Всичко за пералните машини

След измиване миризмата на бельо

миризмата на бельо след измиванеЗадачата на пералнята е не само да измие мръсното пране, но и да го освежи, унищожавайки всички миризми.

Но какво, ако в един хубав момент извадите прането и дрехите от барабана след измиване и те смърдят, сякаш изобщо не са измити? Неприятната миризма е повод да се замислите дали се грижите правилно за машината, в допълнение, миризмата може да е първата „камбана“ за нейното разпадане.

Причини за лош мирис

Изваждайки пране и дрехи след измиване, откривате неприятна миризма, която се запазва дори след изсушаване, каква може да е причината?

 1. Застояване на отпадни води в резервоара. Това е най-честата причина, когато неща, които експертите наричат ​​лоша миризма. Ако вода с частици прах застоя в продължение на една седмица и не се измие, тогава на дъното на резервоара се образува слуз. С ново измиване слузът се смесва с чиста вода и попада на прането, в резултат на това прането мирише лошо.
 2. Запушените дюзи, маркучът за източване и филтърът за източване също могат да причинят неприятна миризма.
 3. Блокиране на канализацията. Миризмата може да влезе в машината чрез неправилно свързан маркуч за източване, ако се появи ефект на сифон.
 4. Неизмита кювета с остатъци от прах и нотка на мухъл е друга причина за образуването на неприятна миризма. При миене кюветата се измива с вода, частиците от плесен влизат в барабана с бельо, което мие лошо след измиване.маншет в пералнята
 5. Застояла вода във венеца на барабан. След измиване водата остава в маншета на люка след измиване, което е благоприятна среда за развитието на микроби и плесен. И ако не следите чистотата му, не е изненадващо, че прането мирише влажно след измиване.
 6. Лошокачествен прах и предозирането му. По правило тази причина се разкрива в онези случаи, когато машината се грижи, избърсва и почиства, но миризмата все още се появява. Колко прах да изсипете в пишеща машина - това е важно, ако не се измие, той ще остане вътре в машината и след известно време ще започне да излъчва неприятна миризма. Опитайте да смените пудрата, некачествен продукт може да доведе до отстраняване на нещата и мирише неприятно.

За ваша информация! По-често проблемът с миризмата след измиване възниква, когато машината е монтирана в банята, която е слабо проветрена, постоянно присъства влажна и висока влажност.

Начини за премахване на лошата миризма

За да се отървете от неприятната миризма на прането след измиване, е необходимо постепенно да проверите всички възможни причини, изплакнете и почистете машината. Повторното измиване на пране с прах може да не помогне за премахване на миризмата. Следователно, трябва да действате със сигурност.

авариен дренажен маркучЗапочнете просто - проверете филтъра за източване. В почти всички перални машини той се намира под малък панел. Отворете панела, поставете парцал, развийте филтъра и го извадете за проверка. Измийте го с всеки импровизиран препарат, като Fairy, той ще премахне добре миризмата и след това ще върне филтъра на мястото му. Можете също да източите водата от резервоара чрез аварийния дренажен маркуч, който се намира до филтъра, може би това ще помогне в борбата с миризмата на пране след измиване.

Ако никога не сте измивали кювета с прах или го правите много рядко, не се колебайте да го вземете. Изваждането му от машината е много просто, просто натиснете държача на кювета с пръст, обикновено показалецът е изчертан върху държача. И така, щракнете, изтеглете и кюветата е във вашите ръце. Сега вземаме голям контейнер с чиста вода, изсипваме Domestos, тоалетно пате или друго средство за защита, дори можете да вземете оцет за маса, ако миризмата му не ви дразни, и потопете кюветата в разтвора за 3-4 часа.

По това време можете да направите отделението под кюветата. Това ще изисква четка за зъби и сода за хляб.Намокрете четката с вода, потопете в сода и почистете всичко старателно. Ако плаката не може да бъде премахната, нанесете сода върху замърсени места и оставете за 2-3 часа. След изминалото време почистете и изплакнете всичко отново, не забравяйте внимателно да почистите дупката, в която влиза вода. В края на работата избършете отделението със суха кърпа.

За ваша информация! В допълнение към содата, можете да използвате всички същите средства като за измиване на самата кювета, основното е да изплакнете всичко добре.

Върнете се в кюветата и четката или гъбата, за да почистите всички замърсявания, плесени, варовик. Изплакнете обилно контейнера с прах с вода и го избършете със суха кърпа, поставете го на мястото му.

Следващата стъпка е тест на канализацията. Ако машината е свързана в кухнята, обърнете внимание как водата напуска мивката, ако бавно, тогава сифонът може да бъде запушен. И като резултат, след измиване прането мирише лошо. За да премахнете запушването, е необходимо да почистите сифона с помощта на различни почистващи препарати и специален кабел с четка.

маншет на пералнятаЩо се отнася до дренажната система на самата машина, тогава как да я измиете е написано в статията как да почистите дренажния маркуч на пералнята.

Сега нека насочим вниманието си към маншета на люка. Ако върху него има плесен, тогава нанесете върху нея разтвор на меден сулфат за около ден, след което изплакнете всичко с кърпа. За да сте сигурни, че прането не мирише след измиване, започнете пробно измиване с добавяне на 150 г лимон или малко количество трапезен оцет (половин чаша). За целта изберете непрекъснатия режим на 900C и не забравяйте да инсталирате допълнително изплакване. Лимонът не само ще помогне за премахване на миризмата, но и ще премахне мащаба. Трапезният оцет измива миризмата на влага. Но след него е необходимо да проветрите добре стаята и самата машина.

Съвет! Оцетът елиминира миризмата не само от машината, можете да опитате да изплакнете нещата с малко количество оцет и след това да ги изсушите на открито. Двойките оцет бързо ще еродират.

Предотвратяване на миризма от машината

За да не се налага да перете нещата от неприятната миризма на пералнята и да помислите защо се появява, е необходимо да се прилагат превантивни мерки за борба с такива миризми.

 • След всяко измиване изплакнете кюветата и маншета на барабана и ги избършете със суха кърпа.миризмата на бельо след измиване
 • Дръжте вратата на люка леко отворена, особено в банята, така че барабанът и резервоарът да са добре вентилирани и сухи, в противен случай нещата след измиване ще миришат влажно.
 • Редовно, поне веднъж месечно, трябва да изплаквате дренажния филтър и да източвате останалата вода от резервоара.
 • Не съхранявайте мръсни неща в барабана, докато не трябва да се мият, зад затворена врата, особено за чорапи, тениски и кухненски кърпи, които миришат лошо. Такова съхранение е възможно само в крайни случаи.
 • Стартирайте измиването поне 60 пъти седмично0C, така че горещата вода излужава останалата част от праха, който се е настанил в резервоара.
 • Необходимо редовно почистете и измийте пералнята.

Така че, ако след измиване на неща и бельо миришете на нещо и това не е прах, тогава потърсете причината в самата машина. И най-доброто от всичко, не пренебрегвайте прости правила за грижа за нея и тогава няма да се налага да търсите причината, поради която не можете да премахнете нещата от неприятната миризма.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини