Всичко за пералните машини

Направете сама пералня от пералня

perosemnaya машинаКолко птицевъди не са проклинали времето, когато трябва масово да секат птицата и след това да обработват труповете им, преди да продадат. Най-лошото е, че процесът на отстраняване на перо е скубане. Е, ако трябва да изскубнете 30-40 трупа, съберете се като семейство, свършете неприятна работа и сложете край на работата, но какво ще стане, ако трябва да изскубнете 300-400 трупа?

Такъв ръчен труд ще напомня за труд. Така че ще помислите безплатно - насилствено да направите машина, направена сама от частите на пералнята, но това не е лоша идея!

Как работи скубащата машина?

Домашен чистач работи точно като скъпо фабрично оборудване, той просто изглежда, може би малко по-малко естетически приятен. Принципът на неговата работа е следният.

 • Вместимият резервоар вътре е изцяло осеян с гумени сметки - специални еластични щифтове с резба на края.
 • Дъното на резервоара се върти с висока скорост и ударите също се забиват в него.
 • Хвърлете предварително обезкостения труп от пиле, патица, гъска или пъдпъдък в резервоара и след това включете чистача.
  работа на скрепера
 • Дъното на резервоара на машината започва да се върти бързо и трупът вътре започва да галопира като луд.
 • По време на тези състезания трупът бие интензивно срещу гумени удари, а перата отлитат.
 • След няколко минути подобни скокове трупът е почти напълно без пера, само най-малките пера остават на крилата, опашката и краката, които ще трябва да бъдат премахнати ръчно.

Дали подобна машина за вземане на улеснение улеснява фермера? Да, не правилната дума. За 1 час работа такава машина обработва до 30 трупа на бройлери и няма изтощителен ръчен труд, Затова извадете „златните си ръце“ от джобовете си и ние ще работим заедно, за да създадем домашно средство за отстраняване, което ще направим от някои части на пералнята.

Бъдете внимателни! Някои хора смятат, че птицата се влошава от биенето. Всъщност представянето на труповете, преминали през чистача, се поддържа на 100%.

Подготвяме детайлите

BilyПървата пречка за направата на машина за вземане на сам си е сметките. Къде да вземем такива специфични гумени части или как да ги направим? Дълго се борихме по този въпрос, не намерихме нещо подходящо и в крайна сметка се съгласихме, че е по-добре да поръчаме сметки. Поръчката не е твърде евтина, но можем да ви успокоим - това е най-големият отпадък при производството на скрепер. Останалите можете да получите почти безплатно.

Вярно е, че тук трябва внимателно да направите поръчка, защото сметките за трупове с различни размери също са различни. Най-големите удари за трупове на пуйки и гъски, малко по-малко от ударите за бройлери. Следват ударите за по-малка птица, а най-малката - за пъдпъдъци.

Докато чакате гумените части, можете да направите пералнята. За производството на скрепер вземаме остарелата перална машина Oka с един резервоар. Едно условие - пералнята трябва да е напълно работеща. Ние ще прекроим пералнята със собствените си ръце минимум. Единственото нещо, което трябва да се направи, е да прехвърлим двигателя и контролния електротехник, разположени под миещата вана извън корпуса, ще поговорим повече за това по-късно. Правим следното.пералня Oka

 1. Изваждаме двигателя на пералнята.
 2. Демонтираме активатора и задвижващия механизъм.
 3. Изваждаме всички електрически устройства и ги сгъваме внимателно, за да можем по-късно да разберем откъде е дошъл.

Подробности за пералнята са подготвени. Сега трябва да намерите дълъг гумен маркуч и да поставите душ глава върху него. Това устройство ще ви бъде полезно по-късно, когато чистачът започне да функционира. Нуждаем се и от някои инструменти:

 • гаечни ключове с различни размери;
 • малък регулируем гаечен ключ;
 • тресчотка с комплект глави от 8 до 30 мм;
 • бормашина;
 • български език;
 • стъпка тренировка;
 • клещи;
 • чук;
 • измервателен инструмент;
 • мултицет;
 • маркер.

Е, сметките най-накрая пристигнаха, нека започнем да сглобяваме чистача със собствените си ръце. Ще се опитаме да опишем целия процес на сглобяване, така че да ви е по-лесно да се ориентирате, когато проектирате собствено оборудване.

Сглобяване на машината

В интернет различни майстори предлагат да се направи подвижна машина от пластмасова цев, залепвайки я със сметки и изграждайки задвижващ механизъм. В нашия случай всичко е по-просто, тъй като пералнята Oka вече има задвижване, активатор, който замества въртящото се дъно, двигателя и някакъв вид управление. Но има проблем.

В дъното и активатора на пералнята ще пробием доста голям брой отвори, в които вкарваме гумени удари. Освен това между сметките ще пробием дупки, за да източваме вода и да изхвърляме пера и пух. Щом двигателят и електричеството са директно под дъното на миещата вана, цялата вода и пера ще отидат директно към тях - това не може да бъде позволено. Правим следното.

 1. Ние правим корпус за двигателя от подходяща пластмасова кутия. От метален ъгъл правим солидна основа за него.
 2. Свързваме двигателя към контролния електротехник и тестваме неговата работа. Научете повече за как да свържете двигателя от пералнята (мотора), можете да прочетете в едноименната статия на нашия сайт.
 3. Изграждаме стабилна основа за резервоара на пералнята от метални ъгли. Дъното на резервоара трябва да е на същата височина от земята като върха на вала на двигателя.
 4. Вземаме две шайби и задвижващ колан от автоматична пералня. Поставяме една ролка върху вала на двигателя, а втората - върху вала на задвижването, след което ги свързваме с колан.
  основа за скрепер

Коланът трябва да се затегне добре, а кутията на двигателя и резервоара за пералнята са фиксирани статично към земята.

 1. Проверяваме как ще работи механизмът. Нашата задача е да гарантираме, че двигателят чрез задвижване на ремъка усуква активатора и не излита от вибрации. Обърнете внимание, че вибрациите на резервоара, в който трупът ще се върти, ще бъдат забележимо по-силни.
 2. Сега най-трудният етап от направата на машина за правене на писалки е инсталирането на гумени прилепи.
 3. С помощта на стъпална тренировка правим дупки с диаметър 3-4 мм по-малък от диаметъра на удара.
 4. Между дупките за ритъма правим дупки още малко, за да източваме вода и да изхвърляме пера. Тогава ще бъде възможно да направите плоска палета от калай и да я замените под резервоара на машината за вземане, така че перата и водата да се събират в нея, но пак ще има много мръсотия.
 5. Ние смазваме дупките за ударите с машинно масло, след което започваме да вмъкваме ударите в тези дупки. Работата е изключително неприятна, но резултатът си заслужава.
 6. Последният щрих. Прикрепяме маркуч с душ накрайник към ръба на резервоара на скрепера, така че дюзата да е насочена вътре в резервоара.

Напоителна система: необходимо ли е или не?

Е, домашната машина за отстраняване на писалки е готова. Време е да организирате общ тест и да изскубите първия труп автоматично и в същото време да поговорите дали е необходима напоителната система на скрепера или е по-добре да го прищипвате на сухо. Нека не спорим на синьо, а щипваме два бройлера със същия размер, един ще поливаме, докато машината работи, а вторият ще бъде изскубен на сухо.

механизъм за задвижване на скимера

Включваме двигателя на скрепера, активаторът започва да се върти с ударите. Хвърлете там предварително сварения труп на бройлери и включете водата, която се втурва на тънки потоци в резервоара на машината, напоявайки туширащия труп. Буквално минават 2 минути и трупът е почти напълно изчистен от пера.

В процеса на почистване на трупа, водата и перата летят във всички посоки, така че тази процедура е най-добре да се извърши някъде на улицата.

Изключете водата, двигателя, извадете пилешкия труп, почистен от пера. Взимаме втория обгорен труп и хвърляме в резервоара. Този път няма да включваме вода. Стартираме двигателя и чакаме резултата.Това отнема 3,5 минути, трупът бие по сметки, много пера отлетяха, но много, дори големи пера, останаха на пилето. Извод: поливането ясно помага за по-доброто почистване на трупа от пера, което означава, че не можете без него.

В заключение ние отбелязваме, че да направите машина за правене сама от използвана пералня е напълно възможно, особено ако се натъкнете на такава подходяща пералня като Oka. Успех!

   

3 коментара на читателя

 1. Граватар Семен сперма:

  Моля, кажете ми къде си поръчахте тези билети? Може ли да имам адрес?

 2. Граватар Ник Nick:

  Aliekspress.

 3. Граватар Олег Олег:

  Как да пробиете дупки и по-добре?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини