Всичко за пералните машини

Отзиви за пералня Hotpoint Ariston WMSF 6013 B

Hotpoint Ariston WMSF 6013 B отзивиКомпанията Indesit, собственик на известната марка Hotpoint Ariston, твърдо зае ниша на руския пазар на бюджетни перални машини. Парадоксално е, че технологията Hotpoint Ariston е превъзходна по качество на машините, произведени под марката Indesit, във всеки случай, много експерти и обикновени хора са на това мнение. Няма да обсъждаме този технически нюанс днес, по-добре да се запознаем с пералнята Hotpoint Ariston WMSF 6013 B и да видим отзивите на хората на този модел.

Какво мислят мъжете

Сергей, Ярославъл

Миналата година те взеха евтин Hotpoint Ariston WMSF 6013 B. Неговият продавач ни препоръча. Между другото, интелигентен човек, бързо и компетентно ни обясни как някои автомобили се различават от други. Той ни нарече трите най-добри модела в ценовия сегмент, който ни интересува и само за 10 минути вече правехме покупка. Придобиването беше успешно.

  • Готино изграждане.
  • Голям барабан за 6 кг пране.

По време на миене се опитвам да не претоварвам барабана, слагам максимум 4,5-5 кг, тогава резултатът е перфектен.

  • Модерен дисплей и електронно управление.
  • Защита от препълване.
  • Самодиагностика на неизправности и др.

За парите, които платихме, е трудно да намерим по-добра машина. Тя има и недостатъци. Въпреки високоскоростното въртене, прането остава доста мокро. Старата ни машина имаше по-примитивен дизайн, но изваждаше по-внимателно. Казват, че моделите Hotpoint Ariston работят спокойно, не знам как са другите модели, но пералнята ми е много шумна. Като цяло, сравнявайки плюсовете и минусите, реших, че машината е нормална. Няма да й дам пет точки, но тя заслужи четири.

Матвей, Воронеж

Много разочарован от покупката. Машината се оказа лоша, тя не изпълнява функцията си, често се разрушава и вдига много шум при изтегляне на вода и по време на въртене. Използвам го от година и половина, похарчих 6.500 рубли за ремонт. Не го препоръчвам!

Олег, ЕкатеринбургHotpoint Ariston WMSF 6013 B отзиви

Не трябва да очаквате много от бюджетна машина, не го очаквах. Той искаше машината просто да се мие нормално и да не се счупи поне известно време. Разбивки няма, но това не ми прави по-лесно, защото шайбата не измива петната, а напротив, седи ги. Едва вчера реших да измия три карирани ризи, хвърлих ги в барабана и започнах да мия. Когато програмата приключи, намерих свежи петна от моторно масло по ризи. Това не е добро!

Дмитрий, Кострома

Доста нормална техника, а цената е достъпна. Не бих го купил, ще трябва да седя и да спестя за още три месеца без пишеща машина. И така, машината вече е на моето място и изтрива добре. По принцип мога да кажа само добри неща за нея. Има лек минус под формата на шум, но ако затворите вратата на банята, едва ли ще я чуете. Техника за тестване!

Андрей, Москва

Скоро три години, откакто закупихме тази пералня. Нямам оплаквания от работата, изтрива се забележително. Въпреки това, при сглобяването на машината производителят ясно пести от материали. Три години не е краен срок, но пластмасата вече е потъмняла, маншетът на люка е изтрит, а съдът за прах вътре е червен. Ако вземете машината за 3-4 години, тогава това е вашият вариант, но бих искал пералнята да служи поне 7-10 години, но явно няма да издържи толкова дълго.

Николай, Санкт Петербург

Съпругата ми активно използва машината от шест месеца и е доста щастлива. Отбелязва, че машината "изяжда" малко прах, вода и електричество, за нея е лесно да се грижите. Дупките в долната част на люка на люка не позволяват натрупването на вода върху ластика и той изсъхва бързо. Дръжката на капака на шахтата е капитална, няма да се откачи, а пантите са надеждни. Изтрива се нормално, но има оплаквания от изплакване и въртене. Понякога прането на изхода е мокро със следи от прах.

В началото машината се тресеше и вдигаше много шум, но след като здраво фиксирах пода под нея, тя започна да работи много тихо.

Мнения на жените

Алина, Курск

Е, това е просто много прекрасна цена, тъй като видях Hotpoint Ariston WMSF 6013 B за първи път в онлайн магазин, много страстно го купих.След като проучих мнението на хората, само потвърдих желанието си и след две седмици шайбата вече беше в къщата ми свързана и готова за работа. Към днешна дата машината мие от месец. Пускам го около 3-4 пъти седмично.

Все още няма да кажа нищо за надеждността, мина малко време, но тук просто се изтрива перфектно. Правя всичко според инструкциите, слагам прането в сгънат вид и след това го изправям, за да не се забие на бучка. Преди измиване не тежа прането, но слагам около 6 кг по-малко. Избирам програма за пране, подходяща за нещата. Не знам, може би това беше повлияно от факта, че правя всичко по предписания начин или просто прилична машина, но го изтрива много чисто и внимателно третира нещата.

Марина, Ставропол

Нормална пералня, достъпна за обикновения купувач. С моята заплата мога да си позволя подобна техника само веднъж на пет години и дори тогава нещо от бюджетната серия. Въпреки това издълбах пари както за пералнята, така и за съдомиялната. Всичко благодарение на факта, че има марки Indesit и Hotpoint Ariston. Преди четири години се сдобихсъдомиялна Indesit DSR 15b3 RU и сега успях да взема заем от Hotpoint Ariston WMSF 6013 B.

Hotpoint Ariston WMSF 6013 B

Галина, Белгород

Наложи се да поставим нова машина в кухнята, тъй като направихме ремонти в банята и нямаше място за миене. Малко ме дразни, че стои наблизо и изтрива, когато готвя, но тъй като моделът е тих, мисля, че ще се примиря с него. Много харесвам съвременните автомобили, защото на предния панел всичко е боядисано. Hotpoint Ariston има нормална тава за прах, независимо как я миете, тя винаги е чиста, дори не е необходимо да я изплаквате. Радвам се, че избрах тази конкретна машина, пет точки!

Анна, Владимир

Засега трябва да живея с родителите си и наистина искам да допринеса за общата икономика, само че майка ми не ми позволява, тя не взема пари и това е всичко. Миналата година реших да си купя нова пералня у дома, да направя изненада, така да се каже. Взех Hotpoint Ariston WMSF 6013 B. Мама ми се скара, но одобри покупката и тя веднага хареса машината.

Татко направи инсталацията сам, успя за 30 минути без големи затруднения.

Е, какво, обемна барабана, в която можете да изперете нещо голямо, красив външен вид и перфектно измиване, какво друго да очаквате от нормална пералня. Е, родителите не трябва да знаят нищо за цената му, нека е малка тайна.

Юлия, Москва

Страшна шайба, просто не срещна нищо по-лошо. Миналата година сестра ми го купи като подарък за годишнина. Би било по-добре, ако й дадем парите. Машината се счупи през първия месец, след това беше ремонтирана безплатно, след което отново се счупи. За щастие, тя е поне за гаранция. Не вземайте автомобили на Аристон, грижете се за нервите и портфейлите!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини