Всичко за пералните машини

Отзиви за перална машина Ardo

Перална машина ARDO TLN 85 EW

Перална машина ARDO TLN 85 EWобичам:

Все още не съм успял да разбера колата. Наскоро купена. Консултантите са доста странни в магазина. Те наистина не могат да отговорят на нито един въпрос. Не обясниха как да се поставят програми, какво е и как се управлява. Има турбо бутон, но тази функция не се включва. Обадих се на службата, също не можах да обясня нищо правилно. Казват, че функцията може да не е налице, въпреки че има бутон. Не разбрах как е така ???

Изпира дрехите много бързо. Токът и водата изобщо не пестят. Някога е имало немски строителен BOSCH. Така тя ме изтри добре добре повече от десет години. Жалко, че вече е стар и напълно счупен (((

От плюсовете: все още не е намерен.

От минусите: без турбо функция.

Перална машина ARDO FLSN 105 LB

Перална машина ARDO FLSN 105 LBСтас:

Колата е с високо качество. Измийте на твърда четворка! Взех го в онлайн магазин. Потърсих специално такава кола, че да се сглобява в Европа. И тогава руските и китайските не са вариант. Счупете се често. Преди нея беше друга машина на същата компания. Само вертикална. Честно служи десетина години. И сега тя отиде на заслужена почивка. Изпратиха я в градината) Рядко сме там, така че няма да работи често.

От плюсовете:

 1. Вратата се отваря напълно, а не като някои коли.
 2. Самата тя е доста тясна, просто за нашата баня да спести място.
 3. Дизайнът не е стандартен. Случаят е в черно. Това я отличава от другите бели устройства.
 4. Ако е инсталиран в съответствие с всички правила, той е почти безшумен.
 5. Има всички необходими режими.
 6. Европейско събрание.
 7. Много икономичен. Консумация A +.
 8. Дисплеят е чист и не твърде ярък.
 9. Подходящ е за ремонт. Резервоарът не е за еднократна употреба.
 10. Удобно управление. Всичко е просто и ясно.

От минусите: Няма специални минуси.

Перална машина ARDO A 610

Перална машина ARDO A 610 отзиваВалентин:

Колата е звяр!))) Изтрива се от 9 години! Караме няколко пъти седмично. И се счупи само веднъж. И тогава ремонтът не беше скъп. Сменена беше само помпата за източване. Тя не струва много. Много добра пералня, дори жалко да се справя с нея. Но е време да се промени на нов модел. Старата жена вече започва да боклуци. Ще взема Ардо. Което все още не знам. Но последната машина Ардо доволен. Сега само този производител и помислете. Съветвам всички еднакви!

Сега чета отзиви и също ходя да пазарувам да търся замяна!

От плюсовете: дълга и качествена работа. Вложени пари, върнати без съмнение !!!

От минусите: не са открити недостатъци.

Перална машина ARDO T 80 X

Перална машина ARDO T 80 XАлина:

Това е добра кола. Само аз не обичам да използвам препоръчителните параметри за пране. Затова сам излагам всичко. В края на краищата искам измиването да е така, както ми трябва, а не по начина, по който искаше програмистът, който направи всичко тук. Ако преценя за необходимо, увеличавам скоростта или правя допълнителни изплаквания, по-силно въртене и т.н. Прочетох в едно ревю, че мие лошо перална машина. И тогава е невъзможно да поръсите нещо по-малко? И ако нещата са много мръсни, по-добре е да направите температурата на измиване повече, отколкото просто да изсипете повече прах.

Моят асистент работи повече от 8 години! Измити добре през цялото това време. Но явно се изхабиха все едно. Започна да работи по-шумно. Въпреки че много хора вече правят автомобилите шумно. Проблем имаше и с лицеви опори. Понякога тя просто не изцежда прането. Не искам да я изхвърлям така или иначе. Искам първо да намеря в продажба същата кола от Ardo. Но все още не е намерен. Вероятно вече не правим такива неща.

Всички програми на колата ми са поставени отгоре под специален капак. А отвън има само един бутон. И не е необходима защита от детето. Какво има да натиснете отвън? Много харесвам колата си. Изглежда, че вече не мога да намеря друг подобен. Жалко е, че тя ще се счупи.

Перална машина ARDO FLSN 105 LW

ARDO FLSN 105 LWИрина:

Моят модел не е такъв. Но работи - просто ужасно !!! Измиването може да започне само ако люкът се натисне със сила. Без това измиването дори няма да започне! Наистина съм свикнал с това) Водното отопление по някаква причина не винаги се включва по някаква причина.И както в лотарията: петдесет до петдесет))) Ингода тя глупава няколко часа и просто кара бельо. Явно виси, когато програмата работи. Случва се, че налива вода, налива и излива. Всичко никога няма да спре. И често стартира измиването без нагряване.

Какво не се подчинява. Sama собствен любовница. И за последен път започнах да въртя пране във барабан без вода! Просто не го наводних и това е! Дори няма да се обадя в услугата. Така че ми е омръзнало от тази кола, че е по-добре да преплащам, но ще взема нова и добра. И не е така! Не искам никой да купува пералня ARDO !!!

От плюсовете: единственият плюс е, че няма да миете, а машината.

От минусите: купуването и използването на тази машина е един голям минус! И кошмар!

Перална машина ARDO TL 105 S

Перална машина ARDO TL 105 SМайкъл:

Купих пералня през 2008 г. И до този ден тя никога не се е счупила. Обикновено мием на всеки два до три дни. Не зареждайте барабана максимално. След разбивката сам го измислих и смених клапана. Това струва не скъпо около петстотин рубли. Променено без проблеми, за това как да промените прочетеното в сайта. Направих всичко както трябва и колата отново започна да работи.

От плюсовете: ремонтира го без проблеми.

От минусите: един от основните недостатъци е забавянето преди изпълнението на всички програми, преди да отворите люка след измиване, също трябва да изчакате. Също така си струва да се отбележи, че измиването се извършва само със скъп препарат. Качеството на прането обаче далеч не винаги е високо. Смятаме, че това е заради самата машина.

Перална машина ARDO TL 80 E

Перална машина ARDO TL 80 EСветлана:

След като се запознах с форуми и рецензии за перални машини, реших, че най-важното за мен е машините да работят възможно най-дълго и да не се разпадат. Но вчера колата ми се счупи. Тя има някои проблеми с модула. Живея на село. Ето, експертите все още са ... и питат скъпо. И гаранционният срок вече е преминал!

Как го купих, шест години изобщо не се счупи. Много ми хареса! Машината е интелигентна. Необходимо е да се посочи само вида на материала и температурата. И всичко останало тя реши сама. Заема малко място. Тя сложи пералнята в коридора. А малкият му размер позволяваше да ходи нормално. Вярно, едно измиване продължи доста време. А колата беше шумна не слабо.

От плюсовете: дълга работа без прекъсвания. Шест години се измива добре. Удобно управление. Интелектуалната.

От минусите: много дълго измиване. И шумът. Не харесвах силния шум.

Перална машина ARDO FLOI126L

Перална машина ARDO FLOI126LВалентина Николаевна:

Купих кола по съвет на консултант. И тази покупка не е много щастлива. Преди нея беше машина от Samsung и друга от AlGi. Всички те бяха продадени заедно с жилищното пространство. Мисля, че все още работят добре. С тях никога не са възникнали проблеми.

Автомобил Ardo, купен преди десет дни. И току-що инсталиран днес. Жилището се ремонтира. Тогава не беше до нея. Запознахме се с ръководството за експлоатация. Всички инсталирани, включени и започнаха измиването. Измиването продължи повече от два часа. И както се оказа, тя дори не го изтръгна !!! След това включихме отделен push-up. Сложете 1000ob. Те чакаха. И нищо не се е променило. Дрехите бяха мокри, колкото бяха!

Трябваше да оцелея ръчно в продължение на два часа. Следващия път те задават различен режим. Мислех, че може би ще е наред. Но ето, няма късмет. Същото мокро бельо в крайна сметка. Не се навива и това е !!!

Явно трябва да го промените. Трябва да се обадите в магазина. Надявам се да няма проблеми с подмяната.

От плюсовете: не е ясно.

От минусите: не иска да работи нормално. Не е ясно дали се изтрива добре, но не се получава.

Пералня ARDO FLSN 106 SW

Пералня ARDO FLSN 106 SWНеизвестен:

Pts е добра машина. Като цената и функционалността. Всичко е добре. Работи от две години. Всичко е просто наред, няма никакви пропуски или повреди. Машина украински монтаж. Бяха измити и големи предмети като одеяла, зимни якета и други. Той се справя с всичко с гръм! И аз харесвам нейния дизайн. Изглежда много стилно. И в кухнята изглежда страхотно, сякаш е създадена специално за нея!

От плюсовете:

 • Изтрива се и се изтръгва без много шум.
 • Има бързо измиване, което продължава около 20 минути.
 • Може да измие до 6 кг пране.
 • Той не залита по време на въртене. Тя е стегната.
 • Контролният панел без излишни проблеми.
 • При въртене на 500ob. Всичко е добре.

От минусите: когато сложих 1000ob на въртенето, колата повреди якето ми. Така че при тези скорости вече не се навиваме. А останалото всичко е нормално. Всички две години работят като часовник!

Перална машина ARDO FLSN 85 EW

Перална машина ARDO FLSN 85 EWМаришка:

Купих този модел Ардо. И веднага обърнах внимание на факта, че дозатора е много трудно да се затвори. Два пъти тя се изключи сама по средата на изпълнение на програмата. Минаха три месеца и електрониката се счупи в края. Обадили се на специалист. Той каза, че проблемът е в някаква пукнатина. Влекоха за половин месец в услугата и не можаха да решат дали са готови да поправят всичко под гаранция или ще трябва да платим. И в крайна сметка решиха, че трябва да платим.

Реших да го подредя и се обадих на услугата. Тя обясни, че машината е свързана от специалист. Но не и ние самите. Той отстрани всички болтове преди монтажа. На което отговориха, че не можем да докажем как са отстранени всички болтове преди първото изстрелване. И отказаха да поправят безплатно. След това никога повече няма да взема домакинските им уреди. Не харесвах начина, по който се отнасят с хората, които им плащат пари. Не купувайте Ардо !!!!

От плюсовете: Изтрива се като нормално, когато нямаше бъгове.

От минусите: услугата не ремонтира колата под гаранция и иска пари от нас !!!

   

8 коментара на читателя

 1. Граватар Нина Нина:

  ARDO A1000 съществува от 14 години. Много доволен. Наскоро майсторът смени колана и също я похвали. Вярно, тя не е малка. Загубих инструкцията. Може ли някой да помогне? Какво означава бутонът с буквата Е и везни. Благодаря предварително.

  • Граватар Юлия Джулия:

   Бутонът с буквата Е - се свързва с нагряване на водата: ако я натиснете, водата няма да се нагрява над 60 градуса по време на измиване, дори когато в настройките е посочена по-висока температура.
   Везни - осигурява икономия на вода при пране на малко количество спално бельо (по-малко от 3 кг).

 2. Граватар Нина Нина:

  По отношение на ARDO T80 X служих 15 години, но всичко някога се разпада. Мисля, че същото не може да се намери.

 3. Граватар Олга Олга:

  Добре дошли! Кой има инструкции за автомобила ARDO A1000L. Моля, помогнете).

 4. Граватар Татяна Татяна:

  Имаме Ardo A600 X. Колата е на 19 години. Тя служи вярно и заслужава паметник. Браво италианци. Когато купиха беше един от най-скъпите сред Ардо. Малко шумно, особено при въртене. Но за целия период на работа той беше ремонтиран само веднъж - подмяната на кондензатора за 200 рубли. Сега старицата със сигурност не работи със същия ентусиазъм като преди и качеството на измиване стана малко по-лошо, но ние се грижим за това: не го зареждаме с цели 5 кг. Господарят каза какво друго ще служи. Двигателят е добър и сега за съвременните перални машини такъв период на работа е извън мечтите. Съветвам всички. Може би сега машините на други компании са по-функционални и също заслужават внимание и високи оценки, но при сравняване на цена и качество пералните машини Ardo печелят. Давам най-висока оценка.

 5. Граватар Лара Лара:

  Имаме и ARDO A 600X. Моята машина работи без ремонт и kolgona 16 години. Вярно, имаме планинска вода. Измива се всеки ден в продължение на 3-4 часа. Вчера всичко беше наред. И днес го включих, лампата е включена, но не изпомпва вода. И моторът не вдига шум. Измити всички маркучи, не помогна.

 6. Граватар Валентин Валентин:

  Имам кола ARDO TL1000 EX. Бързо измиване - 40 минути, но останах доволен от машината. Купихме през 2003 година. Сега той се нуждае от ремонт - капачката на резервоара от неръждаема стомана е напукана. Не мога да намеря този модел, бих го оставил да продължи да работи. Може ли някой да ми помогне?

 7. Граватар Елена Елена:

  Имам и италианска кола Ardo. Работи от 15 години. Едва сега започнаха проблеми с компютъра. Много доволен от машината.Служи, както се казва, вярно. Търся аналог сега, но безуспешно. Съветвайте, може би има нещо подобно?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини