Всичко за пералните машини

Отзиви за пералня Beco WKB 51031 PTMA

Отзиви за Beco WKB 51031 PTMAИзглежда, че намирането на пералня на цена от около 240 долара днес е почти невъзможно. Всъщност цените през кризисните години значително нараснаха, увлечени от високия курс на щатския долар спрямо рублата и други валути на страните от ОНД. Но ако не изпадате в паника, но внимателно разгледайте офертата, можете да вземете няколко десетки опции, които да се впишат в посочената сума на цена. Добър вариант се счита за перална машина Beko WKB 51031 PTMA с предно зареждане, рецензиите на която сме преписали за тази публикация.

положителен

Елена, Сочи

Не повярвах веднага, че евтините перални машини Beco могат да бъдат с добро качество, но тъй като все пак го купихме, поласкани на ниска цена и спиращи дъха 40% отстъпка, трябваше да го изпитам. Щом не го изтрия и го пускам два пъти на ден, той все още работи. Скоро ще мине една година, докато се присмивам на машината. Последният път, когато ме изненада, беше като миеше тежки завеси.

По-рано трябваше да натискам пране в барабана повече от максималното му натоварване и нищо не се изтрива нормално.

Отначало не исках да блъсна две от тях наведнъж, но след това бях твърде мързелив, за да взема моите, не исках да правя допълнителна отметка. При товар от 5 кг и двете завеси бяха перфектно измити, изплакнати и дори размазани. Явно шайбата трябва да замръзне, но не, всичко е наред! Преди месец от барабана се появи леко доловим дросел. За да не се превърне в смрад, четох в интернет как да почистите пералнята от миризма и мръсотия, купи пакет от Dr. Бекман. Тя направи едно празно бягане с него, както е написано в инструкциите, и миризмата изчезна. Ластикът е великолепен, пет точки!

Иля, НовокузнецкBeco WKB 51031 PTMA приемник за прах

Имам три деца на различна възраст. Както знаете, много мръсно пране се натрупва, така че машината трябва да се пуска по-често от 1 път на ден. Беко работи правилно вече втора година, надявам се, че ще работи още дълго. При избора на машина се ръководеше от следните характеристики:

  • гаранционен срок;
  • качество на въртене;
  • брой и състав на програмите за измиване;
  • размерите на барабана и неговото натоварване;
  • погледна колко надежден е люкът, независимо дали се затваря и отваря добре;
  • има ли защита от деца.

Тази шайба дойде напълно при мен. Ниската цена беше малко смущаваща, но не се притеснявах много, защото просто нямах пари за по-скъпа машина. Радвам се, че успешно купих пералня, без нея сме в затруднение, ще се затънем в ръчното пране!

Виктор, Новосибирск

Според мен цената на тази пералня от производителя е силно подценена. Много висококачествена шайба. Никъде не виси, детайлите са добре поставени, маншетът на люка „седи“ плътно, дори вратата на люка не се задръства при отваряне. Преди да купя, бях малко напрегната, защото по форумите хората пишат, че тази машина е много шумна и скача на пода.

В действителност нищо от това не съществува, може би защото бях много внимателен към процеса на инсталиране. Всичко направих сам: укрепих пода, изравних го. При монтажа на пералнята развивах краката така, че да стои строго на едно ниво, а под тялото поставих специална гумена подложка. Сега се чува само по време на цикъла на въртене и дори тогава, ако го включите максимално, и то толкова нормално, струва сякаш в замаяност. Съветвам всички!

Наталия, Красноярск

Шест месеца работих с пералнята на Bosch, докато не намерих купувачи и „не умрях за това“. В замяна купих Beco и не мога да го получа достатъчно. Това е пералня, щеше да има повече от тях. В него няма нищо излишно, но е евтино. Измива се внимателно и добре, може би в този параметър няма равен. С въртенето нещата не са толкова добри, но все пак са нормални. Измиването не е причудливо, не изисква сериозна поддръжка, от година никога не съм почиствал дори филтъра. Забравих за повредите, но преди това с моя Bosch заобиколих всички услуги.

Артем, Перм

Имаме голяма перална машина Mile Mile и сме доста доволни от нея. Но тук наскоро получих голяма продажба във връзка с ликвидирането на магазин за домакински уреди и те ми предложиха Beco за половината цена. Не мислех дълго, купих го, защото жена ми вече беше поискала пералня за лятна резиденция.

Покупката ми струваше 135 долара.

Наистина си мислех, че в живота има малко, което може да ме изненада, но тази машина просто ме удари. Тя наистина изтрива по-добре от нашия Миле. Прахът от тавата поема всичко без остатък, обувките перфектно се измиват, в допълнение има удобен режим на бързо измиване. Може би ще занеса тази машина у дома и ще изпратя Миля в страната, така че ще бъде по-добре.

Алексей, Вологда

Така че машината ни подхожда, жалко е, че барабанът държи малко бельо. Машината изтрива якетата не е лошо, но се изтръгва слабо. Като цяло забелязах, че колкото по-голямо е това, толкова по-лошо е въртенето. Машината има голям брой полезни програми и функции, особено жена ми и ми хареса функцията за почистване на животински косми. Все пак в къщата има две котки, вълната се придържа навсякъде и по дрехите. Като цяло, компенсиране. Измиването е много добро.

отрицателен

Анна, Улан-Уде

Beco е най-лошата пералня, Indesit е много по-добър. Поне моята стара Индезитка не прескачаше като сайгака по пасището, въпреки че Беко беше настроен точно на същото място. Е, с шум и вибрация стиснах зъби след два месеца, но се появи ново нещастие - ужасно силна метална дрънкалка при ускоряване на барабана. Чувствам, че краят ще дойде на новата ми шайба. Срамота и срам, нещастна съм!

Beco WKB 51031 PTMA контролен панел

Александър, Волгоград

След покупката машината веднага се показа не по най-добрия начин. Тя отказа да изтече вода в резервоара, реших да погледна какво се случва и установих, че на входа, пред клапана за пълнене, има филтър, който е напълно запушен с мащаб и някаква мръсотия. След това беше необходимо да се предаде пералнята в магазина, защото този момент е много тревожен, машината е нова, а филтърът е в такова състояние, сякаш беше използван две години. Един интелигентен човек би направил това, но аз почистих филтъра и започнах да мия, сякаш нищо не се е случило.

Две години по-късно платих за късогледството си. Помпата се счупи. Трябваше да го сменя вече за своя сметка, тъй като гаранцията свърши, тъй като ръцете растат от правилното място. След това на свой ред смених вентила за пълнене, UBL и нагревателния елемент. Сега тук идва ред на двигателя! Ненадеждна кола, сега я разбирам като никой!

Написано е, че нагревателният елемент Beko има специална защита срещу мащаб. Не вярвайте в тази глупост. Когато извадих нагревателния елемент, върху него имаше дебел слой боклук, изглеждаше страховито.

Денис, Уфа

Така спестих пари, сега само майките идват на ум. Машината не само е с ужасно качество, като цяло отказва да мие нормално, така и продавачите са недостатъчни. Седмица по-късно дойдох при тях, исках да й върна гърба, защото в рамките на 14 дни мога да го направя. Той показа значителен недостатък - разкъсан маншет на люка, който не задържаше вода. Казаха ми, че тази повреда е станала по моя вина и че това не е съществен недостатък, няма да вземем колата обратно.

Имах огромно желание да разбия лицата им там, но след малко размисъл реших да прехвърля битката ни в съда. Мисля, че съдията ще разбере кой е прав и кой е виновен.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини