Всичко за пералните машини

Отзиви за препарат за почистване на лъчи

Прегледи на греди на прахПрахът за прах за пране е добре известен на нашите родители, тъй като в съветските времена той е бил доста обикновен препарат за пране. В момента дружеството с ограничена отговорност Ekol възроди тази марка и според рекламата, Luch го прави, придържайки се към изискванията на съветския GOST. Колко добър е този прах? Нека се опитаме да разберем, като събираме истински отзиви от хора.

добър

Анастасия, Балаково

От около шест месеца съм взел лъча, намесвам се Чайка за детергент и с този "постсъветски микс" изтривам нещата в пералнята, това се оказва много добре. Формулата на един прах засилва формулата на друга. Този метод ми беше предложен от приятел, който се опита да направи това случайно. Сега получавам резултата от измиване и от добър, скъп прах, смесвайки два евтини и съм много доволен.

Смесете праховете в следното съотношение: 2/3 лъч и 1/3 чайка.

Юри, Саратов

Отдавна разбрах, че няма смисъл да преплащам за скъп хипедизиран прах. Вземам на едро греди за пране на ръце за 35 рубли пакет и го измивам перфектно. Харесвам малко прах за ръчно миене на ръце но аз също го вземам само в една опаковка, тъй като не изтривам малко ръчно. Но за машинно пране наскоро взимам Beam в мека опаковка 2,4 кг. За интерес го сравних с прах Sarma и Tide, по принцип изтрива не по-лошо, но може би Tide е малко по-добър, но струва порядък повече.

Лариса, Новосибирск

Прахът на марката Luch отдавна е известен и обичан. По едно време тя не беше в продажба или поне не ми се натъкна, затова започнах малко да забравям за това. Но тогава този прах се появи отново по рафтовете, разбира се, купувам и не знам мъка. Измива идеално лъча, въпреки че струва стотинка, защото е направен по съветска технология. Страхотен прах!

Лошото

Карина, Астрахан

Някак си влязохме с баба във Fix Price и тя забеляза пудра на тезгяха, която между другото струва доста стотинка, изглежда 45 рубли. Прахът се казваше „Рей“, това име не ми казва нищо, но баба ми беше възхитена, каза, че мие този прах в младостта си. Разгледах опаковката, нищо особено, най-разпространеният прах за миене на ръце. Подходящ е за пране в стари автомобили, но не може да се използва в пералня.

Прахът за пране, очевидно, беше в употреба през 70-те, защото това, което миех през 80-те, помня, и сред тези прахове нямаше Рей.

големи снопове прахов лъчОт солидарност с баба си си купих пакет от съветски рядкости и реших този ден да им измия някои дрехи на дреболии, чорапи, суитчъри и чифт тъмни тениски на съпруга. Оценката на резултата донесе само разочарование. Прахът от стотинки показа резултат на стотинките, петната по дрехите, каквито бяха и все още остават, изглежда, че ако се измия с обикновен сапун, мръсотията щеше да се отдалечи по-добре. Не ми трябва такава пудра, за никакви пари.

Катерина, Североморск

Прахът не може да бъде толкова евтин. Това е проста истина, която трябваше да ми попречи да си купя Luch прах, но все пак го купих и за пореден път се уверих, че първата мисъл, обикновено най-правилната. Сложих памук върху пастелни дрехи на 60 градуса, изсипах този прах и търпеливо изчаках резултата. Накратко, би било по-добре, ако се измия без прах, каква би била ползата, но резултатът е същият. Какъв е производителят, наливащ там, тебешир или нещо подобно, ефектът като цяло е нулев. Никога повече няма да купя този прах и не ви съветвам!

Елена, Анапа

Сами продавам препарати за пране, така че вече опитах много пари и не харесвам нито един. Всъщност не разчитах на нищо, когато опитах Рей и по принцип правилно. Абсолютно нищо особено:

 • мие отвратително;
 • изплакнат лошо;
 • много прашен;
 • потреблението е огромно.

От предимствата може би можем да различим само ниска цена и приятна миризма, но бих искал нещо повече. Въз основа на набора от недостатъци тя реши, че пудрата не е достойна за вниманието на домакинята.

неутрален

Иля, Сергиев Посадлъч за ръчно измиване

Рей е нормална пудра, още в студентските си дни започнах да я използвам и сега имам семейство, но все още го мия. В него няма супер мощна формула, всички компоненти са същите като преди 40 години и се изтрива перфектно. За какво говори това? Трябва да гледаме по-малко реклама, точно това прави мозъка ни най-мръсен. Вземете евтин нормален прах и го измийте за вашето здраве, а ако се нуждаете от климатик или средство за отстраняване на петна, добавете го според нуждите.

Когато миете със скъп прах, всъщност поставяте в машината коктейл за отстраняване на петна, балсам и нещо друго. И ако нещата просто трябва да се освежат, това означава, че първо, отново обработвате прането с ненужни химикали и, второ, хвърляте пари. Лъчът, разбира се, е доста посредствен прах, но точно подходящ за ежедневно измиване.

Татяна, Серов

Сестра ми и аз не се привързваме към една пудра, винаги опитваме нещо ново. Само през изминалата година са изпробвани дузина скъпи и евтини прахове. Средства за измиване на Ray не ми харесаха, но мога да го оценя доста високо, защото в ценовата му категория той е най-добрият. Ако използвате изключително евтини прахове за пране, Ray е най-подходящ, обаче, той не е конкурент на скъпите прахове.

За да обобщим, отбелязваме, че не трябва да мислите, че прахът на стотинки може да надмине скъп препарат. Това, разбира се, понякога се случва, но не в нашия случай. Нека само да кажем, Ray е един от най-добрите инструменти в ниската ценова категория, но като цяло изтрива много посредствено.

   

2 коментара на читателите

 1. Граватар Олга Олга:

  Отвратителен прах, по време на всяко пране в машината-машина се превръща в камък в контейнера с прах. Поради това малко влиза в барабана с прането, прането не се пера. Тогава той трябва да извади оттам!

  • Граватар Саша Саша:

   Не го поставяйте в контейнера, а го поставяйте в самия барабан.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини