Всичко за пералните машини

Отзиви за пералнята Whirlpool AWS 63013

мнения за Whirlpool AWS 63013Сред цялото перално оборудване специално място се отделя на пералнята Whirlpool AWS 63013. Тя се отличава с интелигентно електронно управление, тесен корпус, капацитет и надежден барабан. Освен това, според експерти, тя се изтрива много добре. Тези преценки за машината трябва да се считат за повърхностни, не е задължително да съответстват на реалността, затова ще търсим по-надеждна информация в отзивите на клиентите.

положителен

Алина, Москва

Пералнята изглежда много спретнато и се вписва добре в интериора на кухнята. Съпругът й не можеше да я натъпче под плота, тъй като не познахме малко на ръст. Но прелиствайки инструкциите, той разбра, че горният капак може да бъде свален, което ще даде още няколко сантиметра височина. И те го направиха, машината лесно "отиде" под плота. Машината се отличава с:

 • добро измиване;
 • среден шум по време на работа;
 • голям брой програми от различно време;
 • добро въртене;
 • висока рентабилност.

Машината има няколко минуса, за които научих след няколко месеца. Първо, тя не може да изтръгне твърде малко количество пране, замръзва. Тя се нуждае от минимум 1 кг, за да може програмата за измиване, изплакване и въртене да върви гладко. Второ, с вместим барабан от 6 кг няма програма за миене на якета и якета.

Можете да намерите заместители на програмата за връхни дрехи (от 18 режима, можете да изберете нещо), така че не съм много разстроен, особено след като наемам сухи дрехи.

Андрей, Кострома

Много добър модел, който получих като подарък от родителите си преди година. Впечатленията от употреба са най-благоприятни. Машината е сглобена добросъвестно и изпълнява своята функция, както не всеки може. Управлява се лесно, има стабилна електроника, което е важно за нашата износена захранваща мрежа. Освен това тя не скача и не се тресе като Indesit, когото веднъж видях с приятел. Този определено е по-лош от чук, но моят Virpul почти не се чува. Препоръчвам го на всички!

Александър, Санкт Петербург

През лятото на 2016 г. мислех да се сдобия с нова пералня. Факт е, че все още сравнително новата ми пералня Indesit WIUN 105наредено да живеят дълго. Трябваше да го отпиша и спешно да отида до магазина, за да избера „домашен помощник“. По очевидни причини не разгледах Марк Индезит. Реших да взема Whirlpool AWS 63013.

Момчета, колко много различни са Indesita от Virpul за по-лошо. Вихърът работи много тихо, понякога изобщо не я чувам зад затворената врата на банята. Дори няма да кажа нищо за миенето, тъй като се оказа, че Indesit само е изпил прането, но изобщо не го е измил. Накратко, сега съм „щастлив като слон“, така че не бях обръщал внимание на Вирпул преди. Явно се опитва да спаси.

Людмила, Архангелск

Не мислех наистина дали това е добра машина или не. Привлече ме ниската цена, защото продавачът ми направи лична отстъпка от 30%. Просто не можах да откажа покупката.

Когато пералната машина ни беше доставена, съпругът ми се разстрои, че купувах уреди в къщата, без да се консултирам с него. Известно време подуши, но след това ми прости, защото машината се оказа просто прекрасна. Преценете сами: добър европейски монтаж, капацитет за барабан, цифров контрол и просто шикозно измиване с минимални разходи за прах. Това не е шайба, това е мечтата на любовницата!

Яков, Барнаул

Преди да дам предпочитание на определена машина, подробно проучих няколко модела. Аз съм техник по манталитет, така че когато учех, се съсредоточих върху вътрешностите, а не върху дизайна. Помислих, че по отношение на съотношението цена и качество е по-добре да вземете шайба Whirlpool AWS 63013. Тъй като тя беше нормално сглобена в Словения, внимателно проверих това, частично разглобявайки машината.

Тя има сгъваем резервоар, така че в случай на повреда на лагерите, паяка или някакви други проблеми, може да се извърши сравнително евтин ремонт.

Все още в машината няма излишна електроника, която има тенденция да гори. И така, като претеглих всичко, реших, че в този ценови сегмент това е чудесен вариант за мен. Между другото, тя също изтрива безупречно.

Надежда, Омск

Използвам Whirlpool AWS 63013 от третата година, така че мога да кажа с увереност, че тази машина е просто прекрасна. Тя не просто мие добре, грижи се за спално бельо на най-високо техническо ниво. Ще дам пример. Ако искате дрехите да бъдат измити, за да не станат прекалено набръчкани в процеса на машинна обработка, трябва да включите специалната програма „Сгъстяване“ и на изхода ще получите неща, които трудно ще изискват гладене.

Whirlpool AWS 63013

отрицателен

Ирина, Калуга

Whirlpool AWS 63013 и не работи година. Контролният модул изгоря. Щом спря да се включва, се обадих на господаря. Той се изкачи малко около него, каза, че най-вероятно проблемът е в модула, трябва да го отворите и да гледате. Тази сага продължи почти три седмици. Този път бях без пишеща машина и съответно без маникюр. Замених модула, „откъсвайки“ почти 75 долара за нова част. Много съм недоволен от пералнята!

Ина, Волгоград

Според мен тази машина заслужава ниска оценка, въпреки някои предимства. Защо мисля така? Първо, изглежда много евтино, изглежда, че никой не е работил по дизайна изобщо. Второ, тя няма зумер в края на програмата за миене и изтрива откровено боклука. Трето, не можете да промените температурата на измиването, което много ме вбесява. Това е моето мнение!

Елена, Казан

Когато машината има такива недостатъци, вие някак не забелязвате предимствата. Тя чудовищно черпи вода чудовищно, по време на цикъла на въртене изглежда, че не сте в банята, а на летището. Изплакването и въртенето са отвратителни, няма да кажа нищо лошо за измиването, изглежда, че отмива петното, а прахът изважда всичко от тавата.

За да натиснете бутона "старт", трябва да притежавате силата на Херкулес, като първия път, когато смачках пръст, почти се измъкнах. Необходимо е разработчиците да припомнят по-често, че предимно слаби момичета и не силни мъже перат дрехи на пишещи машини. Режимът, наречен „Вълна“, като цяло е неразбираем. Цялото миене става така: барабанът ще се люлее и ще стои, след това отново ще се люлее и ще стои, през цялото време резултатът е естествено отвратителен. Не купувайте тази шайба - ще съжалявате!

Учудващо е също, че в Whirlpool AWS 63013 няма такава елементарна като защита на децата. Е, разработчиците биха могли да се погрижат за такива дреболии.

Яна, Москва

Куп тъпи функции, крива, зле замислен дисплей, трудно е да стигнеш до филтъра, който пречиства водата. Много, много шумно, просто капец, клакът на метал е особено досаден. Бях много изненадан, когато разбрах, че тази машина е събрана от европейци. Вероятно онези европейци, които избягаха от Сирия. Никога повече няма да взема Virpul и няма да съветвам никого!

Алена, Новосибирск

Някои режими на Whirlpool AWS 63013 е откровена патица. Машината ги изтрива ужасно, не е ясно защо изобщо са изобретени. Но това би било половината проблем. Пералнята е изключително ненадеждна, тя се счупи два пъти в година и половина. След като сменихме помпата в гаранция, вторият път вече сменихме заключването на люка за наша сметка, защото гаранцията приключи. Ще го продавам, докато нещо друго не се счупи. Наистина не искам да инвестирам в него!

   

2 коментара на читателите

 1. Граватар Ника Nick:

  Използвам машината повече от 2 години, купих я през февруари 2016 г. През това време, година по-късно, през февруари, помпата за водоснабдяване се счупи. Тази година двигателят беше покрит.
  Качеството обеща най-високото, но в крайна сметка глупости. Не съветвам.

 2. Граватар ИринаК IrinaK:

  Имам машина от 2 години, изтрива се добре, но има и недостатъци. Например екодисплеят е напълно безполезен - той не носи абсолютно никаква функционалност.Би било по-добре, ако стъпките на измиване са извършени, както при другите модели Virpul! Не можете да промените времето и температурата на измиване - това е минус разбира се. Тя изтрива внимателно вълната, както трябва да бъде, с това всичко е наред. И разбира се въртене - едно нещо, което тя няма да стисне! Това претегляне е напълно ненужно!

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини