Всичко за пералните машини

Отзиви за перални Атлант

Пералня Atlas СМА 45У102

Пералня Atlas СМА 45У102 отзиваВалери:

От около три години машината на Атлант работи ясно. Важно е да настроите правилния режим за пране и прах да не се изсипват прекалено много. И всичко ще е наред. Колата не е скъпа, но си струва парите. Качеството на пералните костюми. Има достатъчно функционалност. Дизайнът също е доста приличен.

 

Пералня Atlas СМА 45У124

Пералня Atlas СМА 45У124Евгений:

Купихме пералня през пролетта на 2009 г. Преди да се роди дъщерята. Изтриваме на всеки два дни. Работи добре. Без химикалки или пропуски.

От плюсовете: доста евтини разходи. Нормален набор от функционалности.

От минусите: понякога шумни. При натискане нагоре се разклаща доста. Често водата влиза в уплътнението между люка и барабана и остава там, дори когато приключи миенето.

Перална машина Atlas СМА 50У102

Перална машина Atlas СМА 50У102Василий

Не искахме да харчим много за нова пералня, затова обмислихме предимно бюджетни модели. След пазаруването решихме да закупим CMA Atlant. Тя отива в завод в Беларус от немски части. Когато купихме, ни беше дадено и 5 години гаранционно обслужване. Не трябваше да използвам гаранция. Машината се мие добре и все още не се е счупила. Броят на програмите е напълно задоволителен, има и допълнителни опции. Изтриваме всичко в него. И пухено яке върху подплатен полиестер и маратонки и обикновено бельо. Тя се справя с всичко нормално. Изграждането е добро. Нищо не отпада. Цветът на калъфа остана същият въпреки години и два хода.

От плюсовете: Голям брой функции и опции, разумна цена, надеждност.

От минусите: Все още не са открити такива.

Пералня Atlas СМА 50С124

Отзиви пералня Atlas СМА 50С124Владимир:

При покупка те дадоха допълнителна гаранция. Така беше дадено за 2 години. Но ни дадоха още 3 години стаж. И тогава, когато навърши 5 години, тя веднага трепна. Какво е счупено?

Ще изброя:

 • Копчето, което задава програмата. Той се върти лесно, изборът се установява без проблеми, но тогава, за да го промените, трябва да го изберете сами.
 • Добавяме праха за измиване. Заспиваме точно толкова, колкото казват инструкциите. Той обаче дори не се отмива напълно. Добра трета остава след измиване в тавата.
 • Редовни проблеми с дисплея. Че не показва пълния състав на буквите, тогава като цяло няма какво да се види. И този бъг се появи много отдавна.
 • Преди нея беше Вятка. Вятка е много шумна машина. Наистина, Атлант все още ще е по-тих. Но все пак работи доста силно. Това е особено забележимо при свиване на пране.
 • Лоша инструкция. Той описва грешките много не конкретно. Тук изтъкнах едно от тях. Четох. Написано е, че може да има мрежа, може би помпа и друга половина от машината може да се повреди. Как да го поправим?
 • И още много дребни проблеми.

Самостоятелният ремонт е практически неподходящ. Орах с грях наполовина за пет копейки, но сега дори в тази ценова категория има автомобили много по-добри.

Пералня Atlas СМА 50У87

Пералня Atlas СМА 50У87Олга:

Съпругът ми ми даде пералня за нашата годишнина. Имаше машина от Samsung. Той я вдигна сам. Казва, че основният параметър е била дълга гаранция. Хареса ми, защото може да пере много спално бельо, не е особено шумно и има отличен набор от възможности. Имаме три деца, така че машината работи максимално. Atlant доволен, че почти всичко, което е важно за мен в пералнята, е в него. Приятно изненадан от програмата за нощно измиване. Погледът е прост. Но той се вписва перфектно в нашата кухня. И дори не изглежда много голяма. И може да измие до пет кг наведнъж. Изтриваме го за около година. И докато полетът е нормален)

От плюсовете: Добра функционалност - програма за обувки, пране през нощта и др. И така капацитетът е 5 кг.

От минусите:

Няма недостатъци.

Пералня Atlas СМА 50С124

Пералня Atlas СМА 50С124Олег:

Atlant може да е добра компания, но това, което купих, е просто някакъв проблем! Това не изтрива чешмата.Бих казал солидна тройка. Разчупва се ежегодно. Още по-често. За няколко години експлоатация те ремонтираха гаранцията три пъти. В началото люкът отказа да се отвори, след това модулът за управление беше сменен (между другото, много скъпа част, което е добро за гаранцията безплатно), след това изпускателната помпа също умря. Измъчвах се с нея, измъчвах се, после все пак успях да преговаря с магазин за домакински уреди. Къде я заведох. И с доплащане си купих друга машина. Този път не Atlas, а LG. И сега съм доволен. Чувствам се като едно време, когато се преместих от стара Лада в чужда кола !!!

От плюсовете: дълго гаранционно обслужване (3 години).

От минусите: вдига шум, стене, не изтрива добре, често се чупи.

Пералня Atlas СМА 45У124

Пералня Atlas СМА 50С124Добър ден Реших да напиша рецензия за моята пералня. Аз съм собственик на Атланта от края на 2011 г. Работи добре сега. Важно е да го инсталирате правилно. С ниво на сграда и всички правила. Тя веднага купи и специални стойки за крака. Радвах се, че тя дори показва грешките си на дисплея. След като имаше случай, източващият филтър се запуши. Този филтър трябва да се почиства на всеки шест месеца. И тогава не го чистиха две години. Така той беше запушен от мръсотия. На дисплея се появи код за грешка F4. Намерих инструкцията, нашата грешка и разбрах, че целият проблем е във филтъра. Филтърът се отстранява лесно. Почистих го и това е. Проблемът е решен. Машината отново заработи като млада) Добър автомобил на Atlant - солиден. Преди нея беше по-скъпа пералня от Ардо. Но по отношение на качеството на измиване и други параметри, той не надминава Атланта по нищо. Така че помислете сами!

Пералня Atlas СМА 50С124

Пералня Atlas СМА 50С124Анна:

Това е първата ми автоматична пералня !!! Преди тя изобщо не е използвала такива машини. Дадоха ми го за почивка. Отначало се страхуваше. Запознати се оплакаха, че много от тези машини не се мият добре или напротив, мият се така, че нещата да избледнеят. Затова преди това не ги използвах. Е, тъй като е представен, трябва да го опитаме! Опитах ... качеството на измиване беше доста добро. Той просто вдига шум по време на цикъла на въртене, така че дори отварям прозореца) И в ранната сутрин или вечер, изобщо не го мийте, иначе предизвиквайте всички съседи))) И освен това, има недостатъци: често се чупи. Веднъж годишно трябва да се обадите в сервиза и да се обадите на механика за ремонт. Добре е гаранцията да е дълга.

От плюсовете: изтрива съвсем нормално дори с евтин прах.

От минусите: вдига много шум при свиване на пране. И често се чупи.

Пералня Atlas СМА 45У102

Пералня Atlas СМА 45У102Елена Павловна:

Купихме този модел, ръководен от съветите на приятел. Взеха евтина кола. Искаха да се спасят. Запазено, не можете да кажете нищо !!! Инсталирани специалисти, измервали нещо с ниво. Колата просто се разтресе в процеса на изцеждане на прането. Неуспешна система за балансиране. Ремонтникът каза, че от този момент нататък трябва сами да подредите прането и да го направите равномерно по целия барабан. Три пъти е бил повикан майсторът за две години. Сменен някакъв модул, нещо друго там ... вибрацията не е елиминирана. Последният път, когато я заведоха на служба. И го върнаха така, че цялата странична стена беше надраскана в нея. И когато се върнаха, върху него беше залепен лист с информация за доставка. Когато го разкъсаха, забелязаха, че под него има дупка. Колата е просто ужасна !!! Услугата, която го обслужва, е още по-лоша! Не се забърквайте с тази шарашка !!!!

От плюсовете: ниска цена, приемлива функционалност.

От минусите: мизерно обслужване, чести повреди, контрол на бъгове, колата се тресе по време на лицеви опори.

Пералня Atlas СМА 50С124

Пералня Atlas СМА 50С124Дмитрий Д:

Кука в този автомобил следното интересно съотношение: цена и гаранция. Тоест го взех за девет рубли. Получих гаранция за 5 години работа. Общо, това е по-малко от 2 хиляди за всяка година! А що се отнася до качеството, мисля, че едни и същи марки, които влизат под гумени чужди имена, се събират точно тук, в ОНД. И Атлас в Асамблеята на ОНД, и части от Германия. Нищо не трябва да е същото. Моят роднина работи в Атланта. Той ми купи пералня и я купи.Той се увери, че всички резервни части са местни, иначе казват, че някои хитри типове обичат да сменят немски маркучи и други части на китайски. Той е в такива неща специален. Не можеш да го заблудиш По време на измиването машината не е особено шумна. Но по време на въртенето все още е шумно.

Стартирането на измиване е много просто. Дисплеят показва всички необходими подкани. Така че и ученик, и пенсионер ще разберат. Има голямо разнообразие от програми. Подходящи са за всички обичайни видове тъкани. Стиска се добре. Но ако поставите 1200 оборота в минута, тогава дори твърде силно завъртане ще се окаже. Детергент трябва да се използва само специални, нито прахове за пране на ръце. Само машинни. И за предпочитане не евтино. Тъй като евтините прахове няма да се справят с всяко замърсяване.

От плюсовете: прости контроли, подкани на дисплея, можете да зададете различни температури и продължителност на прането. Дълга гаранция и в сравнение с подобни евтини модели, съвсем нормално качество на измиване.

От минусите: С всички бутони и други контролни части трябва да се работи много внимателно. Тъй като те според хората често се провалят. И останалото е ясно)

Пералня Atlas СМА 50У107

Пералня Atlas СМА 50У87Саня V:

Това е нормална кола за стойността си. Мога да ми се вярва в това. Имах два Boschs преди. Те са много по-скъпи. Да, те са по-тихи и по-красиви. Но с руската изобретателност можете да премахнете проблема с шума! Внимание! Отварям тайна !!! За да не вдигне Atlant толкова много шум, трябва да затворите плътно вратата към банята))) И ако беларусите, приятелски настроени към нас, мислят да направят автомобилите си не толкова шумни, тогава те по принцип няма да имат цена (в разумни граници))) )

Като цяло, нормална бюджетна машина с добра гаранция.

   

5 коментара на читателите

 1. Граватар Василий Василий:

  Машината от магазина дойде с дефект в сензора за затваряне на вратата. Измиването не започна, докато не го отворите, затворете отново вратата. Елиминиран в гаранция.
  След една година обслужване, двигателят спря да се върти до нормални обороти по време на въртящия се цикъл. Исках да се обадя на капитана под гаранция, но гаранционната карта беше загубена.

 2. Граватар Ирина Irene:

  Машината "Атлант" работеше 12 години, ремонтира се сама, тъй като съпругът е майстор на всички сделки, но уви, машината не стартира. И така всичко беше наред, живеем в къщата си, не чухме шум.

 3. Граватар Отан Отан:

  Имам Atlant 50c84-000, излиза надпис „Край на програмата“ и ключалката виси.

 4. Граватар Николай Николас:

  Придобит Atlant 50C 102 през 2006 г. Инсталирана вече през 2008г. При избора основният акцент беше върху факта, че налягането на водата се изисква малко. Резервоарът ми е на тавана и водата тече гравитачно. Но това е напълно достатъчно за нея. Работи страхотно! Машината е много удобна, многофункционална. И експлоатирани докрай. Синът ми донесе нещата си, дъщеря също ни отнесе за пране. След 5 години експлоатация лагерът на барабанния вал шумолеше. Няма какво да правите сами! И проблемът е, че нагревателният елемент. Може да се каже, че еднократно. Тъй като се държи там поради разширяването на уплътняващата дъвка. И така, трябваше да сменя нагревателя. Добре, промених всичко, заложих. Той получава. Работи добре. Но вече не с такъв товар, тъй като децата заминаха за Русия във връзка с войната. И така, през 17-ата година отново започнаха проблеми с лагера. Да, имаше и проблем със заключването на вратата на люка. Трябва да съм умен.

 5. Граватар Алина Алина:

  Купих си пералня Atlant 70u1010 и останах разочарован. След две седмици роботи тя се обърка. Нищо не се включи, исках да го изстискам отново след измиване и не се получи. Прекъсна всичко от мрежата, тя стоеше половин ден и някак печелеше. Вратата потъна в пишещата машина. Трябва да вдигнете малко, за да се затворите.И обрат, който включва втривания. Също така пералнята е шумна.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини