Всичко за пералните машини

Отзиви за съдомиялна машина Lex

Прегледи на PMM LexМного млада (действаща от 2005 г.) и бързо развиваща се италианска компания LEX наскоро навлезе на руския пазар, предлагайки разнообразни домакински уреди. Най-голям интерес сред потребителите предизвикаха съдомиялните машини LEX. Не се предлагат толкова много модели, но сега е ясно, че потребителите активно ги купуват. Как автомобилите LEX привличат хората? Нека ги попитаме.

LEX PM 6042

Николай, Оренбург

Наскоро станах собственик на необичайна съдомиялна машина LEX PM 6042. Преди това никога не съм срещал никъде оборудването на тази марка, но ето такава изненада. Продавачът ме препоръча, каза, че моделът е нов и е добре разпродаден. И аз, без да се замислям, два пъти го купих, защото цената ме устройваше. Тази машина отдалече наподобява стари модели миялна машина, но има и свои собствени характеристики.

 1. Няма дисплей, но има електронно управление и система от индикатори, които показват всичко необходимо.
 2. Има пълна защита срещу течове (това е характерно и за съдомиялните машини на Bosch).
 3. Има забавяне на стартирането, но е толкова ограничено, колкото техниката на Bosch. Можете да зададете закъснение от поне 3, максимум 9 часа с стъпки от 3 часа. Доста неприятно.

В много съвременни съдомиялни машини забавянето на стартирането е 1-24 часа. Защо да не сложите такава програма на цялото оборудване, не е трудно.

 1. Няма половин товар и има само 4 програми. Те в повечето случаи са напълно достатъчни.
 2. Измива добре, работи леко силно, кошничките са доста удобни.

Честно казано, не съм доволен от новата си машина, но и за това няма нищо виновно. Тя изпълнява функцията си, но няма да я препоръчам, по-добре е да я изберете. За тези пари днес можете да закупите машина с най-добри характеристики. Не мога да преценя надеждността на LEX PM 6042, минаха само 3,5 месеца. Ако се счупи бързо, не забравяйте да се отпишете.

Ксения, Санкт Петербург

Много ми хареса миялната машина. Най-важното е, че тя мие чинии добре и държи много благодарение на добре разположени кошници. Количките могат да се пренареждат и трансформират, поради което в тях се поставят още повече чинии и големи чинии. Няма мъртви места за разпръсквачите, дори ако леко се отклонявате от правилата за подреждане на ястия. Машината е евтина, а магазинът също ми направи добра отстъпка. Доволен съм от покупката!

LEX PM 4542

Алексей, Тюмен

Накрая в нашето семейство се появи миялна машина. Особено съм щастлив, защото през повечето време получавах вечерния подарък под формата на планина мръсни съдове. Преди месец поръчах тесен апарат LEX PM 4542. Той побира малко - 9 комплекта чинии, но все пак това е голяма работа. През деня натрупваме мръсни съдове, а вечер се прибирам от работа и зареждам машината до очните ябълки. Голям плюс, допълнителни 40 минути можете да лежите на дивана с изправени крака. Препоръчвам го!

Галина, Москвамиялна машина Lex

Лично аз не намерих никакви предимства в тази съдомиялна машина. Ясно е, че „не търсят в зъбите си талантлив кон“, но въпреки това роднините биха могли да изберат машина, по-добра за парите. Той има много малко съвременни функции и мие отвратително. Няма кутия за 3 в 1 таблетки, но не обичам да мия с прах, това е неудобно. По принцип върнах старата си жена Канди от дачата и взех там новия LEX PM 4542. Ще мия чинии във ваканция. Моята присъда: не си струва да се взема!

Лариса, Нижни Новгород

Лоша машина и чудовищното сглобяване. Седмица по-късно нагревателят се счупи, но няма резервни части за него. Сервизният център отказва да го вземе, въпреки че те са необходими. Не знам какво да правя сега. За пореден път се убеждавам, че е необходимо да се вземе оборудването на доказани и познати марки.

LEX PM 4563

Алена, Новосибирск

Купих тази машина на собствена опасност и риск, защото няма отзиви за нея. Явно съм един от първите купувачи в Русия, доверили се на марката Lex. Рискът не е оправдан. Напразно слушах продавача, който откровено ме излъга. Машината е лоша. Измива се зле, дрънка много силно и често замръзва.Имаше проблеми и с инсталацията. Поставих две точки!

Яна, Самара

Страшна миялна машина, шумна като трактор, малката ми дъщеря се страхува от нея. Има усещане, че техниката е направена с „лявата пета“. В кошничките са включени много ястия, но няма смисъл в това, тъй като пръскачките не винаги го получават. Какво да кажа, този дрънкал дори няма дисплей. Миналия век.

LEX PM 6063

Кристина, Санкт Петербург

Изключително ненадеждна миялна машина. Аз съм добронамерен човек, опитвам се да съдя с открит ум, но тази машина ме озлоби. Тя не само се справя по някакъв начин с функциите си, но и се развали след 3 месеца. Единственото утешение е, че за тази машина дадох много евтино, нека се задушат, дори не искам да я ремонтирам.

Андрей, Екатеринбург

Съдомиялни машини Lex с най-ниско качество. Напразно нашите търговски обекти ги получават. Аз самият продавам домакински уреди вече пет години и мога да ви кажа със сигурност, че колите на Lex никога не са били нормални. Последният път клиентите върнаха LEX PM 6063 със счупен нагревателен елемент. Моделът е вграден, представям си колко проблеми вече е създал за тях и ще създаде, тъй като няма да направим връщане. Ужас, не бих взел такава техника за себе си.

   

2 коментара на читателя

 1. Граватар Светка Svetka:

  Взеха миялната машина през ноември 2016 г. Днес тя се развали, услугата отказва да вземе. Те дори не познават такава компания. Очевидно ще трябва да вземете следващия асистент не за марката, а заради факта, че са намерени поне резервни части за нея.

 2. Граватар Роман Роман:

  Не съветвам да го приемате. Съдовете не се мият. Тя е мокра. След месец употреба се счупи. Изгорял нагревателен елемент. Няма резервни части. Обещаха да го заменят с нов, чакам два месеца и има само един отговор. Не се предлага.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини