговото място.
 • Свържете входящия маркуч към тялото на пералната машина.
 • Затегнете фиксиращата гайка, като не забравяте да инсталирате гуменото уплътнение.

Важно е да се инспектира уплътнението и самата гайка. При силно износване на компонентите е необходимо частите да бъдат заменени с нови. След като съберете шайбата и се свързахте с комуникациите, проверете дали е възможно да се реши проблема с множеството вода в резервоара.

Необходим ли е допълнителен филтър?

Ако входящият филтър в пералнята на LG се запуши много често, това означава, че в апартамента ви влиза прекалено твърда вода. Първият признак на повишена твърдост е варовикът, който се образува на дъното и стените на ежедневно използваната електрическа кана. За да омекотите водата от чешмата, можете да инсталирате допълнителен филтриращ елемент както на входа на апартамента, така и непосредствено преди маркуча за пълнене на машината LG.

На пазара има няколко достойни разработкипредпазвайте домакинските уреди от образуване на мащаб и плака. Нека се съсредоточим върху не малко филтърни елементи.Водни филтри

Гейзер 1P. Основният филтър елемент, предназначен за монтаж върху тръба за студена вода директно на входа на апартамента. Устройството предпазва от остатъци, запушвания и корозивни образувания, в допълнение към пералните машини, също и съдомиялни машини, бойлери, отоплителни котли и друго оборудване, налично в къщата.

Филтриращата касета не може да се напълни отново и трябва да бъде сменена след загуба на свойства.

Корпусът на гейзера 1P е в състояние да издържи налягане до 30 атмосфери. Този индикатор е рекорден сред най-новите филтърни елементи.

Аквафор Стайрон. Филтърът предотвратява образуването на котлен камък, подобрява действието на детергентите, намалявайки необходимостта от тяхното количество. Инсталира се директно пред автоматичната машина. Вътрешното запълване на филтъра е достатъчно за 300 измивания. Филтриращият състав омекотява водата, предотвратява появата на корозивни отлагания.

Aquafor Stiron се използва изключително за пречистване на промишлени води.

Разбирането кой филтриращ елемент е подходящ във вашия случай ще ви помогне с обикновен анализ на водата. Въз основа на разкритите данни се избира филтър, който е насочен към борба със „слабите точки“.

Така че, ако микрочастиците и примесите се утаяват върху входящия филтър на шайбата на ElGee, препоръчително е да поставите главен филтриращ елемент или почистващ препарат на входа на къщата директно пред миещото оборудване. Водата в повечето руски региони се характеризира с повишена твърдост, така че тази мярка със сигурност няма да бъде излишна.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини