Всичко за пералните машини

Превоз за съдомиялна машина

транспортиране на PMMАко не мислите как да транспортирате съдомиялната машина и да я направите по прищявка, много рискувате вашия „домашен помощник“. Често се случваше автомобилите след транспорта да се провалят и тогава се оказа, че имат повреда на контролния модул и циркулационната помпа. Наистина ли става въпрос за грешен транспорт? Част от въпроса наистина е в грешен транспорт, а отчасти в грешен старт след транспортирането. Но нека не бързаме, а ще обсъдим всичко в ред, в рамките на статията.

Техника подготовка

Защо има правила за транспортиране на съдомиялна машина? Какво е толкова ужасно в този домакински уред и защо страда толкова по време на транспортиране. В съвременната миялна машина има много електрически и електронни части, които по очевидни причини не понасят контакт с вода. Ето защо електрическите и особено електронните елементи са изолирани от модули и части, през които се изпомпва вода. Докато машината е в работно положение, всичко е наред, но по време на транспортиране тази поръчка неизбежно ще бъде нарушена.

Съдомиялната машина е проектирана по такъв начин, че дори след като я изключите, тя съдържа вода. Ако преобърнете калъфа и дори го разклатите по неравен път, водата може да попадне на електрониката и последващото включване на оборудване в мрежата ще завърши работата. За да избегнете подобни проблеми трябва:

 • правилно изключете и издърпайте машината;
 • източете водата, която остава в съдомиялната машина;
 • изолирайте случая, така че да не пострада по време на транспортиране.

Ако опаковката с транспортни вложки е запазена, по-добре е да я използвате, като опаковате машината.

Как да деактивирате техниката? Първо трябва да блокирате потока вода в съдомиялната машина и да изключите електричеството. След това трябва да изключите и закрепите входящия маркуч към корпуса. Също така продължете с маркуча за източване и захранващия проводник. Ако говорим за вградена съдомиялна машина, трябва да извадите ключалките и след това да извадите машината от нишата. Опитайте се да държите кутията в изправено положение, досега не е необходимо да я накланяте и още повече да я обърнете.

подготовка на съдомиялната машина за транспортиране

 1. Отворете камерата за измиване и издърпайте кошницата за съдове и тавата за прибори.
 2. Изключете пръскачките и ги поставете с кошниците. Тези артикули се транспортират най-добре отделно.
 3. В долната част на пералната камера има филтър за боклук и контейнер за сол. Нашата задача е да отстраним водата от мивката на филтъра за боклук и от резервоара за сол. Отворете резервоара за солсъдомиялна машина Samsung или каквото и да е друго, вземете голяма спринцовка или гумена крушка и започнете да изпомпвате вода.
 4. Като извадим водата от резервоара със сол, ще направим същото с мивката на филтъра за боклук.
 5. Затворете контейнера за сол, върнете филтъра за отпадъци на мястото му.
 6. Поставяме гумени тапи в маркуча за източване и вход.
 7. Затваряме вратата на съдомиялната машина, слагаме на калъф за машина голяма пластмасова торбичка, обвиваме калъфа с пяна. Ако фабричната опаковка е запазена, тогава можете да направите без пяна.

Всичко, машината е подготвена за транспортиране. Сега трябва да се уверите, че тя е безопасно транспортирана до превозното средство и безопасно транспортирана.

Характеристики на товарене и транспортиране

Преди да решите да транспортирате съдомиялната машина, трябва да се погрижите за помощник и подходящ транспорт. Не се опитвайте да влачите съдомиялната машина сама. Разбира се, тежи по-малко от пералня, но все пак е доста голям и най-важното е размерен и е неудобно да го влачите сам.

Превозното средство трябва да е на пешеходно разстояние от къщата. Тялото на съдомиялната машина трябва да се побере в нея без проблеми. Не е много удобно да носите размерен инвентар в миниатюрен лек автомобил.Не забравяйте предварително да се уверите, че оборудването се побира в колата, подгответе място, покрийте всички ъгли с парцали, които съдомиялната машина теоретично може да хване, и след това започнете да зареждате.

Действайте внимателно и винаги заедно: единият държи, другият бута. Застраховайте се един друг, за да не изпуснете по невнимание скъпо оборудване. Не поставяйте съдомиялната машина на покрива на колата върху метален багажник. Дори и надеждно прикрепена, тя може да „галопира“ върху дупките на пътя и това ще бъде най-лошият сценарий. Ако използвате камион или микробус, уверете се, че машината е здраво фиксирана, така че да не се хвърля около тялото или вътрешността по време на пътуването.

Когато прехвърляте „домашния помощник“, опитайте се да шофирате възможно най-внимателно. Не превишавайте скоростта и не карайте прекалено много по неравномерни участъци от пътя. Бъдете предпазливи.

Някои потребители питат: възможно ли е транспортирането на съдомиялната машина да лежи отстрани? Експертите не виждат това като проблем, основното е, че водата се отстранява предварително от машината. Ако водата е изтекла от машината и я забележите, не я включвайте в захранващата мрежа, докато не изсъхне напълно.

Транспортиране на нова съдомиялна машина

Ако току-що сте закупили съдомиялна машина и възнамерявате сами да я занесете у дома, се откажете от тази идея. Повечето магазини имат безплатна доставка. По-добре да изчакате малко, нека професионалистите го доставят. Като цяло се свържете със самостоятелно транспортиране на нова съдомиялна машина само в най-крайния случай, когато няма друг изход. Нека обясним защо.

Всички нови съдомиялни машини във фабриката, където са сглобени, се тестват. След тези тестове водата от тях до края, както се очаква, никой не оттича. По някаква причина производителите не смятат, че е опасно да транспортират автомобилите с вода (макар и не всички). Представете си, че зареждате нова кола в колата си и я прибирате затруднено вкъщи и я включвате у дома и тя ще се затвори. В такава ситуация гаранцията ви "ще бъде покрита с меден басейн" и никога няма да докажете, че провалът не е бил по ваша вина.

Като цяло, разберете къде караме. Ситуацията е неприятна, но някои несериозни купувачи попадат в нея. Ако помолите продавачите да ви помогнат да източите водата от току-що закупената машина, те ще извият пръст в слепоочието. Никой няма да ви помогне и няма да им бъде позволено да правят това сами в магазина. Накратко, поръчайте доставка и тогава, в този случай, ще бъде възможно да обвинявате превозвача.

И така, транспортирането на съдомиялната машина, както и подготовката й за транспортиране, трябва да се извършва в съответствие с определени правила. В противен случай оборудването може да бъде напълно изгубено, добре или да попадне в скъп ремонт, което също е неприятно. Успех!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини