Всичко за пералните машини

Отзиви за пералнята Indesit IWSB 5085

мнения за Indesit IWSB 5085Записва евтина пералня Indesit IWSB 5085 се обсъжда активно от потребителите в десетки сайтове за продажба и на стотици тематични форуми и блогове в Интернет. Вниманието на хората е разбираемо, много евтина пералня с прилични характеристики, дори някак подозрително. По-подробно за тази машина ще помолим да кажем на потребителите, които са я притежавали повече от 6 месеца. Може би те ще разсеят нашите съмнения.

Мнения на мъжете

Артем, Верхняя Пишма

Машината работи от 10 месеца, а аз я купих преди повече от година. Честно казано, не се надявах наистина тази пералня да работи добре. Изчислението беше, че постоянно съм в командировки, рядко съм вкъщи и трябва да се мия рядко. Глупаво е да си купите скъпа автоматична пералня, ако сте вкъщи общо 4 месеца в годината.

О, добре, това са моите лични проблеми. Пералнята като цяло не е никак лоша. Веднага отбелязах, че е стабилен, почти не се люлее по време на цикъла на въртене. Нямаше и разбивки. Има оплаквания от ръководството. За да нулирате програмата за пране, трябва да рестартирате машината, неразмислена по някакъв начин. По принцип това е въпрос на навик, просто трябва да правите по-малко грешки при настройката на програмата.

Понякога има проблеми с разтварянето на праха. Често в тавата е останало много.

Сергей, поз. Брезови дървета

Купих пишеща машина на заплата, така че не се оплаквах особено от ниско качество. За една година и три месеца работа машината се повреди веднъж, трябваше сам да сменя задвижващия колан. Останалата част от техниката работи, с изключение на малки джами.

  • В самото начало машината намаза прането няколко пъти с машинно масло. Реших проблема, като пуснах 2 пълни цикъла на измиване с голямо количество препарат за миене на съдове. След тази процедура вече не се появява масло от бельо.
  • Също така машината много вибрираше, трябваше да я донеса от градаантивибрационни стойки и ги поставете под краката. Проблемът беше почти напълно решен.
  • Когато се опитах да почиствам филтъра за боклук, установих, че коркът е сух и не е възможно да го развиете. Леко потупах краищата на тапата с плоска отвертка и след това напръсках с мазнина WD-40, изчаках половин час и тапата излезе доста лесно.

След горните подобрения, шайбата започна да функционира напълно, без да причинява караница. Тя работи за парите си, не повече, нито по-малко.

Иван, КраснодарIndesit IWSB 5085 контролен панел

Никога не съм използвал евтини перални машини, защото дълго време използвахме за измиване на стара немска миля. След 18 години работа двигателят изведнъж я обхвана, аз трябваше да взема Indesit, защото по това време нямаше пари и не можеш да направиш без машина във фермата.

Машината работи правилно от година и половина и изтрива много добре. Когато за пръв път започнах да се опитвам да отворя тавата с прах, да откъсна капака й, трябваше да го сложа върху уплътнителя. Избрах и малко пластмаса, за да изляза по-лесно тавата, нямаше повече такива проблеми. Жена ми се оплаква, че зареждането на барабана е твърде малко и не можете да миете големи неща, защото машината замръзва. Може би това е единственият основен недостатък, иначе всичко е наред.

Александър, Москва

Тази пералня е дизайнер в пълния смисъл на думата. Знам това от опит в сервизен център. Докато работи, тази машина изглежда златна, тъй като е евтина, изтрива добре и от нея няма много шум. Той обаче има няколко слабости: задвижващ колан, двигател и лагери.

Задвижващият колан има възможност за разтягане и излитане. Само подмяната на колана помага около веднъж на три години.

Двигателите на тези машини са ненадеждни, те изгарят често. Средно те служат около пет години, а след това доста скъпа подмяна. Лагерите "отиват" и още по-лошо, при този конкретен модел са с много ниско качество, те се унищожават след 3-5 години експлоатация.За да подмените лагерите, трябва да режете и след това да закрепите резервоара, но ремонтът все още е по-евтин от смяната на резервоара с барабана. Като цяло моят съвет е следният: ако имате такава машина и тя работи 2-3 години, побързайте да я продадете, иначе скоро ще изтегли парите.

Мнения на жените

Анастасия, Иваново

Мама и аз взехме същите коли преди година и сега споделяме впечатленията си. Пералните работят много добре, въпреки факта, че ги купихме, спестявайки много. Предлагаха ни Indesit с вертикално натоварване, но предното беше някак по-познато за нас, затова предпочетохме този модел. Особено харесваме набора от програми за миене, изглежда, че инженерите са били съветвани от истински домакини. Много е взето предвид от това, което наистина се изисква. Лично аз много харесвам Еко функцията. Оценявам машината за пет точки.

Юлия, РибинскIndesit IWSB 5085 приемник за прах

Ужасна пералня, просто никога не съм срещал по-лоши, въпреки че използвах шайби LG и Bosch. При въртене се чува силен метален клат, докато прането остава мокро. Защо да се притеснявате да се въртите в такава машина, ако всъщност тя не се извива. Измива се само с много добър прах, ако изсипете средно качествен продукт, тогава измиването е смъртоносно лошо. След две години работа, майсторът ремонтира колата два пъти, веднъж колан, втори път заключване на люка. В допълнение към ниската цена, тази шайба няма предимства.

Марина, Москва

Преди да си купя пишеща машина, прочетох положителни отзиви от клиенти, които се мъчеха да я похвалят. Сега мисля за смяна на машината. Гаранционният срок е проработен добросъвестно, но след година, сякаш от магия, започнаха проблеми. Отначало шайбата престана нормално да изтегля водата и всичко завърши с подмяната на входящия клапан, сега електрониката започна да се отказва. Изглежда, че трябва спешно да се обадите на капитана, докато не се случи нещо сериозно. Машината е ненадеждна, не съветвам да я вземате.

Имаше проблеми с управлението, тъй като половината от програмите не се включват.

Елена, Санкт Петербург

Искам да споделя мнението си за тази пералня. Като цяло не е лошо, нямам оплаквания от миенето, но контролите са неудобни. Освен това тя наистина не стиска, но ако няма пари, тогава такава машина е за щастие. Преди две седмици резервоарът започна да изтича, добре е, че има защита срещу течове и затова съседите ще трябва да направят ремонта. Изводът е следният: пералнята работи добре, но е ненадеждна и няма да продължи дълго.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини