Всичко за пералните машини

Отзиви за перална машина Gorenje

Перална машина Gorenje W6843L / S

Перална машина Gorenje W6843L / SМаксим:

Неочаквано - неочаквано изядох LG и сега си взех пералня Gorenje. Вече по-късно прочетох в рецензии, че някой е имал проблем със същата машина. Пишат, че тя има проблеми с равновесието, вдига шум и всичко останало. Но се справям добре. Всички програми работят добре. Няма особен шум. Всички правила като цяло. Ако сложите 1400 ок. въртене, нещата са почти сухи. В крайни случаи можете да ги изгладите с ютия и да носите веднага.

Също така мъжът написа, че е имал повече от 40 градуса топлина по време на програмата за пране на синтетична тъкан. Струва ми се, че нямам такива проблеми ... и как изобщо ги намери? Термометърът изскочи ли вътре?

И тази кола напълно ме удовлетворява. Няма проблеми. Качеството на измиване е отлично. Без шум. Вибрациите по време на цикъла на въртене почти не се забелязват. А самото въртене е много висококачествено. Почти суха при 1400 об / мин. Също така специално потърсих такава машина, за да не бъде сглобена в Руската федерация, ОНД или Китай. И аз наистина не вярвам на тяхното събрание. И тук Словения събра. Мисля, че трябва да има по-добро качество. Помисли повече, може ли Whirpol да го вземе? Но тогава реших да взема този. И сега не съжалявам. Машина каквото ви трябва! Най-висок клас!

От плюсовете: защитени срещу изтичане на маркуча, висококачествено пране, добро измиване, много различни режими (тип изпотяване, бързо измиване, екологично чисти, хипоалергенни и така нататък). Консумира малко енергия и вода. Добра шумоизолация, която му позволява да работи почти безшумно, поцинкована обвивка (не е податлива на ръжда).

От минусите: Доста висока цена. Но ако считате, че автомобилите от този клас и с подобна функционалност от други производители са по-скъпи, тогава не можете да го считате за минус.

Перална машина Gorenje WS 43121

Перална машина Gorenje WS 43121Иван:

Купена пишеща машина преди около три месеца. Сега работи ясно. Няма оплаквания за колата там! Препоръчвам !!!

Купих в онлайн магазина. В началото покрих много сайтове. Търсех такъв апарат, за да няма повече от двадесет под пари. Така че предното зареждане. Измиването не е по-лошо от А клас. Зареждане от 4 до 6 кг неща. Завъртането може да бъде от клас A до C, не е толкова важно. Консумацията на енергия не е по-ниска от А. Можете A + или A ++. И така, че резервоарът от неръждаема стомана беше. Той е по-надежден.

Както може би се досещате, критериите не са малко. А това означава, че имам доста ясна представа от какво имам нужда. Пералнята Gorenje WS53121S отговаря на всички тези изисквания. Така намерих това, което търсех. Единственото е, че моделът изглежда малко датиран. В магазините са малко. Особено в нашия Урал. Но изглежда капиталът все още е в продажба.

Радвам се, че намерих точно това, което търсех. Колата е добра. Работи безупречно.

От плюсовете:

 • Резервоар от неръждаема стомана
 • Прости и интуитивни контроли. Плюс всичко е на руски.
 • Много различни режими и опции.
 • Защита от течове, избор на скорост, сензор, който проверява мътността на водата и други.

От минусите: На Урал не много често срещан модел. Може би в случай на повреда може да възникнат проблеми с търсенето на резервни части.

Пералня Gorenje WS50Z129N

Пералня Gorenje WS50Z129NВалерия:

Много се радвам, че купих точно тази машина. Изпира дрехите перфектно! Изплаква се добре, въртенето е отлично. Детергентът в дозатора не остава след измиване. Удобна и лесна за работа, има дисплей. Показва времето до края на измиването. Продължителността на режима може да бъде намалена чрез натискане на специалния бутон. Но има малък минус на тази машина. Когато ивицата вече е приключила, често остава вода върху маншета (еластична лента). Затова трябва внимателно да се почиства с парцал. Тази машина е произведена в Словения. Което според мен може да се отдаде на ползите.

От плюсовете: Харесвам всичко.

От минусите: трябва да премахнете вода от венеца зад вратата.

Всички отзиви са взети от уебсайтове и форуми за перални машини.

Перална машина Gorenje WS 510 SYW

Gorenje WS 510 SYWАлина:

Наскоро закупена тази пералня. Свързан от стомана за употреба. Пети път по време на изплакване машината започна да виси.Сякаш режимът изчезва. И тя не разбира какво трябва да направи. Той просто завърта барабана в различни посоки. А времето до края на измиването на дисплея не намалява, а по-скоро се увеличава. Тя ще играе по този начин известно време, а след това, сякаш нищо не се е случило, тя продължава да плаче.

Изглежда като някакъв проблем в електрониката. Не знам Оказва се, че току-що купиха пералня и е време да я върнете обратно в магазина. В крайна сметка, ако започне да блъска така веднага, тогава какво ще стане тогава?!? Малко вероятно е нещата да се оправят, а напротив. Жалко е, защото във всички отношения добра машина, ако не беше за тези екзекуции ... Долната линия - може да има прекрасна идея, но изпълнена - не фонтан! (((

Пералня Gorenje WA 72145 BK

Пералня Gorenje WA 72145 BKIlnar:

И ние, и роднини, и приятели - приятели на перални машини от такива добри марки като Electrolux, LG, Virupul и други, работим отлично. Много години са 5-7 години и не се чупят. Следователно за мен е изключително неприятно, че Gorenje WA 72145 BK се повреди след две години внимателна употреба. Когато взех тази машина, исках да купя и друго оборудване от същия производител, но след това определено няма да го взема! Наистина имам същата микровълнова, докато работи, но ще чакам, нещо ми подсказва, че скоро идва и ...

От плюсовете: не работи силно, съдържа много бельо, прилично качество на пране. Добро въртене.

От минусите: двигателят излетя на третата година на експлоатация. Не миеше много, дори не е ясно защо се счупи толкова бързо? Ако смените двигателя в официалната услуга, ще трябва да платите около дузина. За самия двигател, за определяне на неизправността, заминаване и работа. И все пак очаквайте нова част за около месец. Двигателят се счупи, когато беше сух. Машината е суха вътре, така че не се дължи на влага. И адът знае защо. Тъжно ((((

Перална машина Gorenje WS53121S

Перална машина Gorenje WS53121SМарта:

Колата ме направи щастлива. Много съм доволен от тази покупка. За такава цена - просто страхотно качество. По време на инсталацията специалистът показа функцията за откриване на неизправности, която тази машина има и обясни как да я използва. След половин час успях да тествам всички режими и опции. Открихме някои грешки във връзката, разбрахме, че водата е сурова при нас.

От плюсовете: всичко работи добре.

От минусите: малко шум при 1200 об / мин. Но това не е страшно. Когато вратата към банята е заключена, тогава неусетно.

Перална машина Gorenje WS 512 SYB

Перална машина Gorenje WS 512 SYBЕвгений:

Добра машина. Търсех точно черно. И тогава ми омръзна обичайната бяла шайба. Има такива, които казват, че такъв цвят е замърсен и т.н. Така че това не е така! Избършете го с кърпа не повече от веднъж месечно. И след това така, че да премахнете няколко прахови частици. И все още изглежда като нова, въпреки че вече е на повече от шест месеца! На външен вид - просто красота. Изглежда страхотно!

Що се отнася до функциите, всичко е наред! Измийте на твърда петица! За двама това е най-много по отношение на капацитета! Ако имате малки деца, тогава може би трябва да си купите пишеща машина за по-просторна. И това е страхотно за мен! При въртене почти не вдига шум. Не скача, не скача, не вибрира. Имам късмет с нея. Преди това машината се тресеше от лицеви опори. И този изобщо не се движи!

Има различни програми за различни видове тъкани и т.н. Харесвам дисплея й. Показва колко повече ще мие. Ако не искате да чакате, можете да инсталирате по-бърза програма. За съзнанието на бюджета - можете да поставите опция, която е по-икономична. Тя няма сушене. Да, и особено няма нужда. В крайна сметка въртенето е много добро. Толкова хубаво, че някои неща са наистина сухи след измиване! Управлението е просто, всеки ще разбере. За семейство от 2-3 души най-много!

От плюсовете: красив и стилен черен калъф, без вибрации, без шум, проста и ясна работа, изглежда просто блестящо!

От минусите: за тези с голямо семейство капацитетът на барабана може да не е достатъчен.

Перална машина Gorenje W6843L / S

Перална машина Gorenje W6843L / SЛеонид:

Gorenje купи автомобил само преди десет дни.Опитаха да пуснат около пет пъти, но не се получи правилно! Това време за измиване по някаква неизвестна причина спонтанно се увеличава, след което температурата започва да скача над зададената.

Започнах бързо измиване, така че вместо 15 минути продължи почти петдесет! И от тях, само седем минути за самото миене, още няколко минути за изплакване, а през останалото време тя дори не можеше да разпредели прането на барабана. При дисбаланс барабанът не се върти нормално! Хвърли само няколко неща. Измиването свърши. И прането беше мокро!

Барабанът се завъртя като неодушевен. Освен това, по мое мнение, не е имало дисбаланс. Просто някакъв адски проблем! Когато започнах да мия за синтетика, загряването на водата беше повече от необходимото с 20%! И вместо крайния срок от 50 минути, измиването продължи почти час и половина! И в крайна сметка същото - нещата са мокри. Освен това, следи от пяна върху еластична лента. Моята машина обикновено отказва да се върти и спонтанно удължава времето за изпълнение на програмите.

И консултантите в Burning не са толкова разумни. Той ми повтаряше банално всичко, което вече бях прочел в инструкциите. По-конкретно, нещо като отваряне на вратата и преместване на неща, които да бъдат измити или добавяне на още неща. Сякаш без него не бях опитвал това! На въпроса ми за излишната температура той каза, че очевидно там, където се намира температурният сензор, всичко е наред. В крайна сметка измиването продължава.

Останах с впечатлението, че той ми говори като с тъпо дете. И изхождаше от факта, че с машината всичко е наред. Но заедно с мен - не наистина) Така че не решихме проблемите.

От плюсовете: добра звукоизолация, всички програми се изпълняват без много шум. Можете да натоварите до 6 кг неща. Дизайнът е доста приличен.

От минусите: дренажната помпа изтича силно. Безкрайни бъгове вместо нормално въртене. Поддръжката не разбира същността на проблема, а просто чете това, което вече е написано в инструкциите.

   

16 коментара на читателя

 1. Граватар Ермак Ermak:

  Машина купи ужас искам да хвърля бъги

 2. Граватар олга Олга:

  След като купите GORENJE W 7222 / S, ще спрете да спите. Ще си вземете главоболие, защото скача ужасно, дрънка и не изтръгва прането!

  Купихме тази кола, бяхме шокирани, те отказаха да ни разменят. И тогава имаше цирк в сервизния център с подмяната на кутията и амортисьорите, което не реши проблема. И тя барабани в нашата баня и стреля като кон.

 3. Граватар Елена Александровна Елена Александровна:

  Купи горяща пишеща машина. След 1,5 месеца работа започна да се проваля. Бързото измиване трае 50-60 минути и в резултат прането не се избърсва. Свързах се със сервизния център. Резултатът е нулев. Заключението на главната машина работи. Освен това ни карат да плащаме за доставката на машината обратно.

 4. Граватар Саша Саша:

  Купиха пишеща машина преди месец, измиха добре плюсовете, провериха цвета на дънките, станаха по-леки. Голям капацитет 6,5 кг. Минуси: докато мирише на пластмаса. Надявам се да изсъхне. Това е пластмасов калъф за барабани. И още един минус е тесен голям барабан, много меко плуване, което провокира вибрации. Той е много чувствителен към баланса на бельото, което не може да се каже за старата машина на Bosch. Няма да работите с такава вибрация в продължение на 18 години, аз я настройвам на ниво в различни вертикали. Струва ми се просто много меко окачване.

 5. Граватар Аня Аня:

  Страшна машина! Купих го, сега много съжалявам! Спалното бельо изобщо не изсъхва. Изваждам и стискам ръцете си, не вземайте тази муца! И лошо на 40 градуса, изтрива се (((

 6. Граватар Нина Нина:

  Gorenie w 62fz12 / s е закупен през март 2017 г. Режимът на миене не съответства - изтрива се много по-дълго, може да се мие в студена вода - температурният режим не работи. Не купувайте !!!

  • Граватар Елена Елена:

   Купих го вчера.Днес беше първото измиване, сложих памук и отидох на разходка, върнах се и бях шокиран! Всичко, което беше на пишещата машина, лежеше на пода. Поставете го на въртене, за да видите какво се случва. Ужас, колко потискащо, никога не съм виждал пералня толкова „да скача“!

 7. Граватар Татяна Татяна:

  Избирам нова машина - озадачавам коя да взема ... Старата (Electrolux) работи перфектно 21 години и ще продължи да работи, ако има резервни части за такава възрастна жена, кръстът трябва да бъде сменен, но те вече не се пускат. 21 години !!! Къде да го намерите? Това все още беше местно събрание и сега те сглобяват Electrolux от нас у

 8. Граватар Александра Александър:

  Купено преди два месеца. Няколко измивания преминаха перфектно. Тогава започна ... че искам да направя нещо. С бързо измиване не се извива. При завъртане има такава свирка, която поне бяга, въпреки че е настроена на ниво. Като цяло е доста шумно. А времето за измиване се задава, по-дълго от посоченото.

 9. Граватар Алт алт:

  Купих Gorenje WT62123 в онлайн магазина Premier Techno. Много похвален. Но съм разочарован. Ужасна свирка при завъртане на прането, изключена при второто пране. Магазинът отказа да замени, само ако има брак. Гаранционният капитан разглоби машината, сглоби я и я спечели. Търсех нещо, за което да се оплача. Написах, че работи. За 26 хиляди си купих „котка в пука“! Изсвирква и чакай отново да бъде нокаутиран!

 10. Граватар Олга Олга:

  Купих пишеща машина Burning W65FZ23 / S. Един месец и половина работа и всичко това, не искаме да се навиваме, работното време не намалява, а се увеличава по време на измиване. Шумни, много не съм доволен. Преди това беше Virpull, вертикален. Няма никакъв проблем. Ще бъде в продажба, ще купува по-добре от нея.

 11. Граватар Елена Елена:

  Преди година купих машина Gorenje, модел MV65Z23 / S. Европейското събрание подкупи.Не съм виждал подобно нещо още. Когато се върти, се разклаща толкова много, че го държа. Бельото често не се навива. Хавлиената кърпа се разкъсва, въпреки че свалям оборотите до 800. Имах Bosch преди. Спомням си я с копнеж. Не го препоръчвам! Погрижете се за нервите си!

 12. Граватар Ирина Irene:

  Първото единично измиване без пране започна със силно щракване. Изглежда, че нищо, но в края на последното въртене се разнесе миризмата на изгоряла жица. Ние седим с мъжа ми и мислим да изперем, за да започнем да спавам бельо или да се обадим в сервиза? Можете ли да ми кажете?

 13. Граватар Любов обичам:

  Кажете ми къде да купя резервни части за вратата на ул. кола?

 14. Граватар Юри жури:

  Купих вертикален Grenier ... 093, при 900 оборота в минута. Вкъщи разбрах, че е сглобен в Словакия по линията Virpul. Отначало миришеше на пластмаса, после миризмата изчезна. Няма оплаквания за качеството на измиване. Оборотите не са толкова важни, все още трябва да ги закачите за сушене. Знаех шумно, но свикнаха. Старата вертикална лента Otsein (Испания) честно работи 23 години. Да видим колко дълго трае това.

 15. Граватар Владимир Владимир:

  Изтрива се нормално, но е невъзможно да се прекъсне и промени програмата по време на работа от първото измиване.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини