Всичко за пералните машини

Отзиви за пералните машини LG F1096SD3

LG F1096SD3Пазарът е засипан със супер сложни перални машини, които имат товар от 14 кг и програми с различни функции, цял куп, но потребителят се интересува от тази техника не прекалено умело. Според статистиката само 7% от купувачите всъщност купуват такива коли. Можете да разберете защо това се случва, цената на такива коли е много висока, а неотдавнашната криза накара хората да насочат погледа си към по-евтин продукт. Отзивите на клиентите потвърждават това мнение.

LG F1096SD3 е просто бюджетен модел на пералня, който попадна от вътрешната страна на руски купувач. Привлечени от ниска цена, висока надеждност и представим външен вид. Нека да видим какво мислят експертите и обикновените потребители за тази техника. И може би при нас ще се формира някакво мнение за тази машина.

Какво мислят експертите?

Ще започнем не с мнението на потребителите на перални машини от този модел, а с отзивите на специалисти. В началото мненията на нашите майстори за тази машина бяха разделени, така че те започнаха спор и проведоха няколко теста, за да го разрешат. За тестване взехме нова машина от една от страните по спора, която доказа, че тя е най-добрата единица в тази ценова категория. Тестът се състоеше от 3 части.

  1. Машината трябва да има безупречно измити бели чаршафи и завивки с обща маса 3,6 кг, с максимално натоварване на машината 4 кг.

Избрани са най-устойчивите замърсители: сок от горски плодове, машинно масло, червило, писалка от филц.

  1. На следващия етап машината трябваше да демонстрира перфектно изплакване и въртене на същото количество пране.
  2. Третият етап беше осъществен заедно с първия и втория. Същността му е, че един от нашите технически експерти измерва нивото на шума на тази машина, консумацията на вода и консумацията на енергия, за да се сравнят получените показания с тези, записани в техническите документи.LG F1096SD3 контролен панел

Според резултатите от тестовете те стигнаха до извода, че качеството на измиване е доста високо. Въпреки че машината не можеше да се справи с всички петна, петната от плодове и червило бяха отстранени еднакво, а петната от машинно масло останаха почти видими. Измиването се извършва при 60 градуса в режим "Памук".

Този експеримент не може да бъде наречен „чист“, тъй като първоначално имаше много неизброени фактори: почистващият препарат не беше предварително уточнен, нямаше сравнение с други марки и модели машини, а естеството на замърсяването и тъканта, върху която е нанесено такова замърсяване, не бяха взети под внимание. Независимо от това, въпреки нарушенията, с които е проведен експериментът, могат да се направят някои междинни заключения въз основа на резултатите от него.

Мнения на потребителите

Надежда, Санкт Петербург

Тази машина се изтрива от мен повече от две години и дори най-малката повреда не се наблюдава. Щастлив съм и защото има с какво да се сравнява. Имахме преди пералня Indesit, така че трябваше да я хвана в цялата баня, скачаше като луд. Съпругът ми е майсторски, реши проблема радикално, фиксира здраво краката към пода, но дълго не бях доволен, двигателят изгоря и колата трябваше да бъде предадена за резервни части. Е, не става въпрос за нея, предадоха и забравиха.

Харесвам новата машина по всякакъв начин. Директно мога да ви кажа по точки какво е по-добре. Вижте тук.

  1. Мие се по-добре и нещата след него се влошават по-малко. Разбрах, че от тениски и ризи. Преди нямахме време да ги сменяме, смятахме, че качеството на тъканта е лошо, а сега разбирам, че това е барабанът на старата машина, защото след LG нещата дълго време остават като нови.
  2. Машината притиска бързо. Когато включите 1000 оборота, дори става малко страшно. В същото време шайбата работи забележимо по-тихо, по-малко дрънка и се люлее. Затварям вратата към банята, влизам в съседната стая и машината вече е неразбираема.

В паспорта е посочено, че максималното ниво на шум, което машината излъчва по време на цикъла на въртене, е 67dB.

  1. Перфектно изплаква нещата. Използвам прах за пране Ariel от много години, старата машина не го изплаква от плата. LG се изплаква много добре. Миришете на прясно измити неща, те на практика не миришат на прах.
  2. Програмите и функциите за пране са много интересни. Вярно е, че повечето от тези режими не са поискани от мен, но нека да бъдат, изведнъж, когато те са полезни.

Сега се чувствам като агитатор на LG, не конкретно, разбира се. Така съседът се изкуши да купи точно същата машина, идва приятел на гости, оглежда внимателно. Техниката е наистина добра. Може би по съвременни стандарти и селски, но надежден, евтин и работи чудесно.

Александър, КраснодарLG F1096SD3 отворен покрив

Жалко е, но тази машина не пасва на нашето семейство, но я получих от баба ми. Той дори изглежда много силен, но виждате как работи машината, така че като цяло сте напълно убедени в нейната практичност и надеждност. В същото време, признавам, бях много изненадан, когато погледнах етикета, цената беше смешна, но повтарям, няма да взема такава кола в нашата къща.

Причината е проста - малък товар на барабана. В резултат на това все пак купих шайба на LG F12U2HDN0 с товар от 7 кг, защото уважавам тази марка. В седем килограмова машина надолу якета могат да се перат без проблеми, има различни килими, килими, одеяла. Описаният модел с товар от 4 кг е подходящ само за обикновени неща, за нас тази опция е неприемлива.

Олга, Москва

Не наричам пишещата си машина нищо друго, освен „любим домашен помощник“. Няма шум от нея, въртенето е великолепно, получавам неща абсолютно сухи. Останах с впечатлението, че корейският инженер, когато излезе с тази шайба, прочете мнението ми. Много ми харесва, съветвам всички.

Татяна, Перм

Не харесвам дисплейни коли, така че когато взех нова пералня за себе си, продавачът каза това веднага. Той, между другото, добре направен, ми предложи този модел на марката LG и веднага удари нокътя по главата. Много ми хареса колата, защото изглеждаше солидно, а електронното управление намекна, че оборудването е най-модерно. Използвам го шести месец, досега не открих никакви минуси. Отиваме по-нататък, вижте какво ще стане!

В заключение отбелязваме, че около 1000 отзива, публикувани в Интернет, показват големите предимства на тази шайба. Тя също има недостатъци, но за тях се говори в миналото. Повечето потребители дори не ги забелязват, въпреки че използват тази техника повече от две години.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини