Всичко за пералните машини

Отзиви за пералнята на LG F10B9SD

Отзиви за LG F10B9SDПералнята е незаменим уред в дома, чието разграждане може да доведе до паника. Ето защо всички купувачи са озадачени от въпроса коя машина е по-надеждна и евтина. Много хора търсят отговора на този въпрос сред коментарите, защото някой определено ще напише истината. Ето защо в тази статия събрахме отзиви, а този път за шайбата на LG F10B9SD.

положителен

ВАДИМСИЧЕВ, Тираспол

Тази вечер малко време беше освободено, пиша рецензия. Пералнята работи с мен от няколко години. Той има компактни размери. Съветникът по инсталирането я увери, че не се страхува да дърпа задвижващия колан или порива. И той наистина е прав. Що се отнася до управлението, всичко е просто и ясно, подписано на руски. Изборът и прекратяването на програми се придружава от звуков сигнал. Шумът, идващ от машината, е в нормални граници. Измива добре, има функцията да защитава панела от деца. Като цяло сме доволни.

Поджиган, Москва

Купих кола наскоро и засега няма оплаквания. Но малките нюанси все пак се забелязват:

 1. Цялата вода не се изпомпва от резервоара, което означава влажност вътре.
 2. Когато възникне прекъсване на електричеството, вратата се отваря свободно, забравяйки за нея, можете да създадете наводнение.
 3. Ако няма подаване на вода, тогава водата може да се излива през отделението за прах, това ви позволява да направите без резервоар за вода.
 4. Не мога да поставя краката на ниво, реших проблема, когато сложих гумена постелка, иначе много вибрира.

Всичко това са дреболии, защото машината изтрива добре, ако се поставят по-малко неща. Стиска супер, дори обемни и тежки неща. За такава цена прилична техника.Пералня LG F10B9SD

Vital740813, Владивосток

По препоръка на майстора закупих нова шайба LG маркизащото старият Беко отказа да работи след 10 години служба. Когато купуваше, той се интересуваше от скоростта на въртене, програми, цена. В резултат на това избрах прост модел от бюджетен клас, който има нисък деклариран шум, който беше потвърден след инсталирането. При затворена врата не можете да чуете.

Тя работи перфектно в продължение на шест месеца, а след това отказа да източи отпадните води. Проблемът беше решен след рестартиране, след около 15 минути. След известно време ситуацията се повтори, но не исках да поправям нищо под гаранция, решихме да рестартираме през цялото време. Отбелязвам още нещо, машината няма отделна функция на въртене, има само въртене + изплакване, според мен това е минус.

Въпреки всичко, шест месеца нормален полет и той работи сега, така че съм доволен от машината. В допълнение, тя изтрива чисто, а дрехите изтръгват почти до сухо.

СмирноваСА, Йейск

Пералнята на LG е многофункционална, много режими. Температурата по време на бързо измиване е само 40 градуса, а понякога ми се иска да има 60. Барабанът на машината, макар и малък, но прането идва нормално. Можете да перете и каишка, и спално бельо, и връхни дрехи. Менюто на руски език улеснява управлението, радва наличието на защита от деца. В края чуйте мелодията. С ежедневното миене все още не се е провалило. Добър избор.

irinanik76

Използвам пералнята вече 8 месеца. Не можах да се реша на модел; имах нужда от надежден и евтин. В резултат на това купих LG F10B9SD през интернет, така че се оказа по-евтин, само 11 хиляди рубли. Тази машина е с директно задвижване, което според специалистите е по-надеждно, въпреки че нашата с колан служи за 8 години. Опцията за „движение на грижи“ все още не ми е разкрита, което е плюс, но и не е ясно.

LG надмина моята стара пералня по шум, тя работи много тихо.

Въпреки малката баня, машината пасва идеално, тъй като е дълбока само 36 см. Стои стабилно, не скача никъде и не се движи. Изглежда стилно, но няма дисплей. Краят на програмата е придружен от звуков сигнал, който по принцип е изключен. От деветте програми, които предпочитам: памук, деликатно измиване и бързо 30. Завъртането може да се регулира до 1000 оборота. Има един минус: в маншета остава вода поради дизайна на самата шайба, на фона на плюсовете недостатъкът не е съществен. Давам на производителя 5 точки.

Романова Олга, Нижни Новгород

Практична пералня, подходяща за малко семейство, защото натоварването е само 4 кг. Налични са всички необходими програми. Харесва ми качеството на сглобяване, нещата се мият перфектно, няма оплаквания по този въпрос. Единственият недостатък е вибрацията по време на цикъла на въртене, но може би това се дължи на подовото покритие, което е различно за всички.

отрицателен

Шевченко Олга, Санкт Петербург

Относно тази положителна пералня мога да кажа само, че тя е тясна, тиха, добре и хубава. Всичко останало оставя много да се желае, защото не заличава добре. Основното измиване е твърде дълго и няма полза. Кратко измиване без завъртане, трябва да включите допълнително изплакване с въртене. След внесените коли, не ми харесва тази, парите бяха пропилени.

анонимпанел LG F10B9SD

Тази машина има един недостатък, от предимствата на само директното задвижване и тогава това е съмнително предимство. Що се отнася до минусите, ето ги:

 • малко програми, в които температурният режим е ограничен;
 • неразбираемо работи в режим "Памук", "плюе" с вода;
 • няма отделно въртене;
 • без изтичане, само през аварийния маркуч ръчно.

Сравнете с машините на други производители Indesit, Ariston, Zanussi. Някак си Аристон хареса най-много, изтрива добре и бързо.

Irishkaindigo

Пералнята ни работи 19 години, а сега дойде време да напуснем апартамента ни. Измиването беше необходимо тясно, малко, за да се поберат в банята. Отчетохме желанията на много приятели, настанихме се на пералня от LG, въпреки че не е фен на тази марка. Минаха 2 месеца, пиша първите заключения. Ще започна с плюсовете:

 • приятен външен вид, класически бял цвят;
 • макар и без дисплей, но всичко е ясно;
 • има заключване от деца;
 • има всички режими;
 • в края се играе мелодия;
 • вратата се отваря към всички 1800, ясен плюс.

Всички тези плюсове се припокриват:

 • машината е нестабилна, необходимо е да се постави специална постелка;
 • по време на работа корпусът на шайбата се деформира;
 • заключването е проблематично, трябва да се удариш;
 • черпи малко вода, това се отразява на резултата, прането не се разтяга, прахът не се изплаква;
 • водата не се нагрява до 95 градуса, максимум 80;
 • диагностичната система не работи, явно това е просто примамлива маневра.

Всички тези недостатъци са увенчани с фабрични дефекти - воден чук при включване. Господарят казва, че това се среща в много LG. Отказаха да ни поправят, въпреки че колата е в гаранция. Магазинът също не иска да се промени на нов, те заведеха дело, ние избираме нова шайба. Моят съвет, бъдете внимателни с продавачите.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини