Всичко за пералните машини

Съдомиялна машина в банята

Съдомиялна машина в банятаНе всички домакини имат възможност да поставят съдомиялна машина близо до мивката в кухнята поради липса на свободно пространство. Но това не е причина да откажете саксии и чинии, измити без ненужни усилия - просто намерете място за миялна машина в банята. Необходимо е само да се вземат предвид няколко нюанса. За какви трудности и рискове говорим ще бъде описано по-долу.

Къде да сложа?

Дори в малка баня винаги има място за миялна машина. Освен това домакинята може да избере как да постави оборудването: да го премести в мивката или да го изгради под него, да го постави отделно в свободния ъгъл близо до ваната, директно върху пералнята или да изгради специален стелажен блок. Но преди да преместите машината, си струва да помислите за подготовка.

На първо място, мислим за дизайна на съдомиялната машина. Не забравяйте, че е по-добре да изберете машина за цвета, така че всичко да изглежда органично и естетически приятно. Ние също така планираме къде ще стои машината, за да подготвим кутия за маскиране на повредените комуникации или да поръчаме специален шкаф за функционално използване на пространството. Ако има достатъчно място в банята, се препоръчва да изберете модели в пълен размер, тъй като те са по-просторни и надеждни.къде да поставим съдомиялната

Неудобно и вредно за технологиите

Във форуми и чат стаи често откривате, че банята далеч не е най-доброто място за съдомиялна машина. Основният аргумент „против“ е, че повишената влажност в помещението се отразява негативно на системата за управление, причинявайки неизправности и бърз изход от машината. Трудно е да не се съглася с това, но поради влажността не трябва да изоставяте тази опция: трябва само да измислите начини да заобиколите проблема и да организирате вентилацията на отработените газове.

Проблемът с високата влажност може да бъде решен чрез организиране на вентилационна система, което ще намали ефекта на влагата върху живота на съдомиялната машина.

Не забравяйте за възможните проблеми с товаренето и разтоварването на машината. Ако поставите съдомиялната машина далеч от кухненската мивка, първо ще трябва да поставите мръсни съдове в контейнер, а след това да носите всичко из апартамента, рискувайки да замърсите пода или дрехите. Това ще ви донесе известни неудобства, но можете да се примирите с подобни обстоятелства, тъй като ще ви отнеме няколко пъти по-малко време и усилия, за да доставите съдове до уреди, отколкото да измиете ръчно.

Някои нюанси на инсталацията

Съдомиялната машина е свързана в кухнята и в банята по същия начин. Основното е да осигурите безплатен достъп до водоснабдяване, канализация и захранване и след това внимателно прочетете инструкциите за инсталиране. Последното е по-добре да не се пренебрегва, тъй като често някои модели съдомиялни машини изискват специален подход при монтажа.

Съдомиялната машина трябва да бъде директно свързана към електрическата мрежа, тъй като използването на удължителни кабели или тройници увеличава риска от късо съединение и пожар.

За да инсталирате самостоятелна машина, ще трябва да доставяте вода с маркуч за подаване на вода през арматура, монтирана във водопровода. Подобен сплитер се разбива в канализацията и към нея е прикрепен дренажен маркуч. Ако захранващият кабел не стигне до най-близкия контакт, тогава преместваме източника на захранване по-близо: направете маркировка, измерете разстоянието, изрежете кабела до желаната дължина и навийте окабеляването до мястото.влагоустойчив гнездо за ПМ

Съдомиялната машина се инсталира лесно във всяка стая - трябва само да се грижите за достъпа до комуникациите. Основното нещо е да не забравяте за правилата за работа и да вземете предвид възможните рискове от характеристиките на помещението. Тогава машината ще издържи еднакво дълго в банята, в кухнята и в коридора.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини