Всичко за пералните машини

Отзиви за пералнята LG F12B8ND1

мнения LG F12B8ND1Корейската компания LG Electronics е известна по целия свят, нейните продукти са познати и обичани в десетки страни. В Русия тази компания от дълго време и успешно произвежда различни домакински уреди и електроника, предимно автоматични перални машини. Специално за почитателите на техниката „без излишъци“ компанията предлага пералня LG F12B8ND1, чиито мнения ще видим днес в рамките на тази статия. Специално за вас сме направили подбор от истински отзиви на хора, надяваме се тази информация да е полезна.

Мнения на доволни собственици

Олга, Санкт Петербург

На пръв поглед може да изглежда, че натоварването на тази машина е малко, особено когато вземете предвид, че наскоро хората са грабнали модели с вместимост на барабана от 8, 10 и дори 12 кг. Продавачът в магазина за домакински уреди упорито ми предлагаше 8-килограмов модел, но аз отказах в полза на LG F12B8ND1, който е по-евтин и по-лесен. Е, в процеса на работа (използвам го 8 месеца) не усетих липса на място в барабана. Изтривам всичко, дори връхни дрехи, одеяла и килими. Дори постелки обикновено се мият.

За качеството на измиването ще кажа отделно. В началото имаше проблеми с изплакването и измиването. Вече мислех, че нещо не е наред с машината, оказа се, че е необходимо просто да се овладеят режимите на пране и да се включи правилния за определен тип пране. Като цяло, след месец свикнах и измиването стана близо до идеалното. Спокойно мога да препоръчам тази машина на всички!

Михаил, Рязан

Машината бръмчи, изтрива се с 5+, като се появява в къщата, и съпругата ми, и аз станахме по-малко проблеми. Обичайте бързото измиване. Не много коли имат такава програма, но много често просто трябва да освежите прането, а не да го слагате в барабан за 1,5 и 2 часа в гореща вода. Браво корейци, научихме как да правим правилните машини!

Най-бързият режим на пране на тази машина е 30 минути. Наистина се изтрива за 33-36 минути.

Ирина, Стара Русашайба LG F12B8ND1

Преди година беше необходима пералня, отидохме и я купихме. Те изобщо не са се занимавали с модела, плюсове и минуси и други боклуци. Струва ми се, че трябва да го купите по този начин, има по-малко „бунтове“ и можете да се сблъскате с лошо оборудване във всяка ситуация. Внимателно подбрахме предишната машина, прочетохме мнения за пералните машини Bosch, да, само един германец не ни е служил две години, а някакъв „недовършен“ германец се оказа.

LG ни обслужва, стига да работи, страхувам се да го избавя, да го плюя през лявото рамо. Работи малко по-силно от Bosch, но е надежден, нямаше нито една неизправност и не замръзна, нито веднъж, страхотна кола!

Олга, Москва

Взеха тази машина с голяма отстъпка, дори мислех, че продавачите специално изтласкват безполезната техника, но страховете ми бяха напразни. Пералнята беше много добра.

  • Удобен люк, в който можете лесно да заредите купчина спално бельо и няма да се забие никъде, просто го вземете и го хвърлете.
  • Машината не се люлее дори по време на цикъла на въртене, не трепне почти.
  • Всичко е подписано на контролния панел, дори и да искате да смесите програмата, няма да я смесите.
  • Тавата с прах се отстранява лесно, изваждам я след 3-4 измивания и със сигурност измивам моята.

Освен това съпругът твърди, че тази машина има готин двигател с висока надеждност. Не разбирам нищо по този въпрос, но съм склонен да се доверя на съпруга си. За щастие "грабнах" машината, която също ви пожелавам!

Александра, Перм

Използвам машината сравнително кратко време, но вече мога да кажа нещо, главно от опита от минали години, защото първата ми пералня също беше LG. Срокът за използване на старата пишеща машина е около 6 години, тя беше съсипана от пренапрежение, почти се случи. Сега с удоволствие използвам LG F12B8ND1 и мога да кажа с увереност, че колите от тази серия са доста надеждни и работят дълго време. Тази година съседката се обади два пъти на майстора (тя има пералнята Indesit), коланът скочи. И бях просветлен, че колите на LG нямат колан, което се радвам невероятно!

Отрицателни мнения

Елена, Псков

Основното твърдение за въртене. Изглежда, че барабанът се усуква бързо, на теория по-голямата част от водата трябва да излети от прането, но в крайна сметка, дори след повторно въртене нещата са мокри. Не мога да разбера защо това се случва. Тя се обади на майстора, пусна въртящия се с него, след като изпрати няколко мокри кърпи до барабана. Е, че „писалката с майсторски филц“ разпери ръце и той си тръгна, без да забрави да вземе парите за обаждането. Бях много разстроен, мисля да си купя нова машина, но по някакъв начин трябва да предам тази обратно в магазина!

При въртенето задавам максималната скорост на въртене на барабана, но прането остава мокро.

Наталия, СаратовLG F12B8ND1

Тази машина има проблем, с който е просто невъзможно да се постави - тя източва лошо водата. Изтрива се нормално, няма специални оплаквания, но след това, отваряш вратата, вадиш спално бельо и влага навсякъде. Част от водата остава върху еластичната лента около люка, можете да я избършете с кърпа, а с тази вода, която е на дъното на резервоара, какво искате да направите?

Винаги оставям люка отворен, така че водата да се изпари и след това за две седмици отидох в командировка, измих съпруга си и оставих люка затворен. Машината миришеше, вътре в барабана, покрита със слой мухъл, сега е необходимо да се почисти. В този смисъл техниката е зле замислена, мисля, че напразно съм й дал предпочитание.

Юлия, Москва

Машината гърми и отскача, не знаем какво да правим. Завъртането не включва повече от 800 оборота, защото е невъзможно. След като машината скочи така, че извади маркучи и наводни целия под. Съпругът се консултира с експерти, но те не предложиха нищо нормално, казват, че задават нивото, слагат антивибрационни подложки и всичко е нормално. Но направихме всичко това от началото, но машината все още „обича да кара“. Не препоръчвам този модел!

За да обобщим, отбелязваме, че много купувачи говорят за тази машина, успяхме да намерим малко противници и това вече говори нещо. Приятно пазаруване!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини