Всичко за пералните машини

Защо пяната остава в миялната машина

дънна пянаПредставете си, че всеки път пяна остава в съдомиялната машина след измиване на съдовете. Броят на чиниите няма значение, дори ако направите половината от товара, пяна в долната част на пералнята все още присъства. Да звучиш или не да задействаш алармата? Това ще зависи от количеството пяна. Ако има много малко пяна, само няколко парчета, не обръщайте внимание, това е нормално. Но ако пяната крие спринклера, разположен отдолу, и се опитва да излезе от камерата за миене, трябва да разберете причината за проблема. Ние, според традицията, ще ви помогнем.

И какво мие чиниите?

Много пяна в дъното на съдомиялната машина? Проверете качеството на почистващия препарат, който използвате. Често недобросъвестните производители на евтини продукти добавят елементи в състава, които причиняват повишено разпенване. Можете да го проверите лесно. Купете си някакъв пробен периодтаблетки за съдомиялни машини и вижте как вашият "домашен помощник" ще работи с тях. Ако пяната все още се образува, тогава тя не е почистващ препарат.

Вместо добро фабрично средство някои собственици на съдомиялни машини добавят горчица, прах за пране, лимонена киселина, оцет, сода и др. В съдомиялната машина. Някои са убедени, че всяко, дори най-доброто хапче, ще бъде заменено с гел за миене на съдове Faerie, който те безопасно изливат в съдомиялната машина. Тогава първо извикаха, че миялната машина е лоша, че плюе с пяна.

Приятели, не забравяйте, че производителите на PMM не пишат само подробни инструкции за домакински уреди. Трябва да се спазват разпоредбите на тези инструкции и тогава всичко ще е наред.

пяна в PMM

Тъй като „лошият перилен препарат“ е основната причина за проблема, с който най-често се сблъскват потребителите, ще го проверим компетентно. Какво трябва да се направи?

  1. След като измиете съдовете, когато забележите повишено пенообразуване, извадете чистите съдове от кошниците и внимателно с кърпа отстранете пяната от дъното на камерата за миене.
  2. Проверете контейнера с перилен препарат, може да е останало нещо. При правилната „ситуация“ трябва да остане само малко или изобщо нищо не трябва да остане.
  3. Поставете пълната доза нов препарат в контейнера и, без да зареждате съдовете, рестартирайте съдомиялната машина.
  4. Изчакайте до края на програмата и там според резултатите. Ако пяната все още се образува, тогава тя не е средство, но ако няма пяна, вие сами разбирате.

Какво бяха мръсни чинии?

Някои потребители отбелязват, че от време на време се появява повишено разпенване. Защо възниква? Съдомиялните машини Bosch и всички други измиват добре всякаква мръсотия, така че са подредени. Но остатъците от някои храни са в състояние да реагират с компонентите на детергента и в процеса на разложение да образуват голямо количество пяна. Така например, яйчен белтък, остатъците от млечна каша, остатъците от теста се държат. Но тук, бъдете внимателни, огромни капачки пяна от продукти обикновено не се образуват, така че ако има много пяна, причината е друга.

За да разберете дали хранителните остатъци са причинили повишено разпенване, помиришете отломките. Пяната с "хранителен" произход мирише лошо, докато пяната от почистващия препарат има далечна химическа миризма.

Неправилни настройкипяна в съдомиялната машина

Ако пяната изтича от съдомиялната машина, въпреки че използвате добър продукт и миете чинии от под обикновена храна, проблемът може да е в неправилните настройки на самата съдомиялна машина. Обикновено това се случва, когато собствениците на машината дълго време използват праха и след това преминават към таблети. В този случай таблетката започва да се разтваря неравномерно, включително при изплакване, когато инструментът вече не е необходим.

Оказва се, че програмата за миене вече приключва и таблетката продължава да се разтваря, а пяната, която се оттича от съдовете, се събира в дъното на камерата за миене. Какво да правя Трябва да вземете и внимателно да прочетете инструкциите за съдомиялната машина. Вероятно описва как можете да промените настройките на вашето устройство, така че да започне да работи правилно с таблети.

Някои ПММ не поддържат употребата на таблетки и се държат непредвидимо с тях.

Запушен екран за цедка

Друга често срещана причина за засилено пенообразуване е запушването, но не просто блокиране, а повърхностно. Какво означава това? Ако миете много мазни съдове, върху които директно висят парчета мазнина, има риск тази мазнина да запуши екрана за цедка, разположен в самата дъна на камерата за миене. Мазен филм ще покрие микроотворите на телената мрежа и водата, смесена с почистващ препарат, няма да премине добре през филтъра за боклук.

Резултатът може да е капачка от пяна в близост до долната пръскачка. За да премахнете причината за проблема, изплакнете дъното на камерата за миене. Водата ще остави нормално и пяната няма да се образува в излишък.

И така, основните причини за описаните проблеми бяха разгледани от нас. Ако имате въпроси, моля, попитайте ги във форума ни или напишете коментари. Ще се радваме да им отговорим. Успех!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини