Всичко за пералните машини

Рестартирайте пералнята

рестартиране stiralkiРестартирането или рестартирането на пералнята може да се наложи по различни причини. Въпреки това, не много хора знаят как да рестартират пералнята.

Освен това мнозина се интересуват дали е възможно въобще да се рестартира програмата, това ще се отрази ли на работата на оборудването? Нека се спрем на всичко това по-подробно.

Защо трябва да рестартирам машината

Обърнете внимание, че в рамките на тази статия Под термина „рестартиране“ ще имаме предвид само рестартиране на програмата на пералната машина. Няма да говорим за презареждане на машината по тегло, за да не объркаме читателя. Така че рестартирането на пералнята може да се наложи в редица случаи:

 • най-често шайбата се рестартира, когато в колата има чужд предмет, който забравят да извадят от джобовете на дрехите или когато децата поставят играчки в барабана, като цяло се изисква бързо спиране на машината и рестартиране на програмата;
 • някои изискват рестарт, ако трябва да докладват нещо на машината;
 • понякога е необходимо да промените избраната програма, например трябва да сложите деликатно измиване на вълнени неща и случайно сте избрали „Памук 700", След това вълнените неща определено ще станат безполезни, така че не можете да направите без рестарт;
 • Също така е необходимо рестартиране, ако машината е спряла по време на процеса на измиване поради прекъсване на електричеството. Някои модели перални машини ще продължат да мият, след като включите електричеството и можете да направите без рестартиране;
 • и накрая може да се наложи рестартиране на машината в случай на програма замръзва пране, когато машината престане да реагира на сигнали, измийте и размахайте дрехи. В някои случаи подобна неизправност се решава именно чрез рестартиране на системната платка.

Инструкции за рестартиране

В повечето перални машини не се предлага бутон за нулиране, обикновено бутонът, който стартира програмата изпълнява функцията на този бутон. Само не бъркайте този бутон с бутона и изключване на машината.

Важно! Преди каквито и да е манипулации с пералнята, направете справка с инструкциите, при различните модели машини рестартирането може да не е едно и също.

Така че, ако трябва да изключите машината, за да промените режима на пране, тогава трябва:бутон за стартиране на програмата

 • задръжте бутона за стартиране на програмата за 3-5 секунди;
 • изчакайте колата да спре, някои модели автомобили се източват преди спиране;
 • внимателно изберете желания режим;
 • добавете прах, ако е необходимо, в отделението за средства;
 • натиснете бутона за старт.

Ако има нужда да извадите нещо от барабана на машината или обратно, рестартирането на машината също ще бъде придружено от изтичане на вода. Първо, като натиснете бутона за стартиране на програмата, машината трябва да бъде спряна за няколко секунди и след това да източите водата по един от начините:

 1. през специален маркуч близо до изпускателния филтър;
 2. през изпускателния филтър;
 3. изберете режим на въртене, когато е включена функцията „Без завъртане“, след 1-2 минути пералнята ще източи вода и ще спре, вратата ще се отключи.

Ако сте източили водата сами, тогава трябва да изключите машината, като първо натиснете бутона за захранване и след това изключете захранващия кабел. В зависимост от модела на машината, след 5-10 минути вратата ще се отключи и отвори. След извличане или докладване на необходимото нещо, изстрелването се извършва чрез обичайните манипулации.

Важно! Не издърпвайте захранващия кабел, ако трябва да рестартирате пералнята, без първо да я изключвате. Това може не само да блокира оборудването, но и да доведе до повреда и неизправност на системната платка, а това вече е скъп ремонт.

В случай на прекъсване на захранването, трябва да изключите захранващия кабел от контакта, така че контролното табло да не изгори по време на прекъсване на захранването, докато захранването е включено. Когато се появи електричество, можете да включите машината отново.Ако не е имало автоматично нулиране на програмата, машината ще продължи да се мие. В някои случаи, когато е включена, машината започва да източва вода и спира, след което ще бъде възможно рестартирането на режима.

Ако шайбата се е спряла поради вътрешна неизправност и не реагира на натискане на бутони на контролния панел, тогава може би изключването от мрежата за известно време ще помогне за решаването на проблема. В резултат на рестартиране на системната платка можете да опитате отново да включите машината. Но не прибягвайте до този метод през цялото време, по-добре е да се свържете с специалист, който ще проведе точна диагноза на оборудването и ще идентифицира неизправност, ако има такава.

По този начин рестартирането на пералнята изобщо не е трудно. Предоставихме ви общи инструкции, но все пак препоръчваме да прочетете инструкциите за вашата пишеща машина. Успех!

   

12 коментара на читателя

 1. Граватар Наталия Наталия:

  Благодаря, мили хора, за публикуването на видеото. В противен случай аз - самотна майка, вече щях да се прекъсна за ремонт.

 2. Gravatar Anonymous аноним:

  Вие помогнахте, да!
  Не мислех, че ще намеря инструкции за тази машина (съседи), но я намерих първия път.

 3. Граватар Сергей Сергей:

  Питам за съвет! Машина BOSCH maxx5 (10 години). След като счупи водопроводната арматура, водопроводчикът постави колата на люка. Когато поправих разбивката, включих завъртането. Машината започна да изпомпва вода и започна да върти барабана. На монитора светещите цифри „12-00 минути“ бяха заменени с „0“. Изключи шайбата, остави част от прането. Платката не се включва, режимите не стартират, работи само помпата и това е всичко. Кажи ми какво да гледам? Ваш!

 4. Граватар Оля Оля:

  Бутонът за възпроизвеждане мига. Машината си заслужава. Как да рестартирам?

 5. Граватар Марина яхт клуб:

  Нуждаете се от помощ. Пералня Rosenlew rtt 4350. Как да го рестартирам?

 6. Граватар Валера Валера:

  Перална машина Indesit WISE8. Работи отлично във всички програми, но в края на измиването на дисплея се показват 001 минути. И иконата за заключване светва и не излиза, но вратата се отваря. Иконата END не свети.

 7. Gravatar Anonymous аноним:

  Много ви благодаря за добрите съвети! Бог да ти даде здраве. Tryndets мислеше пишеща машина след наводнение от съседи.

 8. Граватар върба върба:

  Как да нулирате настройките на пералнята Hotpoint Ariston VMSL 601? Не се включва, просто прави два клика и това е всичко. Е, или въртене на дрехи, и спиране. Помощ!

 9. Граватар Ринат Ринат:

  Грешка 6E, Samsung.

 10. Граватар Таня Таня:

  Какво да направите, ако всички лампи на Hans 212 SMA светят? Рестартирането чрез старт-пауза не работи? Моля.

 11. Граватар Вера вяра:

  След изключване на имейла. Системата за високоговорители на Ханс Aquafresh затвори: крайният бутон светва и ако включите нова програма, бутонът за готовност светва и мига, докато краят светва. Кажи ми, моля те, какво да правя?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини