Всичко за пералните машини

Защо пералнята не се изплаква?

Пералнята не се изплакваПералнята отдавна е познат помощник в домакинските дела. Помага ни в измиването и освобождава време за други по-интересни или важни неща. И ако изведнъж той престане да изпълнява добре функциите си, тогава веднага го забелязваме. Какво да направите, ако пералнята е спряла да изплаква? Може би тя дори се е изключила след основното измиване. И дори не стигнахте до режима на изплакване.

Най-често тази неизправност се проявява по следния начин:

Прането става в обичайния ритъм. Това трае толкова дълго, колкото пишещата машина трябва да изпълни тази част от дадена програма. И когато настъпи момент, в който трябва да започне изплакването, изведнъж всичко замръзва и машината виси или се изключва.

Какви са причините за тази неизправност?

Причините за появата на този провал не са една или дори две. Нека разгледаме най-често срещаните от тях.

Първо трябва да обърнете внимание на системата, която осигурява източването. По-специално проверете филтъра за източващата помпа, самата изпускателна помпа, външния маркуч и вътрешните дюзи. В маркучите и филтъра могат да се появят чужди предмети или отпадъци. Те може да не позволяват на канализационната система да работи нормално. Следователно, когато бъдат открити такива блокажи, те трябва да бъдат елиминирани. Ако дренажната помпа е прекъсната, е по-лесно да я замените с нова, отколкото да я поправите.

За да не ви натоварваме с изобилие от тестова информация, решихме да демонстрираме ясно как да премахнете и почистите филтъра за изпускателната помпа в следния видеоклип:

Ето още едно видео. В него ще научите как да замените дренажната помпа на пералня със собствените си ръце. Ние гледаме:

Отиваме по-нататък. Неизправността на превключвателя за налягане също може да е причина за нашата повреда.

Това е малък специален сензор. Той контролира количеството вода вътре в машината. Нарича се още превключвател на ниво и сензор за ниво. Необходимо е да се провери работата му, да се провери и, ако е необходимо, да се издуха тръбата. Също така, нарушаването на тази част може да има друг ефект. Например, когато машината не може да спре при наливане на вода. И продължава да прави това непрекъснато.

За да ви помогнем в тази разбивка, сме подготвили видео инструкция за самостоятелна подмяна на превключвателя за налягане:

Друга причина за тази неизправност може да бъде повреда на контролния модул. Контролният модул е ​​микросхема, която контролира всички процеси на пералнята, проследява данни от различни сензори и контролира прането на прането.

Модулът може да се провали поради различни причини. Например, ако водата попадне на повърхността му или е възникнал спад на напрежението във вашата мрежа. В случай на тази повреда, горещо препоръчваме да се извърши професионален ремонт. И ако не сте специалист в тази област, тогава най-разумното решение е да се обадите на техник за ремонт на домашни уреди.

В допълнение към горните причини за неуспех има още една. Това е износването на четките на електродвигателя на пералнята. Износените четки могат да причинят машината да не работи както трябва. В този случай е необходимо да ги замените. Процесът на подмяната им на онези модели, където има подвижно дъно, е доста прост. Можете да гледате видеоклипа как да ги промените по-долу:

заключение

Ако прочетете тази статия, тогава вече знаете какви неизправности могат да причинят машината да спре да изплаква дрехи. И също така получи информация как да елиминира повечето части, които не успяха.

Ако решите, че можете сами да се справите с ремонта, ви пожелаваме късмет. И в случай, че не искате да отделите време и усилия за това, препоръчваме да се свържете с професионалните майстори на големи домакински уреди. Те си знаят работата и ще ви помогнат да се отървете от този проблем.

   

1 коментар на читателя

  1. Граватар Николай Николас:

    Машината Candy1D835-07 Гаранцията изтече преди седмица. Ето защо е досадно След дълго напълване с вода, клапанът се затваря и индикаторът на бутона „ОТ АЛЕРГИЯ“ мига. Клапанът е нормален, мрежата на входящия клапан е чиста, сензорът за нивото и тръбата към него са в добро състояние.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини