Всичко за пералните машини

Electrolux Отзиви за зареждане на перални машини

вертикални прегледиВ страните от ОНД 80% от потенциалните купувачи на автоматични перални основно обръщат внимание на моделите с предно зареждане и чак след това на автомобилите с най-голямо зареждане. Междувременно почти всеки известен производител на перални машини предлага няколко десетки модели с най-високо зареждане с надеждата, че ситуацията ще се промени и наистина ще се промени постепенно.

В тази публикация предлагаме да обърнем внимание на пералните машини с най-голямо зареждане, произведени под марката Electrolux. Колко добри или обратно са тези автомобили, на кои модели трябва да обърнете внимание и кои от тях е най-добре да оставите сами и защо? Ще получим отговори на всички тези въпроси от устните на специалисти и обикновени потребители.

Мнения на експерти

За да отговорим на горните въпроси, се обърнахме към няколко майстори на един от най-известните сервизни центрове за ремонт на перални машини Electrolux. Резултатите от нашия разговор ще бъдат представени по-долу, разбира се, в най-сбитата форма.

Сергей Алексеевич, майстор ремонт на перални, трудов стаж 17 години

Рядко се сблъскваме с шайби Electrolux, които са най-зареждани, но умело. Най-често клиентите се обръщат към нас след така нареченото „заглушаване на барабана“. Това е, когато потребителят погрешно върти барабана с отворени листа, което води до факта, че тези листа не позволяват на барабана да се обърне назад, и той остава в едно положение. В тази ситуация измиването е невъзможно и трябва да коригираме ситуацията.

Възползвам се от възможността да се хареса на потребителите на вертикали: приятелите, когато засядат барабан, не се опитват да го върнат със сила обратно. В този случай нанасяте само повече вреда на пишещата машина, свържете се със специалист.

Александър Владимирович, майстор ремонт на перални, опит 22 годиниElectrolux EWT 0862 IDW

Най-надеждните се считат за машини Electrolux с механично управление, пуснати в края на 90-те. Те едва сега започнаха да се внасят в сервиза за ремонт. Освен това, в около половината от случаите, след цялостно почистване и подмяна на някои евтини части. Успяват да се реанимират, така че те все още да работят няма да знаят колко. Също така се счита за добра вертикала с примитивна електроника, пусната в Европа до средата на 2000-те. Дори и да се счупят, ремонтите са сравнително евтини. Лично аз съм сменял нагревателни елементи, окабеляване, табла за управление, двигатели на такива машини много пъти.

От съвременните модели вертикали, аз лично съм най-впечатлен от пералнята Electrolux EWT 0862 IDW, От гледна точка на съотношението цена, качество и функционалност, този модел е най-оптималният. Многократно сме внасяли тази машина в услугата с дребни проблеми (главно по вина на потребителя), така че я проучих добре. Висококачествен полски монтаж плюс солидни резервни части, при правилна работа той ще работи дълго време.

Николай Иванович, ремонтник на перални машини с 12-годишен опит

Качеството на такива перални машини е по-лошо. Поне аз трябваше доста често да „моля“ собствениците на вертикални панели с новина, че ремонтът на „домашния им помощник“ ще бъде много скъп. И че той най-вероятно е непрактичен. Това е моето мнение като специалист.

Основните проблеми с шайбите Electrolux, пуснати след 2010 г., са двигателите и електронното пълнене. Контролните модули изгарят много често, само в 1/3 от случаите промяната на фърмуера спестява. Така че съм скептичен относно закупуването на всяка автоматична вертикала, за всеки случай взех хоризонтално заредена машина у дома. В този случай резервните части са по-евтини и по-лесни за намиране.

Мнения на обикновените потребители

Юлия, Москва

Electrolux EWT 1062 IDWЗа втора година в моето домакинство шайбата Electrolux EWT 1062 IDW и много ми харесва.Наскоро случайно се натъкнах в интернет на форум, където домакините пишат отрицателни отзиви за пишещата ми машина, като се чупи безкрайно, прахът не вдига и друга ерес. Е, може би са се сдобили с дефектни коли, така че нека се обърнат към продавачите, защо производителят трябва да излива кал върху мръсотията, добре, че е грубост.

Не съм сипел отвратителни прахове в нея, особено в края на миналата година, когато съпругът ми беше намален от работа и в семейството имаше напрежение с пари. Дори и с най-евтиния прах машината смело измиваше нещата и ги изплакваше почти перфектно. Хората също така пишат, че храчката е в пишещата машина и че мухълът започва бързо. Нещо никога не е стартирало за мен през цялото време, вероятно защото проветрявам машината след всяко измиване, оставяйки люка отворен.

Electrolux EWT 1062 IDW - изтрива по-добре от много машини за предно зареждане, в това се убедих от личен опит.

Конкретно много повече харесвам автомобилите с най-голямо зареждане. Има много причини за това, ще се опитам да ги изброя.

  1. Удобно е да поставите пране за пране, тъй като не е необходимо да се огъвате към товарния люк.
  2. Случаят на машината с най-високо зареждане е тесен и висок, което ви позволява да поставите шайбата там, където машината за предно зареждане не стои.
  3. Контролният панел е по-надеждно защитен от деца, тъй като е разположен отгоре и не всяко дете може да го достигне. И ако той го получи, тогава да помогне на възрастните със стандартно заключване на бутони.
  4. Водата няма да изтече през люка. Когато погледнете как работят автомобилите с предно зареждане, дори става малко страшно, защото единствената бариера между сапунена вода и пода ви е люкът с ластик. Само това вода през този люк ще се излее на пода и там, недалеч от наводнението на съседите. При машини с най-високо натоварване този проблем се елиминира.

Лариса, КраснодарElectrolux EWT 1377 VOW

Искам да споделя впечатленията си от пералнята Electrolux EWT 1377 VOW. Тази машина има максимално натоварване, което за мен при покупката изигра решаваща роля. Факт е, че в нашата баня има тесен ъгъл, в който не можете да поставите нищо правилно и няма място за пералня. Машината със слънчев покрив на предната стена не пасваше, така че аз и съпругът ми след дълго измерване решихме да си купим пералня с люк в горната част.

Машината не беше перфектна, но все пак доста солидна. Тя не вдига много шум, обикновено пере пране, дори големи предмети, изплаква и бръчки добре. Тя има нормален набор от програми, прости контроли и след година никога не ни пускаше (не висеше и не се счупи). Основният му недостатък е корицата. Тя е много слаба и този поглед ще се спука, но ако се справите внимателно и не й сложите нещо тежко, няма да има проблеми.

Алена, Новосибирск

Съпругът ми и аз дадохме пералнята Electrolux EWT 1064 ERW на съпруга / съпругата ми за сватба. Вече три години живеем щастливо и пералнята работи правилно, измивайки вече трима членове на семейството. През това време нямаше сривове, няколко пъти програмата се срива поради пренапрежения на захранването, иначе всичко е наред. Въпреки че казват: „те не гледат в зъбите на талантлив кон“, но аз наистина харесвам този „кон“.

Елена, Москва

Купихме пералнята Electrolux EWT 1066 EDW преди повече от година, през това време те направиха ремонти само веднъж, смениха захранващия кабел, на който кучето беше силно изгризано. Нямам оплаквания нито към производителя, нито към пишещата машина, изтрива се добре, би било хубаво да увеличите обема на барабана, иначе някои неща не се вписват. Когато сме готови да сменим машината, определено ще си купя модел с по-просторен барабан.

Затова вероятно не е излишно да се дават стотици мнения на експерти и потребители за шайбите с най-високо зареждане, за да се разбере общата им същност. Вече от горните примери се вижда, че по принцип потребителите се отнасят добре с такива машини, докато скептиците преобладават сред специалистите, които изразяват мнение за подобна техника. Ще трябва да решите на кого да се доверите повече в подобна ситуация, но от наша страна ви пожелаваме успех и приятно пазаруване!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини