Всичко за пералните машини

Почистване на филтъра на пералня Candy

Почистване на филтри за перална машина KandyКакто всяка друга, пералнята на Kandy има филтър за отпадъци. Тя трябва да бъде почистена своевременно. Забравимостта може да се превърне в сериозен срив на верен помощник. В тази статия ще научите как да почистите филтъра в перална машина Kandy.

Инструкции за почистване

В пералните машини има два филтъра за боклук: входящ (входящ) и отводнителен (дренажен). Първият почиства водата, постъпваща от водоснабдяването в машината, от примесите, съдържащи се в нея (ръжда, пясък и др.). Втората предотвратява попадането на малки предмети, които биха могли да се заредят в пералнята, заедно с прането, в помпата за източване.

Ако нямаше дренажен филтър, изпускателната помпа моментално би се повредила и в дренажния маркуч ще се появи задръстване.

Можете сами да се справите с почистването на филтъра за боклук, няма нужда да се обаждате на съветника за това. Следвайте инструкциите ясно, това ще помогне да се избегнат различни неприятности: от мръсна локва на пода до поставяне на машината в напълно неизправно състояние.

Първият въпрос, който възниква, е: къде е филтърът в пишещата машина на Kandy? Може да се намери по-долу - в предната лява страна на кутията. Той е покрит от специален камуфлажен панел или шарнирен капак, непосредствено зад който е разположен люкът. Намирайки къде се намира филтърът, трябва последователно да изпълните следните стъпки:

 1. За да осигурите достъп до мястото, от което се нуждаете, преместете машината и я повдигнете леко, ако е необходимо. Извадете декоративния панел или отворете капака на шахтата. За това е удобно да използвате широк нож или плоска отвертка. Затварящият елемент се издърпва върху себе си или се измества отстрани.
  източете водата от пералнята Kandy
 2. В пералните машини само в барабана водата напълно липсва. Малко количество течност в системата винаги остава. Когато разглобявате филтъра, той ще се излее, затова инсталирайте контейнер под дупката и покрийте пода с парцал. Ако има авариен маркуч, го извадете и източете водата.
 3. Извадете филтрите. За да премахнете входящия филтър, просто трябва да развиете маркуча, мрежата може да се почисти, без да се отстранява, или леко да се издърпа с пинсети. Изпускателният филтър затваря щепсела, той трябва да се развие. Развийте винтовите крепежни елементи с отвертка и издърпайте филтъра напълно.
 4. Почистете филтъра. Отстранете грубите отпадъци от филтъра, изплакнете мрежата под течаща вода. За да предотвратите деформацията на гумените ленти, изплакнете с топла вода, а не с гореща.
  боклук във филтъра на пералната машина
 5. С помощта на фенерче проучете отвора на филтъра и помпата на помпата. Почистете работното колело от замърсявания и предмети. Работното колело трябва да се върти свободно.
 6. Поставете обратно филтъра на помпата, внимателно го сглобете и затегнете всички винтове.
 7. Проверете работата на машината, като я свържете и стартирате режима на изплакване. По време на работа на машината внимателно следете за течове. Ако машината изтича, това означава, че нещо е било инсталирано неправилно.
 8. Поставете камуфлажния панел или затворете капака на шахтата. Ако машината се е движила, преместете я в първоначалното си положение.

Как да почистите?

Понякога възниква ситуация, когато филтърът не може да се почисти само с вода. Това обикновено се случва, ако от предишното почистване са минали много време. Какво да правя с силно замърсен филтър?

В този случай използвайте допълнителни средства. Изсипете сода и лимонена киселина с топла вода със скорост 20-50 г на литър вода. Такова решение помага за премахване на котлен камък, ръжда и слуз. Накиснете филтърните части в него за максимум половин час, след това разтрийте с гъба и изплакнете с вода. Ако плаката е незначителна, тя ще се почисти с паста за зъби или сапун за пране.

Вместо сода и лимонена киселина са подходящи специални разтвори, които премахват ръждата.

Не мога да отвинтя

Понякога не е възможно да развиете и вземете филтъра поради различни предмети, забити в него.Косата, чорапите и носните кърпи, монетите, мънистата и други дребни предмети по време на миене могат да бъдат в капана пред помпата и да я запушат. Също така, отлагането на варовик върху нишката може да възникне, ако филтърът не бъде отстранен за дълго време.

В този случай има три начина да отворите филтъра за боклук. Използвайте ги на свой ред, пристъпвайки към следващия метод, само ако сте пробвали предишния и той не помогна. Преди да започнете, не забравяйте да изключите машината от захранването и да затворите клапана, така че да не попадне вода.

1 начин. Използвайте клещи или клещи, за да развиете капака на филтъра. На него е писалка, която трябва да опитате да превъртите с инструмента. Боравенето трябва да се извършва много внимателно, за да не се счупи частта на филтъра.

2 начина. Нежно натиснете няколко пъти капака на филтъра за дренажна помпа, като накланяте пералнята. Този метод е подходящ, когато:

 • капакът на филтъра за прах изобщо не се превърта;
 • частично се върти;
 • оказва се, че се отвинтва, но не може да бъде премахнат.

Наклонете машината назад и я облегнете на стената. Докоснете капака на филтъра за прах и корпуса до него. Ако шнафът е в малки предмети, които са спрели необходимата част, тогава те ще се изместят поради чукане и можете да развиете и премахнете филтъра.

3 начина. Ако двата предишни метода бяха безсилни, тогава трябва напълно да премахнете дренажната помпа. Задачата е да почистите охлюва и да премахнете филтъра. Този метод е доста сложен - трябва да стигнете до помпата, откачете помпата от кохлеята и стигнете до филтъра през получения отвор.

извадете филтъра с охлюва и почистете

Конструктивните характеристики на отделните модели перални машини Kandy позволяват демонтирането на дренажната помпа през дъното. Ако той лесно се отстранява или напълно отсъства, тогава е по-лесно и удобно да вземете охлюв с помпа по този начин. Поставете машината отстрани или просто я наклонете в правилната посока и опирайте в стената, отстранете дъното и намерете помпата. Той се намира зад филтъра, тоест в долната част на корпуса.

Изброените методи трябва да се прилагат само ако сте уверени в своите способности и имате определени умения в ремонта на различни устройства. Ако филтърът не се развие и не сте твърде добър в технологията, по-добре е да се обадите на съветника. Трябва да се помни, че от незнание не само можете да губите време напразно, но и да влошите ситуацията.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини