Всичко за пералните машини

Защо пералнята тече? Под него водата тече отдолу!

Пералнята тече (тече)Пералнята се превърна в неразделна част от модерен дом. В крайна сметка, използването му е много по-удобно от прането на дрехи ръчно. Тя спестява нашето време и енергия. А това означава, че използвайки го, ние правим живота си по-добър. Колко хубаво е, когато няма нужда сами да си направите прането. Можете да се доверите на тази част от домакинството с домакински уреди. И сами да се насладите на по-приятни занимания или релакс. Но, за съжаление, идва моментът, в който някои домакински уреди стават неизправни.

Може би сте забелязали, че пералната ви машина изтича по време или след измиване. Това е неприятно, когато на пода се е образувала локва. И разбира се, този проблем трябва да бъде решен. В края на краищата никой не иска да избърше пода след всяко измиване, премахвайки натрупаната влага. Освен това рано или късно можете да наводните съседите. И това не ни е нищо. Следователно е необходимо да се идентифицират и отстранят причините за изтичане на пералнята.

Ако машината изтича, тогава може да има няколко причини. На съвременния пазар на домакински уреди са представени голям брой модели перални машини. Различните модели могат да имат различни недостатъци. И слабите му точки, които при дълга работа могат да причинят разрушаване, причинявайки потока на водата. Нека разгледаме най-често срещаните от тях. Тези, които най-често са теч.

Появи ли се вода под тялото на машината? Проверете колко е. И на първо място, уверете се, че е в пералнята, а не по друга причина.

Причини за изтичане

 • Помпата може да изтече (изпускателна помпа).
 • Резервоарът може да е херметичен (появи се пукнатина или повреда).
 • Целостта на маркучите е нарушена (както изпускателният, така и входният маркуч могат да бъдат повредени).
 • Повреденият маншет на вратата тече.
 • Връзките на пълнежната тръба не са запечатани.
 • Връзките, свързващи всмукателен клапан и дозатор за пералнята.
 • Износено уплътнение на резервоара.
 • Запушена машина за дозатор на бункера.
 • Повреденото изтичане на резервоара тече.

Идентифициране и отстраняване на проблеми

Преди да започнете ремонта, е необходимо да изключите пералната машина от захранването, като я изключите.

Тогава трябва да разберете от коя точка на нашата машина тече вода. Първо, внимателно го проучете. Между другото, забелязахте ли в кой момент от цикъла на измиване пералната ни машина изтече? Трябва да знаете отговора на този въпрос. Това значително ще опрости процеса на отстраняване на неизправности. Този подход ще ни помогне да намерим един от трите възможни варианта за теч. Следните места на водния поток са перфектно определени чрез визуална проверка:

 • Входящ маркуч.
 • Изпускателен маркуч
 • Маншет на врата на пералнята.
 • И бункер за дозатор

маркучи

Перална машина за входящ маркучНеизправност на маркуча. Маркучите често текат на местата за докиране с пералнята. За да отстраним тази неприятност, можем да ги развием и да заменим гуменото уплътнение.

Ако самият маркуч за източване е износен или случайно перфориран, тогава в случай на дренажен маркуч можете едновременно да възстановите неговата цялост с помощта на специално лепило и гумен пластир, но би било по-добре просто да го смените с нов. В случай на повреда на входящия маркуч, силно препоръчваме да не го ремонтирате. Тъй като има доста голям натиск в него, е по-лесно да се замени. Те се продават във водопроводни магазини и не са доста скъпи.

Дозатор и бункер

Неизправност на дозатора Бункерът може да е дефектен в дозатора (това е вдлъбнатината, в която се излива прах за пране). Изтичането може да възникне поради факта, че той е запушен. А също и заради прекомерното налягане на водата в тръбите. И поради проблеми с всмукателния клапан.

Дозатор за перални машиниВ последния случай ще можете да забележите следи от капки под неговото местоположение.

За да премахнем причините за течовете, трябва да вземем дозатора. И почистете и бункера, и дозатора. В някои случаи предмет, който пречи на нормалната работа, попада в канализацията на бункера. Ако намерите такъв артикул, не забравяйте да го извадите от машината.

След почистване проверете работата на пералнята. Също така се опитайте да намалите налягането, като леко покриете входящия клапан.

Ако нито първото, нито второто действие помогнаха за решаването на проблема, тогава е необходимо да смените входящия клапан. Тъй като неговата неизправност може да причини повишено налягане по време на изплакване.

Ако проблемът е в маншета

В някои случаи може да възникне теч поради нарушение на стегнатостта на маншета на люка. Ако външната част на маншета е повредена, ще забележите течове от предната страна на пералнята. Ако вътрешността е повредена, тогава тя ще тече отвътре.

Ако дупката е малка, тогава можете да оправите ситуацията с водоустойчиво лепило и гумен пластир. Препоръчително е също да премахнете скобите, които фиксират маншета и да промените позицията на седалката на лепенката, като я преместите в горната част на люка. Ако щетите са големи, тогава има смисъл да поръчате нов маншет и да замените този, който тече. Инструкции за самостоятелна подмяна на маншета в следния видеоклип:

Тръба за пълнене на резервоара

Капана входна тръбаТочката на закрепване на дюзата с резервоара за пералня може да е отслабнала. За да се разбере дали това е така, е необходимо да се инспектира резервоарът. Ако по него се виждат следи от вода, на кръстовището с тръбата, тогава открихме причината.

За ремонт трябва да изключим тръбата. След това отстранете останалото лепило, отстранете влагата от ставата и я изсушете. След това можем да върнем тръбата на мястото й, като я фиксираме с „епоксидно“ или надеждно водоустойчиво лепило.

Всмукателен клапан

Всмукателен колектор

Необходимо е да се отстрани горната част на тялото на машината и да се извърши щателна проверка на дюзите. Ако забелязахме, че проблемът е в тях, тогава го отстраняваме, като заместваме тръбите.

Ако резервоарът е повреден

За проверка трябва да наклоним пералнята, за да можем да проверим дъното. За щателна проверка ще трябва да използвате фенерче. Търсим следи от вода. Ако зареждането на вашата пералня е вертикално, тогава за да проверите, е необходимо да отстраните страната на корпуса.

Увреждането на резервоара може да възникне по различни причини, например, пластмасовите резервоари се счупят поради твърд предмет или нагревател. Ако сте установили изтичане на резервоар, тогава той трябва да бъде променен.

Процесът на смяна на резервоара е изключително труден. Може да ви е по-лесно да се свържете със специалист.

Ако уплътнението е дефектно

Масленото уплътнение на пералнята периодично се износва. По правило при повредено уплътнение можете да забележите теч по време на цикъла на въртене. За да проверите наличието на този проблем, трябва да инспектирате резервоара. Ако забележите следи от течаща вода от лагерите, ще трябва да смените както кутията за пълнене, така и самите лагери.

Течаща тръба

Изтичане на резервоара за перални машини

Ако дренажната тръба на резервоара е текла, е необходимо мястото на изтичане да се запечата с гума или да се замени. Той се намира в долната част на машината и свързва резервоара към помпата (дренажна помпа).

Течаща помпа

Ако изтича помпа за източване, е по-лесно да я смените. Видео инструкции за подмяна на помпа (дренажна помпа):

   

27 коментара на читателя

 1. Граватар Сергей Сергей:

  Сайтът е много полезен, защото дори без да сте господар всичко е ясно

 2. Граватар Юри жури:

  Пералня Samsung вертикално зареждане. 2001 г. нататък В интерес на икономията той беше свързан директно с топла вода. След като работи честно повече от 10 години, започнаха проблеми с помпата (започна да се забива помпата) След 2-3 удара в тялото, той започна да работи допълнително. И буквално предишния ден имаше голямо измиване и помпата започна да тече бавно, но сигурно, въпреки че не открих леля веднага.Жалко е, че такива машини като правило и резервни части вече не се произвеждат .... Спестяването на място в достойнството беше значително за нея.

  • Gravatar Anonymous аноним:

   Да ... Жалко е ... Обаче сега можете да направите котел от него за отопление на вода ... Просто наливате вода в него ... хвърляте бойлер ... и избутвате всичко ... можете да пиете чай ... или да готвите храна.

   • Пуйка Gravatar Турция:

    А какво да не варим чай директно в тоалетната?

  • Граватар Влад Влад:

   Помпи, почти всички от един и същи тип.

  • Граватар Алекс Алекс:

   Филтърът е чист

 3. Граватар Емилиана Емилиано:

  Пералнята Hansa течеше дълги години и изведнъж започна да тече. Как да го поправим, водата тече отдолу, подозираме, че именно нашата котка е счупила маншета.

 4. Граватар Александър Александър:

  Проверих всички тръби - когато включите веднага, всмукването и изтичането на вода са отляво, а не отдясно. Къде е изтичането на вода?

 5. Граватар Сергей Сергей:

  Машината на вратата на LG се затваря плътно. В началото всичко е наред, започва прием на вода, барабанът се върти. Когато нивото на водата достигне максимум, водата започва да тече с натиск изпод затворена врата. В режимите на въртене и източване водата не тече никъде. Уплътнението на вратата е непокътнато.

  • Граватар Абас Абас:

   измислихте ли?

 6. Граватарска гора гората:

  Пералната машина Vesta тече от филтъра, докато изтегля вода.

 7. Граватар Андрей Андрю:

  Измиване Electrolux, вертикално. Когато водата се влива и когато се оттича от гърба в близост до маркуча, на пода се появява вода за подаване на вода и канализация. Как да го поправим?

 8. Gravatar Anonymous аноним:

  Някои въпроси. Ако ръцете ви са на мястото си, тогава развийте кутията, там всичко е просто и всички възли са в продажба.

 9. Граватар Олга Олга:

  Машината тече по време на измиване на 90 градуса. Други режими, всичко е наред. Какво може да бъде?

 10. Граватар Олга Олга:

  Моят бош тече само на 90 градуса. Какво може да бъде?

 11. Граватар Галина Галина:

  Zanussi. След измиване в продължение на 2 дни водата бавно изтича изпод машината. Тогава всичко е наред. Какво може да бъде, кажете ми, моля?

  • Граватар Катрин Катрин:

   Кажете ми, разбрахте ли причината за теча?
   Моята машина е различна, но проблемът е същият - тече след измиване, въпреки че водата е изключена, всичко, което е изцедено, се източва. Изтича изпод дъното и доста забележимо. усеща се като просто пружина под пишещата машина.

 12. Граватар Евгений Юджийн:

  Сменена помпата. След това машината дава грешка - „вода в тигана“, но няма теч.

 13. Граватар Татяна Татяна:

  Машина Indesit ”, когато въртеше нещо изтрещяло, но то се извило и когато изплакнете, течала вода, Помощ, какво може да бъде? Благодаря ви

 14. Граватар Оксана Оксана:

  Здравейте, пералнята тече от лявата страна на малки капки, какво би могло да бъде?

 15. Граватар Татяна Татяна:

  Моята машина беше изключена, вратата е отворена, забелязах локва. При преглед видях да капе от вратата в дъното. Машина Bosch, нова. Причините?

 16. Граватар Едуард Едуард:

  Вода отзад, пералня Hotpoint Ariston ARTL 837 (вертикална),
  какво може да тече там?

 17. Граватар Алекс Алексей:

  Здравейте Перална машина Brandt отгоре за зареждане. По време на събирането на водата започна изтичане по предната стена изпод капака на шахтата.

 18. Граватар Надежда надявам се:

  Зануси тече. Веднага под машината, тъй като се налива водата. Опитах се да наливам вода през вратата, случва се същото.

 19. Граватар Олга Олга:

  Добър ден Има машина Zanussi ta833v вертикална, тя е някъде около 14 години, ако не и повече. След основното измиване с праха, само когато водата се изплакне, водата започва да се разпръсква. Сякаш с поток въздух от отвора на изхода на пара. Каква е причината?

 20. Граватар Александър Александър:

  Пералня LG. 12 години Изтрива се добре, но след известно време след измиване започва да тече. Не мога да разбера къде. Може ли някой да ми каже какво би могло да бъде?

  • Gravatar Anonymous аноним:

   Изтичайте вътре.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини