Всичко за пералните машини

Отзиви за пералнята LG F12U1HDM1N

Мнения за LG F12U1HDM1NПри липса на добро място за сушене на дрехи, хората сериозно се замислят за пералня с функция за сушене. На пазара има такава техника, но тя отблъсква мнозина с цената си. Въпреки това, производителите на перални машини на LG се опитаха да направят такава машина с функция на сушене оптимална по цена и качество, например модела LG F12U1HDM1N. Какво са получили, научаваме от коментарите на тези, които вече са успели да го купят.

Положителни впечатления

Касин Михаил, Санкт Петербург

Дълго мислихме да си купим пералня и най-накрая намерихме това, от което се нуждаем. Пералнята LG F12U1HDM1N надхвърли всички очаквания, това е просто истинско чудо на технологията. Производителят взе предвид всичко до най-малките детайли. Купихме този уред в селска къща, където успяха да го тестват. Има различни програми, дори измиване на надолу яке, детски дрехи, а също така можете да създадете своя собствена програма, пералнята ще я запомни. Измива всичко, което беше в къщата, включително възглавници.

Люкът на барабана е много голям; всичко влиза свободно.

В повечето случаи всичко беше премахнато върху стари дрехи. Отличната функция „защита срещу гънки“ улесни жената да глади. Все още не съм измислил мобилната диагностика, но, слава Богу, нищо още не се е счупило. Препоръчвам това устройство на всички, не се страхувайте да преплатите малко.

Гува Игор

Модерна пералня с редица предимства, с които ще започна коментара си:

 • сензорният панел е много удобен и изработен от достатъчно издръжлив материал, няма вдлъбнатини, където би се натрупал прах;
 • с тясна дълбочина, натоварването е цели 7 кг;
 • голям люк, вратата на който има защитно покритие, така че потребителят да не изгори по време на процеса на сушене;
 • работи почти безшумно, с изключение на събирането и изпускането на вода, двигателят се върти много бързо, така че не се чува;
 • стои, не се движи, по време на цикъла на въртене;
 • Има система за самодиагностика чрез мобилното приложение, което е много хубаво.

Не без недостатъци, въпреки че пералната машина като цяло не е лоша:LG F12U1HDM1N

 • декларираната дълбочина на случая не е малко вярна;
 • на допир металът, от който е направен барабанът, изглежда твърде тънък, мисля, че е по-добре да не миете маратонките, в противен случай той ще се разроши. За сравнение, Samsung не продава барабан с пръст;
 • Бутонът за включване и изключване е чувствителен и работи при най-малко докосване. Ако машината е изключена по време на измиване, трябва да започнете целия цикъл отново.

LoveBas, Иваново

Добър ден! Искам да споделя впечатленията си от закупуването на прекрасна пералня със сушилня LG F12U1HDM1N. Ще започна с малко предистория. Не познах пералня със сушилня, Смятайки това за излишен обрат, особено за семейство със среден доход. Но моето мнение се промени, когато малките деца често се разболяваха. Тъй като живеем на приземния етаж, тъй като мазето в апартамента е влажно, няма балкон, така че цялото пране беше изсушено в стаята, резултатът е прекомерно висока влажност. Този проблем беше изказан от местния лекар. Всъщност поради влажността се появи черна плесен зад шкафовете и шкафовете.

Въпросът със сушенето на дрехи възникна много остро, решихме да вземем машина със сушилня. Въпреки че като цяло имаше идея да закупите отделна сушилня. Но срещнахме случайно една приятелка, която има същата пералня, която тя много ни похвали. Шокът от цената му беше невероятен, почти 50 хиляди рубли, но със стиснати зъби получиха заем и се прибраха вкъщи с покупка.

Машината се оказа много умна, както скоростта, така и температурата са регулирани. Тя перфектно почиства всички петна. Сушенето е чудесна характеристика. Сега няма висящи дрехи, с които децата се стремят да откъснат сушилнята, няма капки вода и други проблеми. Отбелязвам, че сега рядко започнах да използвам ютия. Бельото не се сгъва, отива веднага на мястото си. Освен това, поради изсушаване на дрехи и бельо, не остават миризми, дори и прах.

Важно! Консумацията на енергия е нормална, започнаха да плащат малко повече за ток.

И най-важното, след като изми апартамента от черната плесен, той вече не се появи. Миризмата на влага изчезна, стана много по-удобно. Надявам се, че успях да ви предам нещо, което никой продавач няма да каже.

Marinka_Mandarinka

Чувствам голяма радост от тази покупка, искам да споделя тази радост с вас. Нашето семейство е безумно щастливо за появата на такъв "домашен помощник".

Бяхме посъветвани от познати, живеещи в щатите, да си купят пералня със сушилня, като се аргументираха, че всички я използват там и не гладят нищо. Решихме за покупка, отидохме в магазина и изведнъж разбрахме, че изборът им не е голям, а цената също разочарова. Засега в семейството работи само съпруг. Но за щастие успяхме да закупим този модел пералня на части. За щастието не можех да повярвам, че ще взема сухи дрехи от барабана.

При първото измиване те чакаха с нетърпение колата да спре. След като изиграхме приятна мелодия след 3 съкровени часа, ние наистина извадихме сухи неща от машината. Мама ще ме разбере, защото с тази техника вече не можеш да гладиш нищо. Имаше повече време за децата и самите тях. Съветвам всички!

Отрицателни впечатления

Йесения 666Пералня LG F12U1HDM1N

Бях очарован от съвременната реклама и реших да заменя моята пералня Samsung, която ми служи 6 години. Привличах го от измиване с пара, както и допълнително зареждане на пране по време на пране. Забелязвам, че преди това никога не съм имал шанс, че съм забравил да сложа нещо в барабана, но рекламата го направи. Смятайки себе си за напреднал потребител в Интернет, започнах да чета рецензии. Виждайки това чудо на снимката и дори откривайки функцията за сушене в него, реших да купя и да се сбогувам със сушилнята. Но сгреших и ето защо:

 • колата е твърде шумна, когато изтегля вода и я изстисква;
 • консумира много вода, повече от 100 литра на цикъл;
 • изсъхва лошо, въпреки че се опитвам да сложа не повече от 4 кг пране;
 • дрехите миришат лошо;
 • функцията за предотвратяване на гънки е безсмислена и не работи;
 • Гладенето е по-малко.

Заключение, в тази кола няма нищо особено, не получих никаква радост от покупката. Е, поне го купихме с отстъпка само за 35 хиляди рубли.

Татяна, Краснодар

Няма да подписвам дълго време, ще кажа веднага, че очаквах много повече от сушенето. Дори завивките не са изсъхнали на 100%. Все едно изсушавам малко преди гладене. Няма отделно сушене, това не е удобно и Еко-сушенето изобщо не иска да работи. Единственото е, че работи тихо и не кара по пода. Режимът без сушене е изключително странен, той не само липсва сушенето, но и върти, водата тече от прането.

Сапротов Алексей, Санкт Петербург

LG изобщо не харесваше миене със сушилня. След такова изсушаване всички завеси бяха набръчкани, те трябваше да се гладят с параход. Също така е невъзможно да се гладят ризи. Явно колата ги прекалява твърде много. При пране и предене ризите са усукани в тесен турникет, така че е по-добре да не задавате 1200 оборота. И така разкъсах 2 ризи. Не харесва бутона за захранване на сензорния екран, постоянно някой го докосва и колата веднага работи. Този бутон не е блокиран по време на миене, функцията за защита от деца не се отнася за него.

Менюто е твърде сложно, има ненужни, според мен, функции и бутоните се забавят. Интелигентната диагностика не работи с моя телефон. Долен ред: Очаквах много по-добро, „смачканото“ сушене не ми подхожда, по-добре е да изберете програми чрез завъртане на превключвателя на панела.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини