Всичко за пералните машини

Адаптери за пералня за канализация и вода

адаптери за свързване на шайбаКогато споменаваме адаптера за автоматична пералня към вода или канализация, имаме предвид един от многото водопроводни елементи с диаметър ¾ инча, който е потенциално подходящ за свързване към дренажния или входящия маркуч на пералната машина. Такива водопроводни елементи може да нямат нищо общо с пералня, това са само една от малкото опции за тяхното използване.

Обединяването на диаметъра на резбата на монтажа на входящия и изпускателния маркуч на пералната машина - ¾ инча, ни дава възможност да избираме между десетки различни елементи и да се спрем на това, което е по-подходящо за нас в конкретна ситуация. Но това, разбира се, не означава, че производителят прави такива адаптери специално за свързване на перални машини. Въпреки това, за да овладеем различните опции за свързване на „домашен асистент“, трябва да проучим различни видове адаптери, което ще направим в рамките на настоящата публикация.

Прости преходни елементи ¾

Можете да говорите за различни видове преходни елементи, които са подходящи за свързване на пералня за дълго време. Най-логично е да започнете с прости адаптерни конектори, които ви позволяват да свържете дренажните и входящите маркучи на пералнята с тръби, кранове и други маркучи. В този случай диаметърът на резбата на такива съединители може да не съвпада от двете страни. Ето няколко примера.

 1. Адаптер за автоматична пералня за вода, проектиран да свързва два входящи маркуча един към друг. Защо е необходимо това? Е, на първо място, това е необходимо, ако имате два къси маркуча от шайбите, но никой не стига до точката на свързване към комуникациите. В този случай е по-икономично да вземете адаптера за стотинка и да свържете два маркуча един към друг, отколкото да купувате друг удължен маркуч на прекомерни цени. За да се гарантира, че източването не е подходящо.
  конектор с резба
 2. Адаптерът за пералнята е разпределител за вода, предназначен да свързва входящия маркуч към водопровода. Това е най-простият адаптер, който има както вътрешна (майка), така и външна (баща) нишка. Едната нишка за свързване на входящия маркуч, другата, за да се завие адаптерът в предварително подготвен клон на резбована водопроводна тръба.
  адаптер с вътрешна и външна резба
 1. Преходният елемент за пералня е машина за вода или канализация, проектирана да свързва дренажен или входящ маркуч към изхода на тръбата, в който е нарязана вътрешна резба. Диаметър ¾ по 1. Материал никелиран месинг.
  адаптер с две външни резби
 2. Адаптор за седло ¾ за автомат за пералня машина за вода. Той е необходим, за да се организира бързо свързване във водопроводен клон, без да се разглобява или дори най-малкото изменение. Седлото ви позволява да свържете входящия маркуч към водопровода почти навсякъде, което е много удобно, особено когато наскоро сте направили ремонт и не искате да ремонтирате нищо друго. Седлото е прикрепено към тръбата с болтове, а уплътняващата дъвка, включена в комплекта, се поставя на мястото на поставяне.
  адаптер за медицинска сестра

Важно! Седлото може да изглежда като ненадежден адаптер. Всъщност седлата са в състояние да издържат на доста голям натиск, особено металните изделия. В някои случаи до 10 атмосфери.

 1. Прост ¾ инчов адаптер с воден филтър. Такъв филтриращ адаптер ще бъде полезен за монтиране на входящия маркуч на пералнята, за да го свържете с водопровод. Външна нишка от едната страна, Красотата на такъв адаптер е, че има проточен филтър, т.е. който извършва грубо почистване на чешмяна вода, преди да попадне във входящия маркуч, а оттам в шайбата. За да се осигури изпускането на отпадни води, такъв адаптер не е подходящ.
  филтър адаптер

Това е само малка част от примерите, които биха могли да бъдат дадени във връзка с такива адаптери, но няма да злоупотребяваме с вашето внимание и да претоварваме изделието с информация, още повече, че горните примери най-често се използват на практика при свързване на автоматични перални машини.

Сложни преходни елементи ¾

Сега нека поговорим за сложни адаптери. В рамките на нашата класификация под сложни адаптери имаме предвид преходни елементи с 3 или повече изхода и съответно 3 или повече резбови връзки. Освен това сложните адаптери често имат кранове, филтри, клапани и други елементи, които ви позволяват да решите допълнителни проблеми при организирането на връзката. Ето няколко примера.

 1. пасаж тройник кран за пералня, Един от най-популярните сложни адаптери, който се използва от водопроводчици и домашно приготвени много широко. Необходимо е, за да свържете водата към входящия маркуч през смесителя. За организирането на канализацията не е подходящ.
  адаптер с кран
 2. Ъглов адаптер с кран за вода. Проектиран за свързване на пералнята към водоснабдяването на места, където входният маркуч трябва да бъде свързан строго под ъгъл за компактно поставяне на комуникации. Такъв адаптер за изтичане на отпадни води в канализацията не е предназначен, но ви позволява да организирате не само надеждна, но и естетична връзка на входящия маркуч на пералнята и водопровода.
  ъглов адаптер
 3. Троен пластмасов адаптер върху маркуча за източване на пералнята. Доста необичаен адаптер, който служи за организиране на изхвърлянето на вода в канализацията на пералня с функция за сушене. Единият му изход се използва за свързване на маркуч за източване, вторият изход за свързване към сифон, а третият е тънък за свързване към кондензатен маркуч, образуван по време на сушенето на прането.
  пластмасов адаптер
 4. Разделител адаптер за свързване на два входящи маркуча наведнъж. Неговият чар е, че осигурява връзката към един изход на водопровода наведнъж два консуматора, тоест два входящи маркуча. Например пералня и съдомиялна машина. На фигурата вдясно виждате пример за организиране на връзка с помощта на този сплитер. Такъв преходен елемент не е подходящ за организиране на дренаж.
  сплитер адаптер

Необичайни опции за връзка

Накрая даваме няколко примера как с помощта на адаптери е възможно да се организира връзка с водопроводната система, където на пръв поглед изглежда трудно. Първият пример може би не е най-естетичният, но ви позволява да "закачите" пералнята към смесителя в банята, без да организирате допълнителни врязвания.

Нейната същност е, че монтираме тийп кран на един от крановете на смесителя в банята. Съответно, един от изходите му е свързан с крана на смесителя, вторият изход ще отиде към тръбата (по-точно към обикновен адаптер), а третият ще отиде към входящия маркуч - евтин и весел.

свързване на пералнята към смесителя

Между другото, в този случай вложката може да бъде направена по-точно, ако изберете по-подходящ миксер и по-компактен тройник.

Във втория случай, с помощта на кран за тройник, капитанът свързал входящия маркуч на пералнята, заедно с тоалетната чиния, към един клон на водопровода. Организацията на изхвърлянето на отпадни води също беше обмислена и беше извършена директно в дренажната тръба. Както можете да видите на снимката по-долу, връзката се осъществява с помощта на два крана - двоен и тройник, въпреки че в някои случаи можете да направите само тройник.

връзка с вода

За да обобщим, отбелязваме, че свързването на пералня към водоснабдителна и канализационна система е водопроводна работа, а както за всяка ВиК работа, това изисква обикновени водопроводни материали: адаптери с прост и сложен дизайн.Ако смятате сами да свържете пералнята, трябва да разберете за съществуването на различни видове адаптери, така че да е по-лесно да изберете най-подходящия вариант за такава връзка. Успех!

   

2 коментара на читателите

 1. Граватар Иван Иван:

  Благодаря за статията! Просто свързвам пералнята - редя мозъците си над връзката. Информация за тройника наистина помогна, не знаех за такова.

 2. Граватар Юри жури:

  Първия път срещнах водопровод и разбрах, че има адаптер-разделител за съдомиялна и пералня. Благодаря за полезната информация!

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини