Всичко за пералните машини

Отзиви за пералня Miele

Перална машина Miele W 1714

Miele W 1714 отзиваВероника Михайлова

Не можем да получим достатъчно от покупката !!! Избрахме цялото семейство и накрая купихме miele w 1714!) Прекрасна машина, веднага се влюбихме в нея и се отнасяме с нея като с член на нашето семейство)) Мие всичко, перфектна чистота! Без киснене-кипене! Спалното бельо дори изглежда да се гали, въпреки че няма такава функция))) Няма думи, които да опишат колко сме доволни! Съветвам !!!

достойнство

Страхотно измиване! Работи тихо, накрая дава сигнал, че всичко е измито, вече няма нужда да следите в очакване кога ще завърши измиването! А също и великолепна функция за предпазване на нещата от сгъстяване, така че нещата да не се набръчкат, когато нямате време да извадите прането!

недостатъци

Не е открит! Надявам се нашата машина да ни зарадва още повече!

Перална машина Miele W 3575 WPS

Miele-W-3575-WPSВиктор Исаков

Помислете внимателно преди да купите! Закупихме W 3575 преди раждането, за да няма притеснения с миенето на детски неща. Те смятаха, че машината ще оправдае репутацията си, но не беше там! Да, две години работи без прекъсване, но изведнъж нещо се случи и всички светлини започнаха да мигат на панела. Това беше началото на една много завладяваща история, която продължава и до днес. Едно посещение на капитана струва 2,5 хиляди, все пак технологията е премиум! За едно посещение капитанът не можа да определи причината за повредата, както виждате, той нямаше тестова дъска за моя модел, въпреки че го повиках, когато се обадих. Е, добре, при второто посещение техникът пристигна с необходимото оборудване и намери проблем - дъската полетя. При мен отново 2,5 хиляди рубли!

Още по-забавно. След запитване до склада се оказва, че необходимата резервна част е налична само в Германия и ще ми струва 15 хиляди + доставка от 4 хиляди. Платете и аз, защото гаранцията за основните компоненти от Mile не се разпростира до тази злощастна част! Тази гаранция обикновено се отнася само за резервоара и лагера от неръждаема стомана, така че направете изводи. Но при покупка такава гаранция звучи обещаващо! Общо: 62 хиляди шайби + 19 хиляди резервни части + 5 хиляди обаждания към сервизния човек + още 5 хиляди обаждания и подробности за инсталиране = 91 хиляди рубли за 2 години работа!

Трудно е да се опише с думи колко сме разстроени и разочаровани! Основната гаранция е само 1 година, след която вие и вашето неработещо оборудване вече не се нуждаете от никого! Сега мислим, купуваме тази дъска или продаваме нашето прекрасно устройство и вземем нещо друго. Учете се от грешките на другите !!!

достойнство

За какви предимства говорим, ако рекламираният Mile лети след 2 години? Не виждам предимства пред други, по-евтини марки!

недостатъци

Ужасно качествени електротехници. Невероятни цени за ремонт и обслужване, по-лесно е да купите нов! Не се поддавайте на техните „гаранции“, които се отнасят само до факта, че неръждаемата стомана няма да ръждясва и лагерът няма да се счупи!

Перална машина Miele W 1614

Перална машина Miele W 1614Ина Шакерова

Като начало ще ви кажа с какво ще сравня моя Mile W 1614. Преди имахме Аристон Маргарита 2000 и в общи линии ни подхождаше. Служи 8 години. В резултат на един неуспешен ремонт машината изгаря машината, след което е решено да се закупи нова пералня. Считам надеждността на домакинските уреди за най-важния критерий, защото след лош опит с непрофесионални майстори вече няма желание да харчите пари и нерви за тях.

Като свърших страхотна работа с изучаването на различни статии и рецензии в интернет, заключих за себе си, че пералните машини Miele са най-надеждните днес. Вярно, цената на автомобилите от тази марка е малко над бюджета ни, но беше решено да не пестим от собственото си здраве и да закупим Miele W1614 модела, който между другото е най-евтиният в гамата.

Впечатлението от първото измиване - шик машина! Безшумното миене, по време на миене дори не помръдва (Аристон страдаше от факта, че обичаше да скача от мястото си).Ясен интерфейс, контролите са много удобни, много допълнителни функции, като допълнително изплакване. По принцип машината издухва германската надеждност.

Но след известно време радостта замени разочарованието. Първият сигнал беше появата на неща след пране в режим "Вълна": броят на шпулите се увеличи, бельото изглеждаше набръчкано и това беше само 400 оборота в минута по време на цикъла на въртене. Бях още по-разстроен от миризмата на пот, останала върху вълната. Възможно е да не съм сложил достатъчно прах, но това никога досега не се е случвало. Стана ми интересно как протича измиването в режим „Вълна“. И така: машината набира вода, прави един оборот, чака, превърта още веднъж и източва водата. Изплакването става по същия начин. Това не е измиване, а накисване! Не е изненадващо, че миризмата остана.

Спалното бельо, напротив, започна да мирише на прах повече от обикновено. В същото време винаги използвам функцията „Повече вода“, която пуска допълнително изплакване. Използвам същия прах като преди, така че изводът е, че новата пералня се изплаква по-лошо от старата. И това въпреки факта, че продавачите гарантираха отлично изплакване дори без да използват допълнителния бутон за изплакване. Е, можете да оцелеете, просто трябва да изплаквате всеки път при експресно измиване.

Тогава обаче се случи друга беда. След измиване на хавлиения халат и плетена блуза в деликатен режим, халатът изгуби всички малки жаби и те преминаха към блузата. Измих се с включването на функцията "Още вода", така че бях много изненадан. Халатът не беше нов, но при последното измиване в стария Аристон всичко беше наред. Следващият път миех нови хавлиени кърпи и те дойдоха в същото състояние като халат. Реших, че въпросът е в барабана - докоснах го отвътре и забелязах, че е по-груб от този на предишната ми пералня. Това наистина ли е така? Да, това не е клетъчен барабан, а обикновен, но това все пак не бива да се случва на нещата.

За да обобщим всичко по-горе, можем да направим следния извод: да, може би машината е надеждна, но качеството на измиване не ме устройва. Тя не само се мие по-зле от предшественика си, но и носи дрехи. Не препоръчвам да вземете този модел. Не мога да кажа нищо за модели с барабан с пчелна пита, но ако те мият вълнените си дрехи по същия начин, бъдете готови да го постигнете ръчно.

достойнство

Тиха работа, стабилност, много функции, надеждност, лекота на работа. Удобно чекмедже за почистващи препарати - лесно се сваля и мие.

недостатъци

Нещата се износват при миене поради груб барабан. Лошо измиване и изплакване, особено в режим "Вълна".

Перална машина Miele W 155 WPM

Miele-W-155-WPSИгор Петрушкин

Щастливият собственик на миеща машина MIELE Novotronic W-155 с вертикално зареждане на немския монтаж (днес този модел вече е преустановен). Колата работи повече от 7 години без излишъци.

Преди да купят, те оцениха възможните кандидати предимно по отношение на надеждността и размерите. Машината трябва да работи тихо, без вибрации и да бъде икономична по отношение на консумацията на енергия. Избраният модел притежава всички тези качества, не са открити недостатъци в него. По време на покупката, функцията за забавяне на началото на прането с 24 часа и наличието на двутарифен електромер, подкупен. Работи толкова тихо, че няма да разберете дали са включени или не. Това се дължи на факта, че основата не е мрамор, а чугунена плоча. Основното е да следвате прости инструкции за употреба, да следвате препоръките относно твърдостта на водата. Добавяме Калгон.

Между другото, има толкова много функции, че дори след 7 години не всички конкуренти ги притежават. Доволен с подсилен маркуч за водоснабдяване. Всичко се прави съвестно, не от гума или пластмаса. Самата машина тежи около 100 кг, но производителите са предвидили наличието на микроподемник, който позволява дори на момиче да мести устройството, но все пак препоръчвам да поверите този бизнес на мъж.Свързва се също лесно, ако имате поне малко знания или опит, можете да го направите без проблеми.

достойнство

Немска надеждност, икономичност и качество на най-високия клас. Без шум, удобство, наличието на много функции, лекота на използване.

недостатъци

Единственият недостатък е цената на ухапване.

Перална машина Miele WT 2789 i WPM

Перална машина Miele WT 2789 i WPMЕвгения Терехова

Самият той никога не би се замислил да си купи пералня от този клас. Получих го като подарък и все още съм впечатлен. Работи тихо, изтрива внимателно, има дори индикатор за изтегляне - вече не е нужно да мислите колко можете да изтеглите. Определено си струва парите. Сега ще се опитам да придобия само такова оборудване от висок клас.

достойнство

Тиха работа, надеждност, внимателно боравене с нещата, качество.

недостатъци

Цена, но колата си струва парите.

   

4 коментара на читателя

 1. Граватар Анатолий Анатолий:

  Miele WT945 Втори път разкъсване на маншета при употреба. Първият път се промени, този път за 16010 без разходи за работа, задайте си. Очевидният дефект на производителя, как може да служи за 2 -3 години? На 5-тата година нагревателят на отоплителната вода е изгорен. След 7 сушенето спря да работи. Ремонтът струва разходите за нова машина на марката Bosh, която се изтрива не по-лошо. Помислете 10 пъти, преди да се забъркате с тази марка. Ноу-хау е, че резервните части се продават само от служители и то само с работа.
  Ако купите машина за 5 години, тогава по принцип тя изтрива, не скача. От достойнствата на всички.

 2. Граватар Анна Анна:

  Ситуацията е лоша с пералните машини. Преди това колите служеха 15-20 години. Страшно е да си купиш кола за 5 години за такива пари. Имаме Bosch и също не успяхме да се справим с очакванията, закупени за 25 хиляди, служещи 6 години.

  • Gravatar Anonymous аноним:

   Да, всички машини са проектирани за 5-10 години работа, не повече.

 3. Gravatar Innocent невинен:

  Miele е недостижим лидер. Гарантиран експлоатационен живот - 10,0 хиляди часа. Това е 200 години работа. 2-ро място AEG - 4,5 хил. 3-то място Bosch Siemens. Изключително надеждни са онези Miele, които германците правят за себе си, тоест всички надписи на немски език. Аз самият използвах втора употреба с немски надписи и 12 години мъка не знам. Мие се, аз почивам.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини