Всичко за пералните машини

Отзиви за вградени перални машини

вградени прегледи за пералняВградените уреди все повече набират популярност при създаването на модерен и стилен дизайн в кухнята. На първо място, тази машина за миене на съдове и перални принадлежат към тази техника. В тази статия решихме да съберем отзиви от хора, решили да споделят мненията си за вградените перални машини от различни марки.

За пералните машини Bosch и Siemens

Санаев Константин

Купихме пералня през онлайн магазин, избрахме модела Bosch WIS 24140 OE, бяхме сигурни, че този модел има функция за сушене, но не. Тъй като никога не сме имали единица със сушилня, не бяхме много разстроени. Основното, което изтрива перфектно и изтръгва също. Хареса ми, че диаметърът на люка е голям, удобно е да се зарежда пране. Можете да миете както одеяла, така и черги. Само машината не ги навива от първия път, трябва да изправите одеялото и след това да стартирате въртенето отново. Вградена пералня в кухнята, зад затворена врата, прането е почти неразборно, при въртене шумът е в нормални граници. Но досадно силно пищене след края на програмата, просто не слушайте.

Соловиев Кирил

Имам пералня Bosch 28440, добра пералня, която има бърз режим. При миене работи тихо и не вибрира. Но има и недостатъци:

  • няма защита на вратата от деца;
  • на капака на шахтата имаше пукнатина, което не се отразява на работата, но не е хубаво.

Машината работеше правилно, но след като даде грешка 23, свързана с течове, и спря да работи. Оказа се, че в палета на колата са събрани почти 300 мл вода. Ремонтът показа, че маркучът, който свързва пълнещия клапан и контейнера за прах, е прелетял. Това се дължи на факта, че дупките, през които водата влиза в кюветата, се запушват. И когато водата не може да попадне в кюветата, тогава тя се откъсва от маркуча под налягане. Почистването с лимонена киселина помогна. Очевидно германските производители не са разчитали на твърда вода и са направили дупки твърде малки.

Бичкова ЕкатеринаBosch WIS 24140

Инсталирахме шайбата Bosch 28440, която наистина ни хареса. Включвам го всеки ден, за да мия памперсите на малко дете. Изстисква перфектно, след няколко часа всичко изсъхва. И също като функцията за освежаване за 15 минути.

Смирнова Жана

Първоначално пералнята е била планирана да бъде монтирана в кухнята, те са търсили само вградена такава. Избрахме Bosch WIS 24140. Мислехме, че Bosch има най-доброто качество. За нас колата беше малко скъпа, но нямаше по-добър вариант, затова купихме тази. След месец експлоатация беше открит първият недостатък - с интензивни лицеви опори, разкъсване на спално бельо (чаршафи и кърпи). Той скача силно по време на цикъла на въртене и вдига шум, не бих ви посъветвал на такъв модел.

Назаров Василий

От 4 месеца използваме пералнята Siemens WI 14S440. Отбелязвам в нея такива предимства:

  • голям брой програми;
  • добро измиване;
  • тиха на работа.

Има само един минус - прекалено силния сигнал за края на програмата, който се чува зад вратата на шкафа, със затворена кухненска врата. Освен това той ще скърца, докато не го изключите, излъчвайки сигнал 1 път в минута. Защо това е направено не е ясно.

Шулц Анна

Вградена пералня Siemens WI 14S440 много ми харесва. За разлика от стария ни помощник Indesit, който ни служи вярно 20 години и сега обслужва приятели в апартамент под наем, качеството на измиване е много по-добро. Но тук качеството на сглобяване, мисля, няма да е така, няма причина да се надяваме на такъв експлоатационен живот. Но ще сложа пет.

Калинцев Владимир

От 5 години използваме пералнята Siemens WK 14D540, вградена и дори с функция за сушене, Отначало нямаше оплаквания, но шест месеца по-късно сензорът за температура на сушене беше изваден. Майсторът от сервизния център взе 3000 рубли за работа, като каза, че има прегряване. Но след 2 дни колата се развали отново. Трябваше сам да реша проблема.

Бедата обаче е, че вградената машина тежи около 80 кг и изваждането й от шкафа не е толкова просто.Но беше необходимо да се намери причината за срива, сензорът беше само следствие. По принцип разглобих кутията на колата, развивайки около 100 винта. Стигнах до тръбата за сушене. Както се оказа, той беше запушен с купчина. Измити и сглобени, за такава работа в услугата вземат около 15 000 рубли. По време на работа вече 3 пъти трябваше да се почиства така. Той заключи, че е по-добре да вземете отделна сушилня.

Миша Виктория

Удобната машина Siemens WK 14D540 перфектно изпира прането и дори го изсушава. Особеността на модела е, че е вграден в килера и се крие зад входната врата. Някои неща дори не е необходимо да се гладят след изсушаване в шайбата. Например, хавлиени кърпи, веднага ги слагам в гардероба, благодарение на функцията "лесно гладене". Има твърде много програми, дори не използвам някои. Крайният сигнал предотвратява забравянето на прането в колата. Без оплаквания.

За пералните машини Electrolux

Арончиков МихаилElectrolux EWX147410W

Преди да купите технология, прочетете отзиви. Сега ние имаме вградена пералня в кухненския комплект, Electrolux EWG 147540. Машината изтрива добре, но бъдете готови, че може да разкъса нещата. Освен това, шест месеца по-късно стана ясно как лагерът чука. Не се изважда от барабана, така че докато ремонта се отлага, защото работи. Но когато се върти, чука като електрически влак.

Брагин Виктор

Пералня Electrolux EWG 147540 е отлично решение за дома. При високи скорости работи тихо, почти не вибрира. Нещата винаги се мият с бретон. Управлението на машината е ясно интелектуално, използвах инструкцията само веднъж. Но все пак има недостатък. Между барабана и вратата на люка има твърде голяма празнина, в която попадат малки неща (чорапи, шалове). Като цяло това е дреболия, затова препоръчвам този модел. Качеството на сглобяването все още е отлично.

Мария Качаева

Когато започнаха да правят ремонт в кухнята, имаше нужда да си купят вградена шайба. Спряхме се на модела Electrolux EWG 147540, тъй като преди това имаше и Electrolux. Моделът има много приятни функции, голям избор от програми, които са лесни за избор и стартиране. Все още не са открити недостатъци.

Zavgorodny Павел

Закупихме пералня Electrolux EWX147410W, за да заменим старата вертикала на Brandt. Машината има режим на сушене, но в същото време няма тъканен филтър, така че може да има нишки върху нещата след предишното сушене. И това не е всичко, след година и половина, поради липсата на филтър, работното колело запуши горещия въздух по време на сушене, а изходът на въздуха се запуши с нишки. Ремонтът възлизаше на 4000 рубли.

Друг съществен недостатък е невъзможността за промяна на програмата, нейната продължителност след старта. В допълнение, Electrolux не помни често подбраните програми. По принцип машината се изтрива и изсъхва добре, практически не вибрира. Но за недостатъците, само оценка от 3.

Малишев Евгений

Изправени с вградени уреди само когато уредът за измиване Electrolux EWX147410W се появи у дома. Не съм чел отзиви, купих кола по съвет на мениджърите в магазина. Машината вибрира както обикновено и затова трябваше да остави големи празнини между стените, понякога тя напуска шкафа. Има дисплей с подсветка, но бих искал той да е малко по-голям.

Сушенето не изглеждаше много добро в сравнение със сушенето в машината на Ariston от родителите. За 1,5 часа нещата остават мокри. Прекалено много наднича колата в края. Като цяло, доволни от покупката, цената съответства на качеството на изграждане.

За пералните машини Hotpoin-Ariston

Метелина МарияHotpoint-Ariston CAWD 129

Шикозна пералня Hotpoint-Ariston CAWD 129. Работи почти неразбираемо. От голям брой програми за миене все още харесвам програмата за сушене и програмата „веднага до килера”, които наистина работят. Подобно на другите модели вградени Ariston, и този е сглобен в Италия. От недостатъците отбелязвам само високата цена и голямото тегло на агрегата.

Гусев Олег

След като купи шайба, Hotpoint-Ariston CAWD 129 не можа да получи достатъчно. Машината се изтрива перфектно, всичко винаги е чисто. Бедата се случи година по-късно, когато барабанната перка и металните опори се счупиха. Необходимо е напълно да се замени барабана.Уви, не можете да съветвате такава машина на никого.

Юджийн

Hotpoint-Ariston CAWD 129 беше закупен, като прочетете отзиви в Интернет. Отначало пуснаха колата без фасада, така че беше много шумно, особено по време на въртящия се цикъл. Когато машината е напълно инсталирана в шкафа, тогава тя практически не се чува. Много съм доволен от измиването, тъй като дори най-тежките замърсявания се отмиват. Дори и с кратко измиване резултатът е впечатляващ. Използвам функцията за сушене само когато мога веднага да гладя, защото изсъхва перфектно. Единственият недостатък е късият маркуч за източване. Според мен вградената машина трябва да има малко по-дълъг маркуч.

Оксана Аникушина

Разстроих се с покупката на пералнята Hotpoint-Ariston AWM 108. В барабана на машината има много неща, но изтрива ужасно детските неща. И 6 месеца след покупката ключалката на вратата се счупи. Трябва да се свържете със сервизния център. Изобщо не препоръчваме техниката на тази марка.

Калченаев Василий Анатолиевич

Използваме пералня Hotpoint-Ariston AWM 108 от малко повече от година. Машината е обемна, което позволява да се мият покривала и цялото спално бельо наведнъж, Но колата издава много шум дори при ниски скорости. Що се отнася до качеството на измиване - то е средно. В детския режим памперсът с петна от пръчката не се разтяга. След няколко месеца измиване, омекотителят за тъкани не се отмива; в отделението през цялото време имаше вода с останалата част от продукта. Едва намерих инструкцията на руски. Извод: цената за оборудването не съответства на качеството.

Попов Максим

Вградената шайба Hotpoint-Ariston AWM 108 беше завършекът в нашата кухня. Станах в килера лесно, няма изкривявания, не вибрира. Накратко, всичко е наред. Машината работи в продължение на 1,5 години два пъти на ден. Жена ми използва продукти на Amway, всичко е измито добре. При затворена врата не вдига много шум. Недостатък: няма печатна инструкция на руски и малко скъпа ...

За пералните машини AEG и Smeg

AEG L 61470 WDBLВячеслав Розенщайн

Купих пералня AEG L 61470 WDBL като подарък на съпругата си. Изненадах се, че в такъв скъп модел има пластична миризма, която се появи след първото измиване. Не ми хареса начинът в колата как се регулират краката, задните като цяло са статични. Но машината се справя с петна от всякаква сложност в даден момент. Управлението е просто и ясно.

Шелепен Антон

Пералнята е избрана заедно със съпругата му, като се фокусира върху цената, наличието на сушене и защита от изтичане. С избора на автомобили на немската марка AEG L 61470 WDBL не сбъркаха. Външно машината изглежда висококачествена, има голям брой програми и функции, удобен индикатор за време.

Трябва да се адаптирате към функцията за сушене, тъй като пералнята е много гореща. От минусите отбелязвам неудобството от вграждането и регулирането на краката. В машините на Bosch този момент е по-обмислен. Маркучите бяха все още къси, но се измъкнах, като сложих колата точно до мивката. Ние активно използваме всички програми, изучаваме възможностите на различните режими.

Амалия-amaliya2015

Купуването на пералня беше трудно, изборът падна върху скъпия вграден модел Smeg LSTA147S, но аз исках Miele, само цената й беше небесна. Използваме технологията повече от 3 години. Сушенето в колата би трябвало да е задължително, тъй като няма къде да се изсуши прането, няма балкон. По принцип машината Smeg се справя перфектно със задачата си. Програмите са предвидени за вълна, и за коприна, и за памук, и много, много други. Изтрива внимателно нещата, не се разкъсва, след изсушаване нищо не седи.

Това, което не ми хареса, беше недостатъчната информация в инструкциите. Може би с течение на времето ще напишат по-подробно. Много съм доволен от такава покупка и ви съветвам да вземете такава кола, ако имате пари.

Така че, вградените перални машини не се различават много от обикновените свободностоящи. Основното, както показват отзивите на потребителите, трябва да обърнете внимание на размерите на маркучите, които се доставят с комплекта, и размерите на самата машина, така че тя лесно да влезе в определената ниша.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини