Всичко за пералните машини

Какво да направите, ако в пералнята се появи мухъл?

Форма в пералнятаНаличието на пералня не изненадва никого. Той е много удобен и удобен за използване, миенето не отнема много време, за разлика от използването на обикновена машина, но неприятностите също могат да ви очакват. Ако изведнъж се издърпа от загнили и влажни, тъмни петна, образувани върху уплътнителния пръстен, това означава, че в пералнята е започнала черна плесен и трябва незабавно да предприемете мерки, преди да се разпространи в устройството. Ако разпространението му е трудно за стартиране, може да се наложи да промените някои подробности.

Много домакини биха искали да знаят как да почистят пералнята от мухъл и какво допринася за нейния външен вид, и това:

 • топъл въздух
 • излишна влага;
 • помещение без вентилация.

Споровете й могат да се разпространят в много значителни количества във въздуха на апартамент или къща. Дишайки ги, хората с отслабен имунитет могат да страдат от чести главоболия и могат да придобият хронични заболявания, чак до бронхиална астма. За да почистите пералнята от тази инфекция е просто необходимо.

Причини за поява на мухъл и начини за предотвратяване

Мирише на мухъл от пералнятаПриродата на мухъл няма нищо общо с животни или растения - тя е гъба и, за да не се потопите в проблема как да почистите пералнята от гъбички, трябва да знаете защо се появява.

Мухълът може да се появи при измиване при ниски температури, използване на почистващ препарат без избелвания, при честа употреба на изплаквания. Ако мащабът не бъде отстранен, мухълът със сигурност ще бъде там, където е. Високите температури (над 60 * C) дезинфекцират машината, което не се случва при ниски температури.

Избелките съдържат химически активни вещества, които предотвратяват появата на гъбички. Омекотителят за тъкани, който се използва по време на изплакване, може да остави лигавични отлагания по стените на барабана - плодородна почва за спори на плесен. Почистване на пералнята от мухъл, ако се появиха спорове, топлата вода е безполезна, те вече не се страхуват от нея. Топлината и влажността са най-благоприятните условия за растежа на плесенните колонии и за да се предотврати това, ще бъдат необходими драстични мерки.

За да не търсите информация как да почистите пералнята, е необходимо да се придържате към най-простите правила за грижата за нея и тези, които ги спазват, не срещат този проблем. От време на време се изисква почистване на везната.

Ако има плесен, нещата ще придобият неприятна миризма, здравето на хората ще бъде застрашено. Когато се появи гъбичка, не трябва да се отчайвате, но трябва да се подготвите за дълга борба с нея. За да премахнете плесен от миещия "помощник" ще изисква търпение.

Някои превантивни мерки могат да помогнат да се избегне тази инфекция:

 1. След измиване не трябва да остава вода в барабана, избършете стените и уплътнителя.
 2. Използвайте препоръчания прах за пране, хелиевите продукти, ако се използват прекомерно, се установяват по стените на барабана и допринасят за появата на гъбичките.
 3. Мухълът в пералнята няма да започне (възможно), ако тавата за прах за пране и вратата се отварят, ако машината е в банята, засилете вентилацията на помещението.
 4. Тъмната стая увеличава вероятността от гъбички, по-добре е машината да се държи в кухнята.
 5. Водата от мивка в кухнята не трябва да попада в машината.

Ефективни мерки срещу мухъл

Барабан за перална машинаПоявата на спори на гъбичките е по-лесно да се предотврати, отколкото да се справи с тях. Почистването на пералнята от мухъл изисква драстични мерки. Необходимо е да се премахнат причините за появата му. Мухълът не обича сухота, висока температура и не издържа на въздействието на киселини. Появява се не само на уплътнителя и на вътрешните стени на барабана, но и на външни и недостъпни места.Следователно, човек не трябва да се успокоява след първия опит, ако тя отиде на видими места, тя може да се върне.

И така, как да почистите пералнята, ако има спора от гъбички, има няколко прости, но ефективни начина:

 1. Редовно използвайте режима на измиване с кипене, високата температура на измиването ще убие спорите в пъпката и няма да им позволи да се размножават.
 2. Детергентите на основата на хелий не трябва да се злоупотребяват; утайката им може да допринесе за появата на гъбични спори.
 3. Содата ще помогне да се отървете от мухъл, ако се смеси с вода (1: 1) и редовно избършете вътрешността на машината.
 4. Задачата - как да премахнете плесен, ефективно се решава с помощта на лимонена киселина, като я пълните вместо прахове за дълго измиване при температура най-малко 60 градуса (на всеки 3-6 месеца).
 5. Почистването ще бъде по-ефективно, ако добавите чаша белина към лимонена киселина директно в барабана.
 6. Избършете уплътнителя с меден сулфат и оставете за един ден, след което изплакнете.
 7. Белият оцет ще помогне да се реши проблема.

Знаейки как да предотвратите появата на мухъл и как да се справите с него, задачата как да премахнете плесен в пералнята вече няма да изглежда толкова неразрешима. Трябва да се помни, че предотвратяването на появата на гъбички е по-лесно, отколкото да се отървете от нея. Систематичното почистване на филтъра и маркучите не трябва да се пренебрегва; спорите на плесен могат да се заселят там. Тавата за прах, след всяко измиване, се отстранява и изсушава най-добре.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини