Всичко за пералните машини

Ами ако в пералнята има много пяна?

много пяна в барабанаКогато започнем прането с пералня, обикновено отиваме в друга стая, за да правим личните си неща. Малко хора наблюдават целия цикъл на измиване, изплакване и предене, с изключение, може би, на малки деца и котки. А сега си представете снимка, след известно време идвате в пералнята и от нея пълзи пяна. Пяните облаци са навсякъде: около тялото на пералнята, в барабана и дори вече на пода. Какво да правим в такава ситуация и каква е причината за такова явление, ще обсъдим в рамките на настоящата публикация.

Причините за това явление

Ако сте видели, че пералната ви машина е покрита с буци от пяна, тогава няма причина да говорите за причините. Необходимо е незабавно да изключите "домашния помощник" от мрежата, така че електротехникът или електрониката да не късо съединение, ако това се случи, тогава ще бъде осигурен скъп ремонт на машината. Като изключите пералнята, отстранете пяната от контролния панел, като внимателно избършете селекторите и бутоните със суха кърпа. Ако барабанът се отвори, ние изваждаме нещата и започваме режима на изплакване, така че пяната да се измие от резервоара.пяна в пералнята

Ако вратата не се отвори, ние прекъсваме режима на измиване и също включваме режима на изплакване само без въртене. Правим това няколко пъти, докато пяната се измие. След това с въздишка на облекчение започваме да търсим причината за проблема.

Причините за това, че в пералнята много пяна се пълни с нищо, но това не означава, че можете да бъдете небрежни при лечението на подобен проблем, защото това може да доведе „домашния помощник” на сметището.

 • Нискокачествен прах (направен с нарушена технология или фалшив).
 • Прахът за миене на ръце беше използван погрешка.
 • Значително предозиране на прах.
 • Измити насипни предмети с много прах.
 • Когато измиването се случва във висококачествена мека вода.

За ваша информация! В омекотена вода прахът се разтваря по-добре и се пени по-добре.

Случва се и по различен начин, изглежда, че е малко пяна, но заедно с водата тя се разля и се разля около тялото на пералнята. Подобна ситуация вече директно показва сериозна повреда, която може да бъде свързана или с теч в маркуча, тръбите, резервоара или помпата, или с понижаването на налягането на гумените уплътнения, особено маншета на шахтата. Прочетете как да демонтирате и подмените люка на люка в съответната статия на нашия сайт Маншетът в пералнята е разкъсан - какво да се прави?

Всичко е за праха

Абсолютно всеки може да се натъкне на нискокачествен прах. Нямате време да се огледате и сега в машината ви има много пяна, която излиза от вашата пералня и не е ясно какво да правите в такава ситуация. Какъв е въпросът тук?

Много потребители могат да се кълнат, че купуват за своя "домашен помощник" само най-известните и доказани марки прахове, а някои хора обикновено използват измиващи гелове. Въпреки това, купувайки пакет с прах с добре известен етикет за пералня на място за продажба, не можете да погледнете вътре и да проверите химическия състав на съдържанието. Освен това, дори и след неуспешната употреба на химията за детергенти, можете да докажете малко и в крайна сметка няма да има кой да поправи щетите.

Преследването на производители на фалшиви битови химикали е придружено от сложна законова процедура, докато вредите в гражданското производство са малко вероятни.

дозировка на прахТова се използва от недобросъвестни производители на прах, както и от производители на всякакъв вид фалшиви продукти. В най-добрия случай те вземат най-евтиния прах в насипно състояние и след това го поръсват в опаковки с етикети на скъпи почистващи препарати. В най-лошия случай индустриалните компоненти се вземат и смесват по някакъв начин, което прави праха не само опасен за пералнята, но и за хората.Съответно, когато пяната е излязла от люка на любимата ви пералня, няма какво да се изненадате, че виновен е некачественият прах.

Ако ставаше въпрос само за фалшив прах, би било възможно да завършим разказа в рамките на този параграф, но тук всичко е по-сложно. Често самият потребител е виновен за факта, че колата му започна да изпилява много пяна. Най-простият пример е, че потребителят бърза или бърза обърква пакет с прах за миене на ръце с пакет прах за автоматично измиване.

В такава ситуация, ако дозата на праха е малка и програмата за измиване не е интензивна, няма да се случи нищо критично, само малко повече пяна се образува в барабана. Ако дозата е голяма, тогава може да се образува толкова много пяна, че това да повреди пералнята.

Защо само прах за ръце? Ако сложите твърде много прах за машинно пране в кюветата, ефектът може да е подобен - много пяна и много проблеми!

Специални неща или вода

Има ситуации, когато нареждате правилния прах, както обикновено, и го изсипвате в желаното отделение на кюветата на пералнята и необичайно се образува много пяна. Защо това се случва? Възможно е да има три варианта:

 1. барабанът е запушен до капацитет с обемни, леки неща;
 2. преместихте колата на ново място, където водата е по-мека;
 3. току-що сте инсталирали филтър за почистване и омекотяване на водата.

Ако сте свикнали с дози прах при пране на нещата в твърда вода, не е изненадващо, че като излеете обичайната доза при миене в мека вода, получавате повече от „пенест“ резултат. Приблизително същото ще се случи, ако решите да измиете тюла и да излеете толкова прах, колкото при пране на памучни ризи. Бъдете внимателни!

Как да предотвратите пенести облаци?

измиване на обемни нещаОбобщавайки горното, посочваме тезата, че е необходимо да се прави, за да не се обмислят периодично красиви, но опасни пенести облаци за автомобила.

 • Не е необходимо да използвате прах за ръчно пране, ако ще перате неща в машина.
 • Опитайте се да използвате висококачествен прах, ако се съмнявате, проверете го преди измиване, като изсипете чаена лъжичка на продукта в кюветата за миене и стартирайте програмата с няколко парцала в барабана.
 • Не изсипвайте твърде много прах в машината. Експертите препоръчват дори леко да намалите дозата на почистващия препарат, но със сигурност да не го превишавате - бъдете икономични.
 • Ако миете дрехите си в мека вода, изсипете половината от праха, колкото препоръчва производителят.
 • Изтриване на обемни неща? Изсипете 1/3 от нормата на праха и след това измиването ще премине без излишъци.

И така, ние разгледахме всички основни опции, при които вашата пералня изведнъж започва да „пени“. Направете всичко според горните правила и този проблем вече няма да ви засегне!

   

1 коментар на читателя

 1. Граватар Жан Zhannv:

  Благодаря, оправихте машината с ваша помощ. Тя се запушва с пяна от бебешка гел-пяна, която замърсява нещата. Сложих го в изплакване без прах (е, поне имах достатъчно ум) и барабанът се запуши с пяна, в резултат машината се изключи и не се включи в никакъв.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини