Всичко за пералните машини

Защо пералнята скърца?

Пералнята скърцаСкърца ли вашата пералня? Звук, който се чува като скърцане или друг, подобен на свирка, може да се появи без видима причина. Тоест машината работеше за себе си, тя работеше. Всичко беше добре. И изведнъж тя скърца. Това се случва. Има и други причини. Например, тя може да започне да издава такива звуци след смяната на лагерите. Или в случай, че колата е работила дълги години.

Такива проблеми могат да възникнат както във всички режими на пране, така и на отделни части от цикъла му. Например със завъртане, изплакване, основно измиване.

Какво може да причини скърцане?

Нека анализираме всички причини:

 • Първо, може да се появи, ако резервоарът е в контакт със страничните части на тялото на машината. Такъв контакт по време на измиване може да причини такива звуци.
 • На второ място, малки елементи в процеса на измиване могат да попаднат под барабана. В този случай скърцането идва от триене на нещата върху резервоара и барабана на машината.
 • Трето, има случаи, когато вълната, космите и други частици от изтриващия се материал остават върху маншета на люка.
 • Четвърто, има възможност задвижващият колан да се е разхлабил. И звукът, който чувате, може да се появи, когато този колан се подхлъзне.
 • На пето място, брутната планина може да отслаби.
 • Шесто, този звук може да се появи в точките на фиксиране на пружините, които държат резервоара.
 • И накрая, седмо, тези неприятни звуци могат да създадат триене на части на тялото на машината.

Ремонт на перални машини

Преди да започнете ремонт, трябва да изключите оборудването от контакта. Така че в процеса не сме шокирани. Също така е необходимо да се спре подаването на вода чрез изключване на крана.

Държащи пружини

Пружини в пералнятаПружините, които фиксират резервоара в положение, също могат да причинят този проблем. По-скоро самият скърцане ще създаде сцепление. Те могат да се търкат срещу гнездата за кацане по време на измиване. Как да разбера дали това е основната причина за неприятния звук? За да проверите тази опция, е необходимо да премахнете горната част на корпуса на пералнята. И по време на работа (точно когато скърца) щракнете върху седалката. Ако скърцането изчезна по време на натискане, това означава, че сме отстранили неизправността. За да го премахнете, е необходимо да смажете точките на контакт на пружинните пръчки и гнездата на седалките.

Можете да използвате редовно двигателно масло като смазка.

Опънат колан

Когато машината се използва за дълго време, задвижващият колан може да се разтегне или износва. При такава неизправност коланът може да се превърта, създавайки такъв неприятен звук в процеса. За да се коригира ситуацията, е необходимо да промените напрежението на колана. Тоест, увеличете го. Или заменете износения колан с нов. По-долу можете да гледате видеоклипа за подмяна на колана:

Нещата се получиха между резервоара и барабана

Както вече споменахме по-горе, малките неща по време на миене могат да попаднат под барабана на пералнята. Такива неща, при натискане между резервоара и барабана, могат да издават неприятни звуци по време на измиване. За да се отстранят чуждите вещества от това място, е необходимо да се отстрани нагревателният елемент. Той е нагревател. И през дупката, където преди това се е намирал този елемент, изваждаме и премахваме нещото.

вал

В случай на продължителна употреба, машината може да разхлаби опората на вала на барабана. Вследствие на което има обратна реакция. И валът започва да скърца, в контакт с вътрешните части. В този случай можем лесно да поправим разбивката, като затегнем заключващите елементи.

Контактът на резервоара на пералнята със стените

Ако по време на работа на вашата машина резервоарът влиза в контакт със стените на тялото, това също може да причини скърцане. За да сте сигурни, че това е грешката, трябва да проверите фиксирането на резервоара, пружините и амортисьорите. Ако забележите някакъв вид неизправност, поправете го.

Почистване на маншети

Маншет на люка на пералнятаВ някои случаи малки парченца от прането, което трябва да се измие, могат да паднат върху маншета на вратата на пералнята и да останат там. Затова е необходимо редовно да проверявате маншета за чистота и да отстранявате всички такива отлагания. Когато почиствате, обърнете внимание на хлабините. Ако маншетът е толкова замърсен, от контакта на носилката и въртящия се барабан може да възникне шум.

жилище

Корпусът на пералнята се състои от няколко части. Обикновено те са свързани с винтове или други заключващи елементи. По време на продължителна употреба или некачествена връзка може да възникне триене между отделните части на корпуса. А триенето от своя страна може да причини скърцане. Както може би се досещате, за да се реши този проблем, е необходимо само по-плътно да се фиксират части от случая. Тоест, затегнете винтовете. В някои случаи ще трябва да се подменят и крепежни елементи.

Надяваме се, че тази инструкция ще ви помогне в ремонта!

   

7 коментара на читателя

 1. Gravatar wa78 wa78:

  Друга причина за скърцане може да е втвърдяване. Достатъчно е да стартирате празна машина при 95 ° C с добра пропорция оцет или есенция - в зависимост от нивото на гасене - 0,5-1 l.

 2. Граватар Анна Анна:

  Моята шайба скърца при събиране на вода. Кажете ми какъв е проблемът?

 3. Граватар Аня Аня:

  Ще отида при мъжа ми, за да покажа видеото. Благодаря ви много))

 4. Граватар Витос Vitos:

  Здравейте SMA Ariston AVSL129R, на 11 години, изтрива 1 път седмично за около 4 часа работа. Добър дренаж, водоснабдяване, отопление, т.е. всички функции работят ясно. Драска се преди седмица. Едва успява да движи барабана. Преди да измия, започнах да го въртя на ръка, след като сложих прането. (За овърклок). 2 дни търсех отзиви, но не можах да намеря. Те пишат лагери, маслени уплътнения, колан и др. Какво направих: свалих колана, с ръце барабанът едва се завъртя със скърцане, но по-лесно. Той свали маншетите на люка, скърцането изчезна, барабанът се върти лесно, малката шайба на двигателя също е лесна без шум (там, където се носи коланът). Следва измити намазки и се слага без да се слага колан. Ръцете превъртете барабана с усилие и скърцане. Въпрос. Кажете ми, наистина ли е така в маншета? Благодаря предварително, опитах се да разкажа по-подробно.

 5. Граватар Елена Елена:

  Нашата машина скърца по време на цикъла на въртене със звук на триене. Кажи ми каква е причината?

 6. Граватар Алиса Алис:

  Добре дошли! Колата ми скърца силно по време на въртене и ако завъртите барабана след измиване. А когато въртите на сухо, изобщо няма звуци. Какво може да бъде?

 7. Граватар Александър Александър:

  Благодаря, вашите съвети наистина помогнаха, издърпах скобите от сутиена.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини