Всичко за пералните машини

Предимства и недостатъци на пералня с най-високо зареждане

Предимства и недостатъци на пералня с най-високо зарежданеОбикновено пералните машини с най-голямо зареждане са много по-малки от тези с предно зареждане. И единият, и другият тип изтегляне обаче имат свои ярки последователи. В статията ще се опитаме да разгледаме плюсовете и минусите на машината за вертикално зареждане и да я направим възможно най-обективно.

Основни предимства

Ще разгледаме само най-подходящите моменти за съвременните реалности, така че си струва да започнете с размерите. За модерни апартаменти с малък размер компактността на вертикалните пръти е много полезна, тъй като единицата може лесно да се побере във всеки ъгъл на банята или килера. Параметри на машината: 85 сантиметра височина, 60-65 дълбочина и 40-45 ширина, докато обемът на барабана ви позволява да заредите същите 6,5 килограма пране, които се зареждат отпред.

Сега за децата. Каквито и производители на frontalos да измислят, за да предпазят процеса на пране от деца. В случая на вертикала това не е необходимо. Първо, люкът и копчетата са разположени отгоре, а малко дете просто няма да ги види. Дори и от любопитство, което иска да види, стигането до върха ще бъде изключително трудно. Да, дори и да успее да спре измиването и да отвори люка, няма да има изтичане или инцидент. И това е огромно предимство!

От тук - следният плюс: можете да спрете миенето и да презаредите забравено пране. Машината за предно зареждане не е предназначена за такива операции и като започне измиването, тя вече не може да бъде спряна.

Важно! Но пералнята с вертикален товар ще се справи с тази задача без затруднения, само че е по-добре да презаредите в началото на цикъла, в противен случай ще бъде безполезно.

Освен това, тъй като люкът е разположен отгоре, няма нужда от части, които предпазват вратата от течове, като гумени уплътнения или стъкло. Ако такива части се провалят отпред, трябва да отделите много пари, за да ги замените, но тук такъв проблем е изключен.няма нужда да се навеждате, за да заредите пране

И накрая, има малки плюсове: няма нужда да се навеждате до три смъртни случая, за да заредите барабан, което е трудно за възрастни хора или потребители с болен гръб. А по време на завъртането вертикалната машина се държи много по-спокойно: не скача и не вибрира. Говорихме за основните предимства, сега нека да преминем към недостатъците.

Основните недостатъци

Един от най-съществените недостатъци е невъзможността вертикалата да бъде вградена в мебели. По този начин трябва правилно да планирате средата на помещението с пералня, така че всичко да бъде удобно и хармонично разположено.

От същата серия - Дисфункция на горния капак на пералнята. Ако горната част на машината за предно зареждане винаги служи като шкаф, рафт и пасва на много необходими предмети за бита, тогава с вертикална машина е невъзможно. И като се има предвид, че става като отделен елемент и не се побира никъде, това е двойно неудобно, тъй като трябва да търсите допълнително място за шкаф или шкаф.обикновено на перални машини с най-голямо зареждане, люкът е тесен, но има и изключения

Също така във финансово отношение вертикалният товарач е по-малко рентабилен, защото обикновено струва повече и е по-трудно да се заменят части. В крайна сметка предните части са предназначени за масовия пазар, но вертикалните единици не са. Друг проблем е тесният люк.

  1. Големи пълнени играчки.
  2. Възглавници.
  3. Пледове.
  4. Одеяла.

Всички тези продукти могат да бъдат изключително трудни за поставяне в машината и дори да я получите - още повече. След измиване те наддават на тегло и стават по-обемни, което е много трудно, например за млада жена.

Последният значителен минус - отделението за прах не се получава. Но сухите почистващи препарати постепенно образуват втвърдени твърди отлагания, които трябва да се измият, така че устройството да работи правилно. Отделението за предната камера може лесно да се отстрани и измие по удобен за вас начин, но не можете да направите това с вертикала.Ще трябва да вземете остър предмет и да изстържете замразеното прахово покритие колкото е възможно повече в такава ситуация.

Невъзможно е да се каже със сигурност, че вертикалната кола е по-лоша или по-добра от челната. Тъй като броят на плюсовете и минусите на тази техника е приблизително еднакъв. Само избирайки устройство, трябва да се съсредоточите върху предпочитанията си и да помислите кое е по-удобно и достойно за вас.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини