Всичко за пералните машини

Трябва ли да изключвам водата в съдомиялната машина?

Трябва ли да изключа водата в съдомиялната машинаАко внимателно прочетете препоръките на експерти, можете да сте сигурни, че всички те единодушно съветват да изключите водата след приключване на съдомиялната машина. Но не е изненадващо, че повечето граждани пренебрегват тези съвети, като не си представят възможните последици от подобна небрежност. Така че защо все още е необходимо да изключите подаването на вода в съдомиялната машина?

Защо инструкцията изисква затваряне на крана?

Във всяко ръководство за инструкции за перални машини се казва за необходимостта от затваряне на водата след измиване. Работата е там, че клапанът на входа и изхода, през който водата директно преминава и излиза, е под налягане по време на работа. Налягането е натоварването, докато частта не е проектирана за непрекъсната безпроблемна работа. Ако вентилът се износва, ще възникнат проблеми.

  1. Заключващата пружина значително ще отслаби, което ще се отрази на еластичността на мембраната.наводняване поради счупване на клапана PMM

Заключващата пружина е устройство, което измерва нивото на налягане в тръбата и реагира на промените. По правило злополуките се случват през нощта, тъй като налягането в това време на деня се повишава особено. Неочаквано наводнение през нощта е неприятно събитие, затова се опитайте да изключите захранването поне преди лягане.

  1. Гуменото уплътнение на клапана непрекъснато ще се разтяга, поради което той рано или късно ще се разпадне и ще пробие. Тогава потопът не може да бъде избегнат.

Внимание! При непрекъснато подаване на вода клапанът може да се провали дори преди да изтече гаранционният срок. Но въпреки това никой няма да възстанови на клиента разходите за ремонта, тъй като фирмата производител не носи отговорност за повреди на клапана по време на водоснабдяването.

Проблемът се усложнява от факта, че в апартаменти с малки размери всички домакински уреди и слушалки практически са „залепени“ един за друг. Не винаги е възможно да стигнете до крана, без да местите мебели и без да дърпате уреда от ниша всеки път (и това е скъпо както с усилия, така и във времето). За да избегнете такива трудности, крановете и проводниците са най-добре да се държат на разстояние пеша. Никой не ги принуждава да бъдат показани, но е напълно възможно машината да се постави малко далеч от комуникациите, така че необходимите елементи да не дразнят окото, но в същото време те да бъдат лесно достигнати.

Във всеки случай не можете без късмет. Примерите, когато клапаните работят от десетилетие, без да изключват водата, наистина са често срещани и верни. Както и историите на хора, преживели инцидент, дори при всички предпазни мерки. Следването на съветите за работа обаче не е трудно и в този случай можете поне да сте сигурни, че сте направили всичко както трябва.

Ако водата е блокирана от мързел

В съвременния ритъм на живот отварянето и затварянето на водоснабдяването няколко пъти на ден наистина може да бъде стресиращо. Предвиден е специален продукт за „мързеливи хора“ - системата за защита от течове Aquastop.

Важно! Системата трябва да защитава не само самия корпус на съдомиялната машина, но и маркуча за подаване на вода.

Защитният механизъм е специален маркуч, вграден или закупен отделно, който поема налягането от водоснабдяването. Между другото, маркучът Aquastop издържа налягане 7 пъти повече от това, което конвенционалният маркуч може да издържи., Вътре в тръбата има специален електромагнитен клапан, който реагира рязко на течове и моментално изключва подаването на вода в случай на неизправност.Aquastop маркуч за съдомиялни машини

Системата е добра с това, че работи дори и в режим на измиване, така че не е необходимо спешно да се прекъсне захранването; Aquastop ще се справи сам.

Системата за защита включва и специален палет, разположен в дълбочината на MRP. Снабден е и със сензор за ниво на водата. Веднага след като в резервоара се натрупа твърде много течност, системата се активира и захранването с вода се преустановява.

Внимание! Опитайте се да не прекалявате с почистващи препарати. Сензорът в тигана реагира не само на вода, но и на пяна, така че ако има твърде много от него, машината ще спре да работи.

Трябва ли да изключвам водата в присъствието на Aquastop? Желателно е, тъй като тогава защитните функции на програмата ще бъдат много по-ефективни.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини